Reinstalace Vist zpět na XP

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Rendimir
občas něco napíše

Reinstalace Vist zpět na XP

Příspěvekod Rendimir » 28 bře 2008 18:49

Ahoj mam problém...koupil jsem sestře nový NB HP Pavilion dv 6500 - bohužel jsou tam již předinstalované Visty. Po několika jejich selhání je chci odstranit, ale člověk by neřekl jak je těžké nahradit novější systém starším. Chci tam nainstalovat XP ale HDD se jeví jako neexistující - tudíž nemůže proběhnout ani instalace a už vůbec ne formát c:/. Chtěl jsem zkusit ručně naformátovat c: bohužel když máte spuštěný windows tak to nejde kvůli spuštěnému svazku. Zatím jsem nepřišel ještě na to jak u NB spustit nouzový režim s příkazovým řádkem - jako u PC při startu F8. Doslechl jsem se o nějakém prvku AHCI, který využívá HOT nebo SWAP, tak aby HDD nebylo možné identifikovat. Také se tam psalo ať tuto možnost zakážu v BIOSu...nicméně můj BIOS není v takové verzi, aby tato možnost šla uskutečnit. Pokud vás napadne nějaký jiný postup jak se jednou provždy zbavit Vist a nahradit je XP budu vám vděčný.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 28 bře 2008 19:15

problem je v tom, ze XP nemaji v sobe SATA radic. vlastne jsou dve moznosti, najet do bios, vypnout sata native mode (pokud to jde), nainstalovat xp, v nich doinstalovat sata radic a v biosu to zase zapnout.

druha moznost, pomoci prog. nLite upravit instalacku xp a dotlacit sata radic primo do ni.

je tu plno topicu o tom, pohledej.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“