reinstalace VISTA na XP - ASUS F3SV

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
kosmi
občas něco napíše

reinstalace VISTA na XP - ASUS F3SV

Příspěvekod kosmi » 05 dub 2008 06:20

ahoj vsem,

nedavno jsem si poridil novy notebook ASUS F3SV (Intel Core2 Duo 2,2GHz, 2GB RAM, 200GB HDD,...) s operacnim systemem Windows Vista Ultimate 32 bit. Vsechno by bylo fajn, kdydy mi pod Vistama chodila integrovana webka a notebook se normalne vypinal (ted mu obcas proces vypinani zebere hodiny nebo nez se vybije zcela baterie).
Z vyse uvedenych duvodu jsem se rozhodl poridit nove originalni Windows XP OEM s licenci a pokusit se ntbk preinstalovat. Jenze jsem narazil na problem, ze muj AUSUS ma S-ATA radic disku a instalator od XP po mne chce nahrat radice k disku pres disketovou mechaniku, kterou v novem ntbk nemam.

Vim, ze tento problem bych mel "nejak" poresit v BIOSU, ale v nem jsem nic o prepinani S-ATA radice nenasel.

poradi nekdo jak na to?
na pozadani zaslu fotodokumentaci svyho BIOSU :)

diky za pomoc

.:kosmi:.

polo

Příspěvekod polo » 05 dub 2008 09:42

Je to tu riesene mozes pouzit predsa jymyho Win. XP profesional a pojde ti to on tam cez nLite zintegroval radic intel SATA diskov(DRiver)
Inac ak si k tomu mal Ultimate ta sa da bezplatne downgrodovat na XP. prof a zase neskor bezplatne mozes pouzit Vistu vsetko je vysvetlene v clanku od jymiho a instalacii XP na booky zo SATA radicom...
Inac tie chyby co spominas skos to iba preinstalovat a nahodit do toho najnovsie drivery a pripadne bios zo stranok asus a samozrejme Hotfixi ktore tam ma asus...

Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Krevety » 05 dub 2008 16:47

Toto se tu již mnohokrát řešilo :evil:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“