Visty a emulace kompatiblity...

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Naxos

Visty a emulace kompatiblity...

Příspěvekod Naxos » 15 dub 2008 22:42

Ahoj,
mám dotaz ohledně vist a kompatibility... Chtěl jsem si spustit jednu z her, které jsem hrál jako malej had:)) Theme Hospital... jistě znáte... přes DosBox spustím bez problémů ale at dělám co dělám, hra je trhaná. Na XP jsem si vykoušel zatrhnout komatibilitu s Win95 a hru spustit... šlape uplně nádherně - bez trhání jak obrazu tak zvuku. Chtěl jsem tedy to samé zkusit i u Vist, ale dostal jsem jenom tuto zprávu:"This system does not support fullscreen mode. Choose 'Close' to terminate the application."

nevím jak docílit toho neotevírat hru ve fullscreenu ale jen v okně.. :)
tak prosím o radu :))

btw: nezbylo mi než si přes VirtualBox nainstalovat XP a hrát to na virtuálním PC... ale uznejte, že je to krkolomé řešení, které při chodu na baterku moc baterku nešetří :)

díky :)

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 15 dub 2008 23:29

Fullscreen Visty u DOS programů už nepodporují (používal totiž přímý přístup na paměť grafické karty - proto byl tak rychlý). V okně to vůbec nejde - to už nešlo ani v XP. To ten emulátor vůbec nemá implementované.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

pauliezmm
občas něco napíše

Re: Visty a emulace kompatiblity...

Příspěvekod pauliezmm » 16 dub 2008 01:05

Naxos píše:btw: nezbylo mi než si přes VirtualBox nainstalovat XP a hrát to na virtuálním PC... ale uznejte, že je to krkolomé řešení, které při chodu na baterku moc baterku nešetří :)

díky :)

Já celkem často pracuju v OpenSUSE pod VirtualBoxem a nějaké radikálně zvýšené spotřeby jsem si rozhodně nevšiml. :wink:
Paulie z malého města
Lenovo ThinkPad R61 / Lenovo ThinkPad T410s

Naxos

Příspěvekod Naxos » 16 dub 2008 06:54

swarm píše:Fullscreen Visty u DOS programů už nepodporují (používal totiž přímý přístup na paměť grafické karty - proto byl tak rychlý). V okně to vůbec nejde - to už nešlo ani v XP. To ten emulátor vůbec nemá implementované.

Jinak řečno.. mám smůlu a nezbejvá mi než hrát přes dosbox nebo virtuální systém.... :))
a nebo si postavit nějakej stroj jenom na tyhle starý hry :D

to pauliezmm: čert vem spotřebu, stejně jsem skoro pořád napojenej na síti, ale trochu mě štve, že před virtual box mi v tý dosový hře chodí tak zvláště myš... rozhodně se nepohybuje plynule :)

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“