vista i xp
Myslim, ze zrovna vzhled brat jako vyhodu/nevyhodu systemu je dost nesmyslny. To je stejny jako hodnotit notebook podle vzhledu a pak to zapocitavat k jeho vyslednemu hodnoceni. Ja treba vzdy oklestim vzhled systemu tak, aby nebyl nijak slozity, preefektovany a pokud mozno malo barevny. Kdyz vsude hrajou barvicky, tak se to mozna muze libit holkam, ale k uzitku to neni. Ale sto lidi, sto chuti a vzhled je jednim z nich. To je zrovna dost subjektivni hodnoceni. Jinak Visty nenabizi nic prevratneho a revolucniho (ani to jejich DX10 jim nikdo nesezral), co by stalo za to je mermomoci koupit a preinstalovat.
-
- guru
takže ku tomu vzhľadu: je dokázané že pekné pracovné prostredie zvyšuje pohodlie a tým produktivitu práce preto som si vifintil XP čím som zabil 2 dni ale mal som na viac ako 2r pokoj a ľudia sa ma pýtali či je to vista a teraz na linux pozerajú s otvorenou hubou keď v ňom robím pričom to nieje kolotoč /viď vlákno plochy či ako sa to volá/
vista prináša kopec prevratných PR kecov a zmien pod kapotou, nieje to žiadna revolúcia ale evolúcia ktorá ako u AMD prísť oveľa skôr...
vista prináša kopec prevratných PR kecov a zmien pod kapotou, nieje to žiadna revolúcia ale evolúcia ktorá ako u AMD prísť oveľa skôr...
mobilcarl píše:to není úsměvný ale realita, bere se to z všeobecného hlediska a XP není zrovna vzor stability.
ale co potom je ten vzor ? )
pokud ma clovek XP SP2-3,neprasi odinstalace, semtam projede disk ccleanerem, nebo primo tuneupem,poresi si stabilni ovladace a chape ze semtam je potreba trpelivost....tak je stabilita na urovni vist,takze uvadet ji u vist jako plus a u xp jako minus je irelevantni,nezlob se na me.
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
ale tady spousta lidí má radši intel, ale ty to vyjadřuješ jako kdyby to bylo bůh ví co...zkus se v tomhle směru projevovat trochu více jako rozumný člověk. Děláš jako kdyby AMD a ATI byly ty nejhorší značky a vůbec nevidíš, že i 20x menší firma než je Intel si dokázala vybudovat takovou pověst a má tolik zákazníku, že jako jediná dokáže Intelu konkurovat. Být 16 letý kluk, jehož jediná věc je low endový notebook, tak se vyjadřuju na účet takové firmy s úctou, i když je třeba technologí trochu zaostalejší..
já prostě tenhle drasticky negativní postoj proti amd a ati nedokážu pochopit.
já prostě tenhle drasticky negativní postoj proti amd a ati nedokážu pochopit.
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400
now: DELL E6400
mobilcarl: Protoze tomu prd rozumi, tak ma velkou hubu. Jen tak mimochodem - AMD ma technologie pomerne dobre a nejsou zaostale, jedine v cem momentalne zaostava je vyrobni proces, ale 45nm bude jeste v tomto roce, takze to neni nijak razantni problem. Jinak ale architekturou procesoru predbehli Intel.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
XPčka mi nijak nepadaj a nemám tam žádnou utilitu na čištění a dokonce ani žádný antivir (to je podle mě přežitek). XPčka používám a jednou jsem už ti i napsal onne proč:
Celý sáhodlouhý příspěvek lze najít zde: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 0&start=30
Vista jsou dle mého názoru spíš omyl a teď jsem si zrovna četl, že ty čísla MS nejsou vůbec tak slavný - HP se vyjádřilo, že sice prodává většinou PC s Vistou, ale 60% prodejů licence Vista Business je realizováno formou předinstalovaného Windows XP v rámci downgrade. To taky říká hodně.
"Naše kultura je založená na tom, že něco musíme udělat lépe.
Vista nám dala mnoho příležitostí si to procvičit,... víc než naše jiné produkty (smích)..." - Bill Gates na konferenci All Thing Digital
Já proti Vistě nic moc nemám a osobně bych ji klidně používal. Jenže vím, jak rychle umí běžet na 3GHz C2D s čtyřmi 3,5" rychlými disky v RAIDu. Když jsem viděl, jak rychle to běží na mém ThinkPadu R61, tak mi bylo málem do pláče - downgrade na XP byl nejjednodušším krokem, jak získat rychlý systém. Na rozdíl od tebe, já notebook používám i na skutečně náročné aplikace na výkon. Jsou to různé vědecké výpočty pro školní výzkum atd. Tady prostě potřebuju dostat z notebooku maximální možný výkon a vím, že XP má menší režii vlastního systému, takže mnohem více paměti a procesorového času zbyde pro mé aplikace. To je pro mě to hlavní a to určuje efektivitu mé práce. Není to 3D rozhraní Aero a nejsou to barevnější ikony.
Celý sáhodlouhý příspěvek lze najít zde: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 0&start=30
Vista jsou dle mého názoru spíš omyl a teď jsem si zrovna četl, že ty čísla MS nejsou vůbec tak slavný - HP se vyjádřilo, že sice prodává většinou PC s Vistou, ale 60% prodejů licence Vista Business je realizováno formou předinstalovaného Windows XP v rámci downgrade. To taky říká hodně.
"Naše kultura je založená na tom, že něco musíme udělat lépe.
Vista nám dala mnoho příležitostí si to procvičit,... víc než naše jiné produkty (smích)..." - Bill Gates na konferenci All Thing Digital
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- guru
Solitary: čo pozerám všetké veľké sw firmy sa snažia mať "domácku" atmosféru /aspoň sa mi to zdá/, proste na večšinu ľudí vplýva dobre keď niesú uzavretý na pracovisku laThinkPad /tým sa nenavážam do dizjnu nb ktorý sa mi páči/
na viste sa mi hlavne nepáči to že nedokáže držať krok s dobou v požiadavkach a furt mám z jej ovládania neprijemný zmiešaný pocit že je niečo stále nesprávne...
a vista je možno o trošičku stabilnejšia ako XP SP3
na viste sa mi hlavne nepáči to že nedokáže držať krok s dobou v požiadavkach a furt mám z jej ovládania neprijemný zmiešaný pocit že je niečo stále nesprávne...
a vista je možno o trošičku stabilnejšia ako XP SP3
Onne: Ja nikde nenapsal, ze jsem odpurce Vist, to jen ty si to myslis, protoze skatulkujes. Ja jen nevidim duvod, proc zavrhovat jeden system nad druhym, protoze je starsi, ale poslouzi ti stejne a v nekterych pripadech i lepe - to mi prijde jako celkove hodnoceni ku prospechu stareho systemu. Proc bych mel prechazet na Visty, kdyz mi nenabidnou nic noveho, co bych potreboval? Ty sam pouzivas XP k nekolika vecem a k druhym vecem pouzivas Visty a pritom by ti i tyhle veci zvladli XPcka. To ze "TY" si myslis, ze je to tak spravne je irelevantni, protoze tvuj malickej nazor proti nazorum masy lidi, ktery downgraduji na XP, nebo bojkotuji Visty maji vetsi hodnotu nez tvuj bez znalosti.
Jeste si mi nerekl, cimze u tebe to AMD ztratilo tu povest.
vito45: Jak jsem rekl, XP s SP2 mi nikdy nehodili BSOD z duvodu nestability. (jedine kdyz jsem alt+tabnul stahnuty Heroes 1 ale to urcite neni vina XPcek) Jinak s tim vzhledem si stojim za tim, ze nejde o to mit "pekny" vzhled ve smyslu, ze tam budou barvicky atd. ale proste aby byl prehledny. Ja v XP nepouzivam nic jineho nez "classic" theme, bez veskerych pridavnych skinu, themes apod. protoze tyhle udelatka me jen brzdi (zkousel sem treba Beryl XP a nechapu v cem ma tahle vec byt jako pomocna, protoze jen delala paseku v prehlednosti, ac byla treba "pekna")
Jeste si mi nerekl, cimze u tebe to AMD ztratilo tu povest.
vito45: Jak jsem rekl, XP s SP2 mi nikdy nehodili BSOD z duvodu nestability. (jedine kdyz jsem alt+tabnul stahnuty Heroes 1 ale to urcite neni vina XPcek) Jinak s tim vzhledem si stojim za tim, ze nejde o to mit "pekny" vzhled ve smyslu, ze tam budou barvicky atd. ale proste aby byl prehledny. Ja v XP nepouzivam nic jineho nez "classic" theme, bez veskerych pridavnych skinu, themes apod. protoze tyhle udelatka me jen brzdi (zkousel sem treba Beryl XP a nechapu v cem ma tahle vec byt jako pomocna, protoze jen delala paseku v prehlednosti, ac byla treba "pekna")
-
- guru
pokiaľ viem beryl na XP nejde, niečo by som aj napísal o linuxe ale to by vznikol už dryhý flame , jedna vec mi udrela do hlavy keď som prvý krát testoval vistu a to že ani raz nehodila BSOD, ale teraz keď ju mám dlhšie i ona hodí,
pracovné prostredie by malo byť účelné a prehľadné a až potom ide aby bolo pekné ale to neznamená že to má byť utlačené /v kancli máš nejkú rastlinu nie?/, masy nalákaš najviac na to,
a som toho názoru ako Solitary - Vista mi nemá čo ponúknuť + všetké plusy predbehnú hw požiadavky pretože pre mňa dokopy žiadne plusy nemá ako pre powerusera
pracovné prostredie by malo byť účelné a prehľadné a až potom ide aby bolo pekné ale to neznamená že to má byť utlačené /v kancli máš nejkú rastlinu nie?/, masy nalákaš najviac na to,
a som toho názoru ako Solitary - Vista mi nemá čo ponúknuť + všetké plusy predbehnú hw požiadavky pretože pre mňa dokopy žiadne plusy nemá ako pre powerusera
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“