14 tunelových připojení ???

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Naxos

14 tunelových připojení ???

Příspěvekod Naxos » 03 kvě 2008 20:26

ahoj,
mám na vás dotaz... po zobrazení v cmd ipconfig /all se mi zobrazení všechny zítový připojeni... prvních pár je v pořádku (ethernet, wifi, BT..) ale pak začně řada tunelových připojení (viz. obrázek)
Obrázek

je to ve Vistách normální, popř. co se s tím dá dělat?:))
děkuju

Rexy

Příspěvekod Rexy » 03 kvě 2008 21:19

to Naxos

koukal jsem na to jako ty :D a mam to taky, souvisi to s novym internetovym protokolem IPv6 Teredo, takze by to melo byt "normalni".
googlil jsem a dostal jsem se k odkazu
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=68710
to by ti mohlo pomoct - ja spis dumam, kdy se mi to tam objevilo a myslim ze teprve ted, kdyz jsem nedavno vypnul wifi na routeru a jedu pres ethernetovy kabel.
jestli jsem ten blabol trochu pochopil, tak by to mohlo byt tim pouzivanim "ruznych" siti - wifi a ethernetu.
ale to mne jen tak napadlo...

Naxos

Příspěvekod Naxos » 05 kvě 2008 15:11

Díky, ten link pomohl... ale mám furt ten samej problém, jako jeden z autorů toho topicu na jinym foru, a to že neví, jak zredukovat list tunelových připojení... :)

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 05 kvě 2008 15:18

já jich mám 5, ale nijak mě to netrápí...jinak jedu přes wifi...
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 kvě 2008 20:47

to Naxos

najednou ten IPv6 asi vypnout nejde, zkusil jsi to vypnout jednotlive?
ja tam mam jen isatap a Teredo, oba dokazu vypnout, takze se v logu nezobrazuji.
ty tam mas jeste 6TO4, tak bych zkusil totez - mimochodem, cim jsi to Teredo vypnul, primo v registrech, pres cmd jako spravce, nebo v device manageru?
ja to zkusil v manageru, protoze po uprave registru se musi restartovat a to se mi nechtelo a pres command prompt to je taky takovy "osudovy" :D

Naxos

Příspěvekod Naxos » 06 kvě 2008 07:30

Já jsem teda zkusil vypnout jak teredo tak 6to4... jenom čekám, kdy něco přestane chodit... obojí jsem vypl jak říkáš ty, osudově :D
Jinak po vypnutí tereda jsem se mrkl na ipconfig a ty připojení, který sloužili teredu, jsou ted pod stejným číslem ale isatap.... takže jak se říká: z bláta rovnou do louže :))

Rexy

Příspěvekod Rexy » 06 kvě 2008 12:02

to Naxos

tak doporucuju to zkusit pres dev manager, protoze muzes mit soucasne otevrenou konzoli a hned kouknout jak to dopadlo.
navic ty navody na upravu registru se trochu lisi, v ceskym tam davaj jednicku, v angl. osmicku - to mne prave odradilo ...

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“