Windows - nefunkcni sit

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
hobitt
občas něco napíše

Windows - nefunkcni sit

Příspěvekod hobitt » 27 lis 2008 21:33

Dobry den, neumite mi nekdo mi poradit.
Mam notebook Lenovo R61 s Windows XP SP3 a po isntalaci programu Wireshark a Netstumbler mi prestala fungovat sit. A to totalne, protoze ani po odinstalovani tech 2 programu nefunguje nastaveni ip adresy, ipconfig nic nevypise, status sitove karty neukazuje zadnou ip adresu, nelze pouzit prikaz "opravit". Nefunguje ani lokalni sitova karta, ani bezdratove pripojeni wifi.
Na notebooku se normalne zapina wifi pomoci klavesove zkratky CTRL+F5, ale v tomto menu WiFi-na nejde pustit status je stale na off.

Po pripojeni kabelu do LAN je sice na switchi link ok, ale sitovka nefunguje.

Zkousel jsem obnovit system pred instalaci tech programu, ale z nepochopitelneho duvodu WIN napise, ze to nelze, protoze nebyla zadna zmena!

Ani nevim ktery z tech programu to udelal, protoze jsem je instaloval najednou. A po instalaci to fungovalo, prestolo to jit az po restartu pocitace.

Zajimave je, ze Netstumbler funguje a vidi site z okoli!

Uz fakt nevim na googlu nemuzu nic najit, nevom co tam zadat za slova, najde mi to jen balast.

Diky.

hobitt
občas něco napíše

Příspěvekod hobitt » 28 lis 2008 00:02

Tak se mi nakonec experimentovanim to povedlo spravit. Ukoncil jsem nejake procesy, mezi jinymi i svchost.exe NETWORK SERVICE. Potom Windows napsali neco o nestabylite a automaticky restart za 45 s. Po rebootu kupodivu sit zacala fungovat.

Pak jsem znovu zkusil nainstalovat wireshark i netstumbler a funguje to stale, tak fakt nevim cim to bylo.

Ale dokazal jsem to do tohoto stavu dostat po 2x za sebou. Poprve kdyz se to stalo tak jsem nechal cely windows preinstalovat, po druhe mi pomohlo ukonceni toho procesu.

Proste na palici.

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“