nelze otevřít webovou stránku

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
deepstar
občas něco napíše

nelze otevřít webovou stránku

Příspěvekod deepstar » 14 led 2009 22:54

Mám problém na notebooku HP 6510b, nainstaloval jsem Visty Business 32, mám je tam cca 14 dní. Ze začátku vše běželo v pohodě, ale nedávno začaly problémy s otvíráním webových stránek. Po nějaké době co jsem připojený k netu a prohlížím stránky, ta doba se různě liší (někdy 15min, někdy 1 hodina) mi nejde otevřít žádná webová stránka v prohlížeči. Problém je jak v IE, tak i ve Firefoxu a Opeře. Ale jinak icq, skype zůstane připojený a když z příkazového řádku pošlu ping třeba na seznam.cz tak dostanu odpověď. Pouze tu stránku neotevřu v prohlížeči. Jako vedlejší efekt se stane, že firefox zůstane bloknutý a nejde ukončit. Po restartu NB je zase vše v pohodě a můžu zase nějakou dobu otvírat webovky. Bohužel jsem nedokázal vysledovat zda to začalo po instalaci nějaké aktualizace nebo programu. Odinstaloval jsem programy, které jsem tam naposledy naistaloval, ale nic se nezměnilo. Na druhém počítači s Win XP vše funguje v pohodě. Už nevím co zkusit, na netu jsem na popis podobného problému nenarazil. Zkuste mi někdo prosím poradit co ještě zkusit. Stejně to vidím, že tam hodím nakonec Win XP.

dak

Příspěvekod dak » 14 led 2009 23:32

nedavno jsem se setkal s necim podobnym, napadlo me, jestli naaahodou tam treba nejsou dva antiviry...
a ejhle

deepstar
občas něco napíše

Příspěvekod deepstar » 15 led 2009 00:01

Dva antiviry tam nejsou. Z recovery CD se mi tam sice nainstaloval Symantec, ale jelikož to byla 60 dení verze tak jsem ho hned odinstaloval. Ted tam mám Avast. Navíc cca týden po instalaci ten notebook běžel v pohodě.

lipovcan
píše často

Příspěvekod lipovcan » 15 led 2009 02:01

Mne to dělalo to samé...teď mám Xp a vše běží jak má :wink:
Skus přeinstalovat ovladač na síť. kartu
Sony Vaio FW31J, Zalman NC-2000, Logitech VX Nano, Windows 7

dak

Příspěvekod dak » 16 led 2009 14:50

zkontroluj si, jestli nemas napr. nastavenou proxynu v prohlizeci
zkus taky, po tom, co ti to udela, napsat do cmd
ipconfig /flushdns

deepstar
občas něco napíše

Příspěvekod deepstar » 19 led 2009 10:36

dak píše:zkontroluj si, jestli nemas napr. nastavenou proxynu v prohlizeci
zkus taky, po tom, co ti to udela, napsat do cmd
ipconfig /flushdns

Ne proxynu nemám nastavenou, to by neběželo připojení vůbec. Ten ipconfig/flushdns jsem zkusil, ale bohužel to nepomohlo.... takže to vidím na přeinstalaci :(

deepstar
občas něco napíše

Příspěvekod deepstar » 07 úno 2009 12:54

No tak problém jsem vyřešil přeinstalací na Win XP, protože ani nová instalace Vista problém nevyřešila, problém se po nějaké době objevil znovu. Ale co je zajímavé, stejný problém teď řeší bratr na novém nnotebooku HP 6730s, má úplně stejné problémy s připojením jako já. Zkusím ohledně toho zavolat na servis HP, ale nedoufám, že mi něco poradí.

pe3k01

Příspěvekod pe3k01 » 08 úno 2009 22:57

Tak ten problém som mal aj ja a spôsoboval to vírus.Nedalo sa pripojiť na žiadnu stránku a pritom skype a iné programy fungovali.

deepstar
občas něco napíše

Příspěvekod deepstar » 09 úno 2009 09:25

Nemyslím, že by to v mém případě způsoboval virus. Problém se objeví vždy po krátkém čase (týden-14 dní) po nové instalaci systému. Vždy byl nainstalovaný antivirus s aktuální databází, včetně firewallu, naistalovány všechny aktualizace systému. Samozřejmě jsem počítač skenoval na přítomnost viru, ale negativní. Se systémem XP to teď zatím běží bez problémů.

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“