Nejde nabootovať Win 7

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
jarbu
občas něco napíše

Nejde nabootovať Win 7

Příspěvekod jarbu » 28 úno 2010 15:40

Zdravim,mal som nainštalovany windows 7 64-bit urobil som z neho obraz disku a teraz ked som ho v acronise nahodil tak mi vypisuje BOOTMRG is missing press ctrl+alt+del to restart a tak to ide dookola.Skusil som novu inštalaciu windows,nainštaluje sa a ked ho ma na konci nabootovať tak nenabehne.Tentokrat na začiatku bootovania na chvilu nabehne hlaška PXE-E61:Media test failure,check cable a potom čierna obrazovka a hlaška boot windows failure alebo tak nejak.Ak nahodim znova obraz disku tak znova ta predchadzajuca hlaška BOOTMRG is missing press ctrl+alt+del.Bootovanie mam nastavene z HDD.Ešte ked inštalujem win,tak sa mi zobrazi až 5 rozdelenych diskov,pritom ja som mal len na 4, pribudol nejaky vyhradeny systemom ktory ma 100mb.Tak neviem čo sa mohlo stať,či sa niečo nestalo,ked som rozdeloval disk.NTB je tyžden stary,je to chyba na reklamaciu?

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde nabootovať Win 7

Příspěvekod stavač » 28 úno 2010 16:30

To preto ti vypisuje pre dve veci: bud si nenatiahlo sata drivery+boot alebo nie je ta particia aktivna, najlepší program na klon-image W7 je Norton Ghost 15 a asronis až po nom, skus tu particiu spravit aktivnu, v nastrojoch acronis je taka možnost, to tich 100MB si vytvoril W7 a nie je to na žiadnu reklamaciu, ja ked idem inštalovat W7 bud do deskopu alebo notbuku tak si upavím diskycez spravu diskov vo viste alebo si vo W7 DVD ked nabotujem si disky upravim v prikazovom riadku cez diskpart
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

jarbu
občas něco napíše

Příspěvekod jarbu » 28 úno 2010 18:07

Ta particia je aktivna,ked to nenatiahlo sata driveri,tak čo mam teda urobiť?Lebo problem nie je len pri obraze disku ale aj nova inštalacia sa nenabootuje,pričom inštalacia prebehne OK,pričom to potom hlasi PXE-E61:Media test failure,check cable,ak je možno problem v tom rozdeleni,nepomohlo by spojenie do jedneho a tak inšt.win 7,alebo čo by sa ešte dalo skusiť?A čo s tym100mb vyhradene systemom,čo si vytvoril win,môžem ho zmazať pri novej inštalacii.Vyhradene systemom je v D a vidim v nom priečinok Boot a ja davam win do C,nemože to s tym nejak suvisieť?

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 28 úno 2010 19:10

pričom to potom hlasi PXE-E61:Media test failure,check cable-to vipada jak keby ty počitač chcel tahat system z lan, v biose sy nastav ako prve boot z mechaniky, druhe daj HDD a ostatne podla uvaženia ked spravíš obraz disku a ten si možeš do akelkolvek particii dat ale prv než to do nej rozbalíš ju mosíš spravit aktívnu, v nastaveni pred rozbalením si mosíš zašktnut položky ako MBR, to nenabehnutie systemu može mat aj nasledok zleho formatu particie, taky obraz disku možeš preniest na taky isti notebook a bude bez problemov fungovat, neviem či si kupil notebok z predinštalovaním systemom alebo bez operaračneho systemu, ked je bez os tak si požičaj vistu alebo si ju stiahni z netu a ani nezaleži jaka je, particie zruš do jednej a vytvor nove a naformatuj, nainštaluj W7, do buducnosti ked chceš W7 klonovat použi Norton Ghost 15 a problemi nebudeš mat, tie paticie sa daju zlučit aj v programe GPARTED, PARAGON,
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

jarbu
občas něco napíše

Příspěvekod jarbu » 03 bře 2010 00:48

Problem vyrieseny,disk som spojil,sformatoval a instalacia windowsu aj nasledny boot prebehol v poriadku,takze to bolo tym rozdelenim disku.Je zaujimave ze system po rozdeleni diskov v acronise disc director fungoval,windows nabehoval,problem nastal az ked som chcel nahrať novu instalaciu windowsu,alebo ked som dal nahrat obraz disku,ten bootmgr sa tym rozdelenim asi niekde stratil.

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“