Kde bych sehnal Win7 Professional CZ 64-bit

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Lumpik

Kde bych sehnal Win7 Professional CZ 64-bit

Příspěvekod Lumpik » 14 dub 2010 07:20

Dobrý den, poradil by mi prosím někdo kde sehnat instalační CD Win7 Professional CZ 64-bit ? Koupil jsem si nový NB Asus N71JA a k němu jsem dostal Recovery disk a (instalace je ukryta na skrytém partitionu) a legalizační štítek je vylepen na spodku NB. Já bych si chtěl dát do NB jiný rychlejší 7200rpm disk, ale nemám jak systém nainstalovat. Kde bych jej měl prosím možnost sehnat ? Děkuji za radu.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 14 dub 2010 07:49

Melo by to fungovat tak, ze das do notebooku novy disk, do mechaniky recovery disk. Nabootujes z recovery a ten ti udela cistou instalaci, jako byla pri koupeni notebooku.

Druhou moznostu je pripojit ten druhy disk treba na USB nebo eSATA a udelat na nej kopii stareho, pak nemusis nic nove nastavovat a instalovat.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde bych sehnal Win7 Professional CZ 64-bit

Příspěvekod stavač » 14 dub 2010 08:24

Načo ti je W7 ked ho maš v notbuku a neni jednoduchšie si spravit obraz disku cez Norton Ghost15 alebo si to možeš aj nainštalovat z toho Recovery DVD čo maš k notbuku, cez norton ghost si aj pripravíš disk na prenesenie systemu, v nastrojoch nortona je prikazoví riadok v ktorom si spustíš diskpart a z ním si porozdeluješ disk z nasledním formatom, na flešku si daš vytvoreny backups operačného systemu a do pripraveneho disku si rozbalíš z fleški backups, pripravíš si takto disk už ten noví takimto sposobom:
Založíš Recovery Norton Ghost 15 CD a nabotuješ, dojdeš do položky Nastroje kde si spustíš príkazoví riadok do ktoreho napišeš:
diskpart a potvrdíš
list disk vydiš tam disky alebo jeden ktorí ideš rozdelit ktori ma 0

select disk 0

clean

create partition primary

select partiton 0

active

quick format fs=NtFS

assign

exit

vydeš z prikazoveho riadku

znova spustiš prikazoví riadok

diskpart

sel disk 0

clean

create part primary size=120000 to je velkost v megabajtoch ktoru si určíš- tich 120000 je len prikladom

active vtedi napišeš active ked si tu ideš nainštalovat Windows alebo vkladat obraz disku vytvoreny v nortone alebo acronis

format quick label=WindowsSeven

assign letter=C

create part primary size=300000

format quick label=DATA

assing letter=D

create part primary size=300000

format quick label=DATA

assign letter=E

create part primary

format quick label=DATA

assign letter=F

exit

takto rozdeleny HDD maš už naformatovany a pripraveny bud na full inštalaciu windowsXP-Windows 7 alebo na vloženie backups obrazu operačneho systemu ktorí si si vytvoril v norton ghost, z flešky to už rozbalíš za priblyžne za 17 minut, po reštarte si noví system sam nainštaluje na novom disku ovladače sata čo ti oznami reštart aby sa zmeni prejavily, po reštartovaní ti bude fungovat W7 jak na prvom disku
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Lumpik

zpráva

Příspěvekod Lumpik » 14 dub 2010 11:54

děkuji moc za rady, něco z toho určitě použiji. Mě šlo hlavně o to, že jsem chtěkl mít čistě nainstalovaný systém bez ničeho jiného, drivery jsou stejně v recovery zastaralé atd atd., takže bych do nového jen nainstaloval co bych chtěl a bylo to. Díky

Jakoob
guru

Příspěvekod Jakoob » 18 dub 2010 15:06

ahoj,
mozna zkusit tohle http://www.itdnes.cz/software-kartap.as ... WS7&typ=sw a presvedcit prodejce, aby ti to prodal bez licence, kterou mas....
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“