Microsoft predstavil uzivatelsky interface buducich Windows 8. Je to taky mix Windows Phone 7 a Windows 7 schopny prakticky bezat na comkolvek od smartphonu az po vykonny desktop. Stare aplikacie ale na ARM procesoroch nebudu fungovat, takze o 2 roky budu asi verzie aplikacii windows rozdelene miesto pre 32bit x86 a 64bit x64 este aj pre ARM.
http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I zdroj http://www.dsl.sk/article.php?article=10993
docela si viem predstavit, ze nieco ako Asus Padphone s nejakym vykonnejsim ARMom, s Windows 8 (alebo alternativou od Apple alebo Googlu) dokaze s vhodnym dokom za par rokov nahradit vsetko od tabletu po stolne kancelarske/multimedialne PC. Ked bude clovek potrebovat vacsi displej tak smartphone strci do tablet docku a ked bude chciet robit nieco narocnejsie ako prezeranie webu tak k tomu pripoj dock s monitorom, klavesnicou, mysou a dalsimi periferiami.
Windows 8
Taky myslím, že mezi tabletem/mobilem a desktopem/notebookem je pořád velký rozdíl (v použitelnosti i primárním zaměřením), a ve sjednocení osobně nevěřím.
K těm "Osmičkám", vypadá to hezky, ale na desktop se to imho nehodí. Máme přesnou myš a klávesnici, a tak nepotřebujeme na ploše pc kravsky velký panely. A kdo by taky chtěl ovládat počítač šmátráním prstem po obrazovce, udržet ruku ve vzduchu je přeci dřina, opřená na stole je mnohem pohodlnější.
Lepší mi připadá nezávislý vývoj různých OS podle typu zařízení (a používání).
K těm "Osmičkám", vypadá to hezky, ale na desktop se to imho nehodí. Máme přesnou myš a klávesnici, a tak nepotřebujeme na ploše pc kravsky velký panely. A kdo by taky chtěl ovládat počítač šmátráním prstem po obrazovce, udržet ruku ve vzduchu je přeci dřina, opřená na stole je mnohem pohodlnější.
Lepší mi připadá nezávislý vývoj různých OS podle typu zařízení (a používání).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
mne osobne by se nejvic libilo neco jako asus padfonetransformer:). pokud windows phone 7 dospejou a treba se i nejak sjednoti s windows 8, tak by to bylo perfektni reseni-mit mobil s wp7, kdyz bych chtel vecer v posteli na net, tak mobil strcim do tabletu, ve kterym bude akorat vetsi baterie a repraky no a kdyz bych chtel opravdu i neco delat, tak to strcim do docku s klavesnici, dalsi baterii nebo klidne i s nakym ulv procesorem, vetsi ramkou, ssd, aby mi nabehnul plnej system. ale to je vsechno asi jen utopie, ze by to poradne fungovalo...
HP Elitebook 6930p:C2D P8700,4500MHD,HP 2008 180W Adv.Dock.Station,Log.UltraX kb,Saitek Cyborg mouse,LG 22"1680x1050
XBOX na hry:)
ex:HP Pavilion dv5-1199ec,Compaq Evo N400c,HP Pavilion dv6107ea
XBOX na hry:)
ex:HP Pavilion dv5-1199ec,Compaq Evo N400c,HP Pavilion dv6107ea
Ghost píše:kubino: je tam aj normalny desktop ako ma W7. urcite tam imho bude aj volba spustenia desktopu hned po prihlaseni pre ludi co start screen nebudu chciet/potrebovat.
Myslíte,že to doopravdy půjde vypnout? Absolutně mě to štve,vůbec se mi to nelíbí,mám rad normální windows,ale podle videa na youtube oni to chtějí narvat všude,mají tam 15" notebook a ovládají to multidotekovým touchpadem... z toho by mě hráblo,já chci čistý windows 8,bez nástaveb a podobných sranců!!
Stejně si s tím microsoft namele pusu,a win9 budou zase normální,stejně jako se namlel s WP7
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“