Důležitý problém s WM 7 Ultimate.

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
SacralNirvana

Důležitý problém s WM 7 Ultimate.

Příspěvekod SacralNirvana » 02 říj 2011 15:09

Ahoj,

nedávno jsem si pořídil nový Asus ROG, je to i7 2630QM, Windows 7 Ultimate ENG. Po prvním zapnutí notebooku jsem prováděl počáteční úkony dle obrazovky když najednou se počítač sám od sebe vypnul. Zjistil jsem, že já blb zapomněl vrazit do zásuvky adaptér. Po opětovném zapnutí notebook provedl nějakou kontrolu dat a pokračoval jsem v počátečních úkonech.

Poté jsem přesunul 160GB ze svého externího HDD do notebooku, provedl Windows Update na nejnovější ovladače a nainstaloval několik zásadních pro mě programů jako je WinRAR, AcrobatReader a Skype. Nainstaloval jsem také TDU2.

V podstatě od naprosto samého začátku je Windows naprosto nestabilní, když chci jít do jakékoliv složky na svém HDD, ať už je to tento počítač, nebo dokumenty, tak se objevuje:
"Windows Explorer stopped working" .... "searching for solution". Potom se celá plocha restartuje a takhle je to furt dokola kdykoliv chci jít do nějaké složky, nebo i jenom kliknout na "refresh" (na ploše, pravým tlačítkem myši).

Zároveň v jednu chvíli přestalo fungovat podsvícení klávesnice, a ani nešlo tlačítky zapnout. To ale začalo znovu fungovat když jsem přenstaloval všechny ovladače.

Občas také vyleze taková hláška:
Explorer.exe - application error:
"The instruction at 0x800051da referenced memory at 0x001d0000. The memory could not be written.Click on OK to terminate the program."

Neví někdo co to je? Chtěl bych to celé znovu dát do factory state, ale nemám už externí HDD a nevím jak zálohovat data takovým způsobem, abych o ně nepřišel. HDD je rozdělen do čtyř partitions a data mám je jedné až dvou. Jaké mám možnost? Něco je hodně špatně.

Za každou radu budu velmi vděčný.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 02 říj 2011 17:45

Vyndat disk z notebooku, pripojit ho k jinemu pocitaci (USB ramecek, SATA port v desktopu) a zkopirovat potrebna data.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“