Nastavení rozlišení obrazovky notebooku HP 6820S

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
hanicka9
občas něco napíše

Nastavení rozlišení obrazovky notebooku HP 6820S

Příspěvekod hanicka9 » 30 pro 2011 14:20

Dobrý den moudré hlavičky. Chtěla bych se dotázat na problém týkající se nastavení rozlišení monitoru na mém notebooku HP 6820s "MS Windows 7 ultimate 64-bit,Intel Core2 duo CPU T5470 1,60GHz 1,0GB RAM".
Měla jsem problém s noťasem a musela jsem si nechat nainstalovat nově windows 7, ale bohužel vznikl problém, který nemůžu vyřešit a to, že předešlé maximální rozlišení na mém notebooku před novou instalací bylo 1400 něco x na něco a momentálně když dám "Upravit rozlišení zobrazení" tak maximální rozlišení co jde dát, je 1152x864. Je ještě někde jiné nastavení než "Vzhled a Přizpůsobení" pač tam jsem jiné nastavení rozlišení nenašla? Když dám "Otevřít Ovládací panely_upravit rozlišení zobrazení" tak jsem měla v rolovačce Zobrazení: více možností na výběr než mám teď. A tady si myslím, že bude problém, pač takový název:Obecný monitor PnP…. Jsem tam určitě napísmenkovaný neměla. Momentálně je tam jen jeden na výběr a to 1.Obecný monitor PnP na standardní grafický adaptér s rozlišením VGA? Když dám "Upřesnit nastavení_Zobrazit všechny režimy" tak max co tam je na výběr je již zmiňovaných 1152x864,true color. Dle Windows Update jsem postahovala co se dalo a už nejsou dostupné žádné aktualizace,jediné co tam zbylo tak Volitelné aktualizace a to Jazyková sada pro angličtinu a dalších 33 zemích, což jsem neinstalovala, pač se domnívám,že to je jen překlad, tak já nevím. Zkoušela jsem i „v Rozlišení zobrazení_Upřesnit nastavení_Adaptér kliknout na vlastnosti“ a dát Vyhledat automaticky aktualizovaný software ovladače a nic. Instalační CD k HP notebooku bohužel nemám. Zkoušela jsem i HP stránky, ale na tento typ notebooku jsem nenašla co by mi pomohlo ke stažení vyřešit tento problém,pač standartně tento notebook nemá windows7 ultimate 64. Nevíte PROSÍM PROSÍM někdo co s tím, abych docílila opět rozlišení 1400 něco x na něco?
Předem velmi děkuji za Vaše odpovědi :wink:

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 30 pro 2011 14:31

Potřebuješ ovladač grafické karty (a nejspíš taky všechny ostatní ovladače) přímo od výrobce notebooku. Na stránkách HP lze vyhledat celý seznam ovladačů pro tento model.

Čistá instalace upirátěného systému, pokud nevíš, jak se to dělá, byla poměrně hloupou volbou.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 30 pro 2011 14:36

To je jednoduchý, na tento notebook nejsou oficiální sedmičkové drivery (tedy ani na grafiku). Můžeš zkusit nainstalovat vistové, tam je ovšem taky problém, protože nejsou 64 bitové. Nicméně za pokus nic nedáš: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... ob-54378-1

Vzhledem k tomu, že píšeš, že máš jen 1GB RAM, tak je 64bitový systém zcela nanic. Jinak snad samozřejmě nemusím dodávat, že se má cenu bavit dál jen pokud máš ten OS legální...
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

hanicka9
občas něco napíše

Příspěvekod hanicka9 » 31 pro 2011 12:55

Moc Vám všem děkuji za rady a tipy,velmi jste mi pomohli. Nakonec fungoval Driver Chipset na Visty- dostala jsem se na rozlišení 1440 x 900. Nevím, zda to je to rozlišení, které jsem měla dříve, nicméně je mnohem lepší, než to co tam bylo teď nainstalované od toho mého známého.Všem Vám přeji vše nej v Novém roce :wink:

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“