Zdravim, koupil jsem si notebok FSC2550 kde je Vista Premium. Dal jsem si Raid 0. Kdyz nainstaluju Xpcka, prepise mi to Boot a pak startuji jen XP a ne Visty, ty pak musim opravit a zase nejedou XP. Nevite jak to udelat? Chtel bych pouzivat i originalni Visty co mam zakoupene i XP.
Kdyz po Xpckach pouziji instalacni DVD Visty (DVD co jsem stahl s netu),
tak pekne vytvori startovaci nabidku pro oba systemy. Chtel jsem se zeptat jestli muzu si nainstalovat Visty s toho DVD co jsem sosl s netu a zadat tam product key co mam na licencnim stitku na noteboku. Pojede mi to? Budou aktivni-legalni kdyz to tak udelam? Diky za rady.
Dva operacni systemy jak na to?
Dva operacni systemy jak na to?
FSC Amilo Xi2550 17"WUXGA, C2D T9300 2x2,5GHz, 2GB RAM, 1xSSD intel 80GB - 1x500GB WD HDD, ATI HD2700 GDDR3 +
Ten program mam ve verzi 3.1.0 ktery mam nainstalovany. Vzdy mi zazalohuje dobre jen funkcni OS. Takze bud jeden nebo druhy. Ale ja potrebuji kdyz mam originalni Visty a nainstaluji Xp, tak mi prepise boot a startuji pak Xp a visty to uz nenabidne! Zkousel jsem nainstalovat Xpcka prvni a pak Visty s DVD stazenymi s netu. Visty pekne vytvorily startovaci nabidku "Drivejsi verze os" a "Windows Vista". Tohle fungovalo a slo to i zazalohovat, jenze kdyz nainstaluju Xpcka a pak obnovim Visty s recovery DVD k noteboku, tak recovery startovaci nabidku neudela a sformatuje vse. Pak jsem to zkousel i tak ze jsem si zazalohoval tu startovaci nabidku Vist+XP (Visty co jsem stahl s netu ji vytvorily) .bcd a ulozil. Pak jsem obnovil Visty s recovery a nortonem Ghost vratlil Xp na stejny disk kde byli, obnovil vista boot zalohu .bcd s puvodni instalace Vist stazenych s netu a nejde to. Mozna tam dela problem ta skryta partition kterou udela recovery DVD nebo ten boot s recovery je jinde nez s origos instalace, proto to nejde. Kdybych mel oba OS nainstalovany, tak ten program vista boot funguje dobre.
Nemam origos instalacky k NTB, proto se ptam jestli bych nemohl pouzit DVD s Vistama ktery jsem stahl s netu. Jsou stejne, ale nevim jestli tam jsou nejake rozdily v instalackach aby mi nezanikla licence na origos Visty. Instalacka stazena s netu mi udela pekne startovaci nabidku, recovery DVD co jsem si vytvoril na NTB vse prepise. Napadlo me ze bych to nainstaloval s toho stazeneho DVD Visty s netu a dal product key s licencniho stitku NTB. Musel bych samozrejmne nainstalovat Visty ktere mam v NTB - Visty home premium, ale pujde to? Co aktivace Vist?
Idealni by bylo, jak mam ted origos Visty a doinstaluju XP aby startovalo oboji. Jak to mam ale tim programem udelat? Nebo snad ten program umi zalohovat boot Vist a po instalaci Xpcek kdyz mi pak nabootuji XPcka to umi skloubit oba booty dohromady a pojede oboji? Pokud to jde, jak to udelat? Diky za radu.
Nemam origos instalacky k NTB, proto se ptam jestli bych nemohl pouzit DVD s Vistama ktery jsem stahl s netu. Jsou stejne, ale nevim jestli tam jsou nejake rozdily v instalackach aby mi nezanikla licence na origos Visty. Instalacka stazena s netu mi udela pekne startovaci nabidku, recovery DVD co jsem si vytvoril na NTB vse prepise. Napadlo me ze bych to nainstaloval s toho stazeneho DVD Visty s netu a dal product key s licencniho stitku NTB. Musel bych samozrejmne nainstalovat Visty ktere mam v NTB - Visty home premium, ale pujde to? Co aktivace Vist?
Idealni by bylo, jak mam ted origos Visty a doinstaluju XP aby startovalo oboji. Jak to mam ale tim programem udelat? Nebo snad ten program umi zalohovat boot Vist a po instalaci Xpcek kdyz mi pak nabootuji XPcka to umi skloubit oba booty dohromady a pojede oboji? Pokud to jde, jak to udelat? Diky za radu.
FSC Amilo Xi2550 17"WUXGA, C2D T9300 2x2,5GHz, 2GB RAM, 1xSSD intel 80GB - 1x500GB WD HDD, ATI HD2700 GDDR3 +
Používám toto http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/easybcd/
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“