mandriva 2009 a graficka karta Nvidia geforce 9600M GT
mandriva 2009 a graficka karta Nvidia geforce 9600M GT
caute .. mam tento linux, a graficku kartu NVIDIA Geforce 9600M GT. linux mi ju zdetekuje pod tymto nazvom, ale ovladac tam je Nvidia Geforce 6100. skusal som aj stiahnut so stranky www.nvidia.com ovladac pre tuto kartu na linux ale nejde to. Mate nejake rady?
Já jsem osobně kvůli instalace grafické karty od ATI musel překompilovat kernel. Předpokládám, že jste si stáhnul tento ovladač http://www.nvidia.com/object/linux_disp ... 77.82.html pak jste s něj udělal spustitelný soubor "CHMOD +x NVIDIA-Linux-x86-177.82.pkg1.run" a spustil ./NVIDIA-Linux-x86-177.82.pkg1.run a v případě, že během instalace vyhodí chybu podíval se do logu.
Mi osobně vyhodil instalátor chybu do logu a pak jsem musel změnit nastavení v kernelu a znovu ho zkomplikovat.
Mi osobně vyhodil instalátor chybu do logu a pak jsem musel změnit nastavení v kernelu a znovu ho zkomplikovat.
Celý život bojuji s průměrností.
Bohužel Vás asi zklamu, jednoduše se to vysvětlit nedá. Jelikož pro kompilaci kernelu je zapotřebí poměrně dobrou znalost hardware a taky jistou zkušenost s boot loaderem (u mě je to LILO, i když GRUB je asi top). Tady je link přednášky na toto téma: http://prednasky.ok.cvut.cz/linux/prednaska5.pdf , ale dle mého soudu je to pouze takové info. Osobně jsem zvládl kompilaci až po shlédnutí přednášky o 2.6 kernelu a taky po přečtení nějaké té knihy (samozřejmě in English).
Navíc se některé věci nezávadějí přímo v jádře, ale jako moduly. A tím pádem je zapotřebí některé věci upravit přímo v distribuci.
Netvrdím, že je to extra složité (když už to zvládla taková lama jako já ), ale chce to trochu víc vědět o Linuxu (nebo spíš o vaší distribuci).
Navíc se některé věci nezávadějí přímo v jádře, ale jako moduly. A tím pádem je zapotřebí některé věci upravit přímo v distribuci.
Netvrdím, že je to extra složité (když už to zvládla taková lama jako já ), ale chce to trochu víc vědět o Linuxu (nebo spíš o vaší distribuci).
Celý život bojuji s průměrností.