luta píše:Drivery se neustale vyviji , prechazi se na UXA + v novych jadrech GEM, s tim proste musely prijit problemy.
Jenže tohle má být "linux pro lidi". Tam by to nemělo uživatele nutit řešit něco takového. Pokud se vyvíjí nový ovladač, tak se nemá nasazovat dřív, než bude opravdu funkční. Tohle přece neni žádná omluva. To je jako kdyby teď ve Vistě nechodila akcelerace na ATI, ale nikdo to neřešil s tím, že zkouší nový ovladač a že ve Windows 7 se to určitě zpraví.
Tohle jsou přesně věci, jak si Linux sám škodí.
Kdyby tam seděl někdo, kdo umí rozumně uvažovat, tak by třeba instalátor tenhle problém řešil nějakou autodetekcí a instalací vhodných balíčků. Nebo by dal aspoň uživateli info a nějaké možnosti, co dělat. Jenže tam dáš akorát upgrade a potom se divíš, kam zmizela 3D akcelerace.
Dřív před mnoha a mnoha lety si ještě vzpomínám, když jsem hackoval drivery NVIDIE pro GF4, aby mi v linuxu správně fungovalo roztahování obrazu. Teď už jsem z toho vyrostl a rád bych svoje myšlení soustředil raději na opravdové problémy, jejichž řešení je pak pro mě obživou.
swarm - blog:
http://notebookblog.czApple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)