Ubuntu @ Lenovo R61 - nefunguje Fn+F5

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
chroust
píše často
Příspěvky: 102
Registrován: 24 říj 2007 09:01
Bydliště: Liberec

Ubuntu @ Lenovo R61 - nefunguje Fn+F5

Příspěvekod chroust » 05 pro 2007 09:04

Zdravim,
nasel by se nekdo kdo by poradil jak rozbehat kombinaci Fn+F5?
na netu jsem nic nenasel, v linuxu neco malo ovladam ale s timhle sem si neporadil.
jde o to ze wifi bezi porad a BT nejde zapnout ;-)
podle dmesg by BT melo byt nainstalovane, jen ho zapnout
staci link na navod, cokoliv
diky

edit:
tak problem bude asi v thinkpad_acpi (puv. ibm_apci), lenovo pry na to nejak kasle a nejsou znamy podrobnosti pro nove thinkpady
Lenovo R61 (T7250, 2GB ram, 15.4" WSXGA+, NVS 140M, 160GB hdd ..., WVB + Gutsy Gibbon)
+ 19" LCD Samsung 931bw, 2.1 Logitech Z4 repro

MartenP
píše často
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 12 srp 2008 14:10

Mně to funguje bez problémů na 8.04.1 ihned po instalaci.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 12 srp 2008 15:47

Na mém 14" R61 to funguje tak, že když není obslužná aplikace, tak to řídí BIOS, který přepíná postupně mezi Wifi -> Wifi+Bt -> Bt -> nic a stále dokola. Není to tak pohodlné jako ve Windows, ale zas já to moc často nepřepínám, takže je mi to vlastně úplně jedno.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

vito45
guru
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 12 srp 2008 19:26

mám novú R61i a ide v poho, skús si skontrolovať prepínač :wink:

Guf
guru
Příspěvky: 511
Registrován: 08 čer 2007 19:44

re

Příspěvekod Guf » 13 srp 2008 20:09

Zdravím, rozhodnul jsem se vyzkoušet Linux, a tak jsem si stáhnul z ubuntu.cz instalační obraz .iso. Ten jsem poté vypálil jako datové CD a nastavil bootování v pořadí DVD a pak harddisc. Problém je v tom, že se mi ubuntu nechce bootnout a vše pokračuje normálním načtením Vist...

Jaký byl váš postup při instalaci Linux?? Díky.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in

vito45
guru
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 14 srp 2008 15:53

Guf si veľmi off topic, trebalo možno založiť novú tému alebo sa opýtať skôr na inom fóre, ale:
na nb som mal predinštalovanu vistu takže som cez parted magic bootovacie cd rozdelil disk podľa potreby, nastavil bootovanie z cd-hdd, vložil cd s ubuntu, "odnextoval" inštalačku a je to, ak máš problémy so závadzačom skús ho preinštalovať a to:
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova?actio ... ci+Windows
alebo z nejakého nevysvetliteľného dôvodu máš v závadzači nastavenú vistu
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Zm%C4%9Bna%2 ... %ADho%20OS
najviac chybných inštalácií je spôsobených chybným inštalačným cd...

môžeš oskúšať vložiť aj iné bootovateľné cd či ti vôbez z neho bootuje /napr. parted magic, windows,.../

RadekZ
občas něco napíše
Příspěvky: 1
Registrován: 12 zář 2008 10:19

Příspěvekod RadekZ » 12 zář 2008 10:31

Problém s nefunkčním Fn + F5 jsem vyřešil nainstalováním utility Launch Manager. Byla na jendom z CD, které jsem k notebooku dostal. Bohužel nebyla obsažená v předinstalovaném systému. Stačí nainstalovat a najednou to prostě funguje.

Strategie Aceru se mi v tomhle moc nelíbí, aby fungovala správa výkonu, přepínání mezi monitory a podobné věci, je potřeba mít nainstalovaný ten jejich eManagement (to zelené éčko), jinak se člověk nehne. Navíc to všechno funguje na podpoře .NET, což sežere další systémové prostředky. Mám ještě Umax, tam nic takového není, vše funguje "samo".

Gwaihir
píše často
Příspěvky: 149
Registrován: 03 zář 2008 10:27

Re: Ubuntu @ Lenovo R61 - nefunguje Fn+F5

Příspěvekod Gwaihir » 29 zář 2008 23:05

chroust píše:Zdravim,
...
jde o to ze wifi bezi porad a BT nejde zapnout ;-)
podle dmesg by BT melo byt nainstalovane, jen ho zapnout
staci link na navod, cokoliv
diky


No ja mam ten problem, ze wifi mi nebezi trvale, ale BT jde pomoci Fn+F5 zapnout a vypnout a tez nevim, co s tim. Mam lenovo R500.

MartenP
píše často
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 30 zář 2008 09:37

Wifina se zapíná (pokud máš Ubuntu a jemu příbuzné) na nm-appletu klepnutím pravým tlačítkem.

vito45
guru
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 30 zář 2008 14:14

nemal som problém, jedine to že nieje žiadná odozva pri prepínaní :?

Gwaihir
píše často
Příspěvky: 149
Registrován: 03 zář 2008 10:27

Příspěvekod Gwaihir » 30 zář 2008 22:37

MartenP píše:Wifina se zapíná (pokud máš Ubuntu a jemu příbuzné) na nm-appletu klepnutím pravým tlačítkem.


Hmm.... jsem lama, co se tyce linuxu. Mam tam spravce site, prave tlacitko mi umozni "Edit wireless networks...", ale tam zadna sit neni.

Docetl jsem se, ze mam zkontrolovat, zda je zarizeni zapnuto (coz neni) pomoci sudo lshw -C network (mam tam jen gigabitovy Broadcom a pak jakysi unclaimed network controller od Intelu s capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list (do tohoto vubec nevidim, ale imho je to malo na bezdratovou sitovku).

Ani v BIOSu jsem neobjevil, kde to zapnout jaksi natrvalo :(

nejaka idea, jak to zapnout?

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 30 zář 2008 22:45

Ja napr. kdyz zapnu wifi pomoci tlacitka, tak se taky nic nestane, reaguje jen BT. Aby se wifina probudila, musim se rucne pripojit do nejake smyslene site... na tu se samozrejme nepripoji, protoze neexistuje, ale wifina zacne konecne reagovat a najde existujici site v okoli.

Gwaihir
píše často
Příspěvky: 149
Registrován: 03 zář 2008 10:27

Příspěvekod Gwaihir » 30 zář 2008 22:52

Solitary píše:... musim se rucne pripojit do nejake smyslene site...


Ale jak? Ja mam tak akurat rucni nastaveni, kde je dratova sit a spojeni bod-bod (PtP).

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 30 zář 2008 23:01

Hm, koukam, ze bohuzel screenshot neudelam, kdyz vyroluju to menu, tak to na "prtscr" nereaguje. No, pokud mas gnome, mas nahore v liste nejspis ten zmineny Aplet networkmanager, na ten kliknes LEVYM tlacitkem mysi. Mel by se ti objevit menu s Wired networks - kde budes mit treba eth0, na ktery jsi pripojeny, Bezdratove site, to bude zrejme prazdne, protoze o to nam jde a dole moznosti "pripojit se k jine bezdratove siti". To spustis a das se pripojit k nejake siti, o ktere vis ze v okoli neni... proste nahodne pismenka. U me to tak funguje, ale upozornuju ze nemam Ubuntu, ale Fedoru 9 a ta ma novejsi verzi Network manageru

Gwaihir
píše často
Příspěvky: 149
Registrován: 03 zář 2008 10:27

Příspěvekod Gwaihir » 30 zář 2008 23:10

No ja tam prave zadne bezdratove site nemam :(

Zkusil jsem rychly screenshot: http://leteckaposta.cz/643214840


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 2 hosti