MSI GX610PX Turion X2 - TL60
MSI GX610PX Turion X2 - TL60
Zdravím, koupil jsem si toho to booka a mám jeden problem, jede mě na nejnižší rychlost, což je 800MHz a voltáž má 0,8V, v Biosu nic není a i při opětovné instalaco Win Xp to jede stejně. Nejsem nějaký odborník na booky, takže si s tím nevím rady, poradil by mě někdo co s tím? Kamarád mě poslal prográmek AMD Over Drive a řekl že tam mám zdvihnout CPU a voltaž,.... to jsem udělal a teplota mě stoupla na 60C° a to jsem zdvihl jenom cca o čtvrtinu, fakt nevím co s tím....
No jo, to jsem tam četl, že to má nějakou aplikaco Power Now, která upravuje výkon podle zátěže, ale ať jsem dělal i s větším zatížením, tak to jelo stále na 800MHz a nepřidalo mu to a právě že to nestíhalo tak se to začalo i sekat, je fakt, že teď ten Power Now nemám nainstalovaný bo mě bylo řečeno, že je to na ho***. Kámoš když si koupil MSI booka, tak měl stejný problém a podařilo se mu to pře nějaký program zdvihnout na max a na stálo, je taky fakt, že měl Athlon nebo Semprom, teď už nevím no a já mám Torione a proto se radši ptám, jestli to bude opravdu fungovat a když bude potřeba, tak se ten výkon sám zdvihne, pač jsem to zatím nepocítil.
mám AMD over drive, stáhnul jsem si CPU-Z a ještě pro jistotu jeden prográmek a mrkl jsem i do VLASTNOSTI SYSTÉMU a všechny ukazují stejně... 800MHz a vrtá mě hlavou když není nainstalovaný ten Power Now, tak proč nejede na max,, když ho nemá co řídit, jedině to ještě nainstalovat a sledovat jestli se to pohne, nebo ne.
To je specialni funkce MSI booku, taktovani "zaziva".. mel bys mit nejaky System Control Manager.. kde mas profily, co planujes delat, tak podle toho ti to pretaktuje procak..
klidne vyuzij i ten AMD over Drive, 60°C neni nic, horni hranice toho procesoru je nekde kolem 95°C podle specifikace, toho se neboj, notebookove procesory topi trochu vice..
takze SCM a vnem prepinani profilu, aby ses dostal do te nabidky, mel bys tam mit tlacitko P1 nebo neco takoveho, je k tomu urcene.. predpokladam ze se to od gx710ky nebude moc lisit co se tyce toho tlacitka..
klidne vyuzij i ten AMD over Drive, 60°C neni nic, horni hranice toho procesoru je nekde kolem 95°C podle specifikace, toho se neboj, notebookove procesory topi trochu vice..
takze SCM a vnem prepinani profilu, aby ses dostal do te nabidky, mel bys tam mit tlacitko P1 nebo neco takoveho, je k tomu urcene.. predpokladam ze se to od gx710ky nebude moc lisit co se tyce toho tlacitka..
DEAD - Vyreklamovano, penize vraceny.. MSi GX710PX
Lenovo TP R400
Oss: Win7 & Sabayon
CoolerMaster Notepal cooling system
Lenovo TP R400
Oss: Win7 & Sabayon
CoolerMaster Notepal cooling system
no já když jsem nastavil v AMD Over Drive procesor na max, tak se mě teplota zdvihla na 68-69C° a tak jsem se lekl a vrátil to na zpět, bo ventilátor hučel jak kdyby stama chtěl odletět, ale diky, jsem rád že tovím, aspoň se nemusím bát že bych ho uvařil
MSI GX610PX-041CZ - T64 X2 TL60 2GB/A2600/256MB/