Ventilátor MSI EX600X
Ventilátor MSI EX600X
Prosím vás zda by mi někdo mohl poradit. Mám problém s velmi hlučným ventilátorem u výše uvedeného notebooku a nevím co s tím. Notebook byl již v opravně,(přímo u MSI) poté běžel hladce pul roku a závada opět zde. Je velmi hlučný a nikdo z MSI mi není schopen poradit natož říct jaký typ je uvnitř a kde se dá popř. koupit. Jsem z toho už velmi neštastná, jelikož si nemohu notebook dovolit co 6 měsicu posílat k reklamaci. Mám ho rok a pul a neběží mi celý den ,přesto ventilátor hlasitě hučí což leze dosti na nervy. Prosím kdyby někdo z Vás věděl jaký typ byla bych mu moc vděčná.
Notebook je MSI EX600X
Moc děkuji
Notebook je MSI EX600X
Moc děkuji
Gogo píše:podle mě jsi ho měla reklamovat už dávno,případně pak odstoupit od kupní smlouvy v případě víc reklamací. Budeš si muset dovolit být bez, protože tě téměř určitě čeká to, že až vyprší záruka, zůstaneš bez něj úplně
Samozdřejmě, že jsem jej reklamovala, podle nich vyměnily chladící zařízení celé, jak říkám opět hlučný a nikdo z jejich firmy mi není schopen říci jaký typ je uvnitř. Není to snad nějaká zvláštní součástka ,která by se nedala sehnat, nebo nahradit. Bohužel na něm pracuji a každé co pulroční posílání notebooku k reklamaci je pro mě nemilé, čili jsem jej chtěla koupit a dát vyměnit .Pro mě mnohem jednodušší.
myslím, že mnohem jednodušší by v tomto případě bylo, kdyby to nebyli schopni opravit, tím pádem by museli hned vrátit peníze/prodejce/, teď je to "jen" ventilátor, další problémy by nebyly překvapením. Nechci teď dělat chytrého a vyptávat se proč na práci zrovna MSI,ale nejlepší řešení je servis bez odkladů
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Taky je tohle jeden z nejhorsich notebooku. Jedna z moznosti je reklamovat a chtit procistit vetraci system nebo ho radeji prodat, dokud je jeste v zaruce. Za chvilku Vam vyprsi zaruka a uz se ho nezbavite a buh vi, co Vam na nem jeste odejde.
Jinak doporucuju nainstalovat nove Windows 7, ktere maji super rezim spotreby a vykonu. Vyresil jsem tento samy problem uz na 3 notebookach. Posledni byl bratruv MSI GX630X, pod XP i Vistou mu bezel neustale vetrak i pri bezne nenarocne praci. Po instalaci Win 7 to prestalo.
Je take mozne, ze ho mate zaneseny prachem a necistotami, takze by mozna stacilo jen rozebrat a vycistit.
Edit: Jinak vazne nechapu, kdo si muze na praci koupit MSI rady EX
To je jako si koupit Skodu 120 a chtit po ni cestovat pracovne do ciziny a najezdit mesicne tisice kilometru.
Jinak doporucuju nainstalovat nove Windows 7, ktere maji super rezim spotreby a vykonu. Vyresil jsem tento samy problem uz na 3 notebookach. Posledni byl bratruv MSI GX630X, pod XP i Vistou mu bezel neustale vetrak i pri bezne nenarocne praci. Po instalaci Win 7 to prestalo.
Je take mozne, ze ho mate zaneseny prachem a necistotami, takze by mozna stacilo jen rozebrat a vycistit.
To je jako si koupit Skodu 120 a chtit po ni cestovat pracovne do ciziny a najezdit mesicne tisice kilometru.
Asus ROG Strix G18
orgasmic píše:Taky je tohle jeden z nejhorsich notebooku. Jedna z moznosti je reklamovat a chtit procistit vetraci system nebo ho radeji prodat, dokud je jeste v zaruce. Za chvilku Vam vyprsi zaruka a uz se ho nezbavite a buh vi, co Vam na nem jeste odejde.
děkuji za radu, větrák jsem již pročistit zkoušeli. Práci myslím nenáročnou, nic náročného ,nebo kancelářského, prostě bežná práce. Bohužel mi tento krám byl doporučen, já se v počítačích nevyznám. Před tím jsem měla compaq a byl to ještě větší krám.
Nicméně děkuji pošlu to nejspíše ještě jednou k reklamaci.
Jedine reklamacia, typ ventilatora vam k nicomu nebude nakolko taky ventilator sa v obchodoch kupit len tak neda, bohuzial tieto zavady su pomerne casto a taktiez bohuzial nazory ostatnych na radu EX nemôzem vyvratit
Bohuzial to treba poslat na servis kde vam opet vymenia ventilator a znova bude chvilu ticho
Bohuzial to treba poslat na servis kde vam opet vymenia ventilator a znova bude chvilu ticho
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
vzhladom nato ze ho ma 1,5 roka to uz najskôr nestihne -- bohuzial, by ma zaujimalo co budu ty ludia s MSIckami robit ked im skoncia zaruky rad radom jak su lebo tie notebooky maju existencne problemy uz pocas zaruky nieto este ponej ... ale kdovie no mozno to bude slapat aj
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
Mám ho rovněž půl roku, dnes se mi vrátil z opravy hlučného větráčku, oprava trvala týden včetně odeslání a dorurčení. Notebook jsem koupil za 7.800,Kč,- a až na ten problémový větráček, slabší plasty a klávesnici, jede v pohodě. Mám nainstalovaný systém XP a nemohu si stěžovat ba naopak. Syn na tom občas paří hry po netu a notebook běží každý den a pohoda. Viděl jsem dost uživatelů s kvalitou HP, Toshiba,.... a systémem vista a věřte že bych neměnil.
O problémech s tímto netebookem jsem si přečetl vše ještě než jsem ho koupil a věděl jsem do čeho jdu. Za ty prachy nekupte to. O všech problémech jsem se dočetl v podobných diskusích.
Takové rady, jako jsou výše, rychle to prodej, to bych si v životě nekoupil, apod. jsou většinou k prdu.
S notebookem MSI EX600X i přes problémový větráček celkově spokojen. Musíte být však zručný umět si pohrát s instalací XP a pak vše bezproblémů funguje. Každopádně s vistama by pro mne byl nepoužitelný .
O problémech s tímto netebookem jsem si přečetl vše ještě než jsem ho koupil a věděl jsem do čeho jdu. Za ty prachy nekupte to. O všech problémech jsem se dočetl v podobných diskusích.
Takové rady, jako jsou výše, rychle to prodej, to bych si v životě nekoupil, apod. jsou většinou k prdu.
S notebookem MSI EX600X i přes problémový větráček celkově spokojen. Musíte být však zručný umět si pohrát s instalací XP a pak vše bezproblémů funguje. Každopádně s vistama by pro mne byl nepoužitelný .
mam tento typ asi tak 10 mesicu a zadne problemy jsem dosud nezaznamenal. Pod Win XP a Win7 vse funguje jak ma. Nevim, ale mozna to je tim, ze pravidelne cistim chladic, zebra a chovam se k NB jak se ma. Rozhodne ho nemam hozeny na dece a necekam az se prehreje a ventilator uletne (bohuzel i takovy pridady znam).
Skoda, ze lide pisi na fora jen kdyz maji problemy a nee kdyz jsou spokojeny .
Skoda, ze lide pisi na fora jen kdyz maji problemy a nee kdyz jsou spokojeny .
orgasmic píše:...Edit: Jinak vazne nechapu, kdo si muze na praci koupit MSI rady EX
Sem z oblasti IT mám notebook MSI EX600 běží mi v průměru 22 hodin denně a sem s ním naprosto spokojen. Větrák sem si musel nechat vyměnit po 1,5 roce. U jiných notebokůmy odcházeli daleko rychlej.
Teď si plánuju koupit novej notebook a rozhodně to bude zase značka MSI.
Swarleey píše: ... Win7 vse funguje jak ma. ...
Ty máš na to W7? A funguje ti grafika korektně? Zento NB není podle MSI kompatibilní s W7. Co já vím, tak je problém s tím, že když se nainstalují ovladače grafiky, tak nefunguje vypnutí displeje. Osobně jsem to zkoušel a je to tak. Tobě vše funguje tak jak má?
Jinak k větráku, abych neodskakoval od tématu.
Nejdříve jsem pořídil jiný větrák, ale nebylo to úplně ono, protože měl jiné otáčky a tak se to hřálo více. Takže jsem po nějakém čase napsal do Penty a objednal jsem si nový chladící díl s větrákem, ten mi poslali a já si to vyměnil. Jelikož mám NB již po záruce, tak to bylo pro mě nejlepší řešení. Nyní tam mám nové chlazení už několik měsíců a je to OK.
Jinak jsem také s MSI spokojen. Ten větrák považuji za drobnost, ale bohužel se projeví asi na každém kusu. Asi výrobce něco podcenil, ale zdá se, že nový větrák je už snad vylepšen.
Daleko více mě vadí, že používání Windows7 je trošku problematičtější, snad se to časem nějak elegantně vyřeší.