Dnes som kupil tento notebook a snažim sa tam nainštalovať W 7, čo sa mi aj podarilo ale keď som pri inštaláciichcel rozdeliť HDD tak som zistil, že už je rozdelený na dva oddiely, pričom na prvom mi ukazovalo volne 76 GB a bolo na ňom cca 448000 MB zabraného miesta. Keď som chcel na tento oddiel nainštalovať system, tak mi vypísalo, že to nejde a keď som ho chcel vymazať, tak mi vypísalo, že môžu byť odstránené dôležité súbory k PC, tak som to nechal tak a nainštaloval som systém na druhý oddiel volných cca 390 GB. Po celej inštalácii sa mi však zobrazilo iba C disk s volným miestom cca 380 GB a ten druhý oddiel ktorý som čakal s volnými 76 GB sa nezobrazl.
Niekde v manuály som sa dočítal, že na disku by mali byť uložené : Disk obsahujúci všetky aplikácie, celú verziu návodu na obsluhu, ovládače, pomocné programy, ako aj funkciu voliteľného obnovenia atď. Chcem to celé preinštalovať a ten jeden oddiel vymazať čím by mi mal vzniknúť jeden oddiel cca 490 GB nakoľko to má 500 GB HDD.
Moja otázka nič nepokazím tým, že ten oddiel vymažem aj s údajmi?
V inštalácii W 7 som úplný laik doteraz som mal iba XP. Ak mi vie niekto poradiť, veľmi to ocením ale čo najskôr aby som sa do toho mohol pusťiť. DIK
MSI GT627x-448 cz help
-
- píše často
orgasmic píše:Gragagrogog:
Kdyby sis poradne precetl nazev topicu, tak zjistis, ze notebook v zahranici koupit nemohl
MSI prodava u nas booky bez OS, tak na disku nic byt nemuze. Vse co potrebuje ma na prilozenem DVD.
Maš pravdu kupil som ho v Alze v Bratislave. Problém som vyriešil tak, že som uvedený oddiel vymazal, čím mi vznikol jeden oddiel o velkosti cca 490 gb ale keď som ho chcel rozdeliť, tak sa mi tam znovu zjavil ten vymazaný systémový oddiel ale už mal len cca 100 mb , a ďalšie dva mali 240 a 230 Gb . Po inštalácii sa normálne vytvorili dva oddiely C,D. Takže v pohode ale naozaj neviem, čo to malo znamenať. Je pravda že s inštalovaním W7 nemáme žiadne skúsenosti ani z Vistou. Ale notbook šlape super akurát mi nejde to turbo tlačidlo, musím zohnať ovládač. Inak ovládače som si všetky stiahol z MSI, akurát ovladač grafickej karty som inštaloval z priloženého CD, lebo ten ovladač čo som stiahol z Nvidie vobec nešiel.
S notbokom som zatial spokojný je to moj prvý dufam, že vydrží. Je fakt, že klávesnica sa trochu prehýba hlavne v, oblasti space, ale vobec mi to neprekáža. Jedine čo ma fakt nasralo bola nálepka z priloženej hry Tom raider, ktorá bola umietnená na ráme LCD v pravom rohu. Samozrejme na ráme zostalo veľa lepidla, najskôr som skúšal Alpu potom dokonca moju jablčkovicu ale ani to nezabralo. Nakoniec som to vyčistil technickým benzínom ale dosť mi pritom lepilo aby som nepoškodil LCD.
Zatial som nainštaloval hru NFS shift na stredných detailoch ale trochu to seká, keď je tam viac vozidiel, potom som sa niekde dočítal, že to robí viacerím ľuďom aj so stolovými výkonnými počítačmi, takže chyba nebude vo výkone notebooku ale v hre. Uvidim skúsim ešte niečo nainštalovať, čo však nehrozí v najbližších dvoch týždňoch lebo som mimo.
Ak by niekto mal ovládač na to turbo tlačidlo nech mi dá odkaz kde ho stiahnem a ktorý to je, lebo na priloženom CD neviem ktorý ovládač to je. Dik.
Ktorý je to ovladač:
http://www.msi.com/index.php?func=downl ... od_no=1670
Nevie mi nikto poradiť?
raso123 píše:orgasmic píše:Gragagrogog:
Kdyby sis poradne precetl nazev topicu, tak zjistis, ze notebook v zahranici koupit nemohl
MSI prodava u nas booky bez OS, tak na disku nic byt nemuze. Vse co potrebuje ma na prilozenem DVD.
Maš pravdu kupil som ho v Alze v Bratislave. Problém som vyriešil tak, že som uvedený oddiel vymazal, čím mi vznikol jeden oddiel o velkosti cca 490 gb ale keď som ho chcel rozdeliť, tak sa mi tam znovu zjavil ten vymazaný systémový oddiel ale už mal len cca 100 mb , a ďalšie dva mali 240 a 230 Gb . Po inštalácii sa normálne vytvorili dva oddiely C,D. Takže v pohode ale naozaj neviem, čo to malo znamenať. Je pravda že s inštalovaním W7 nemáme žiadne skúsenosti ani z Vistou. Ale notbook šlape super akurát mi nejde to turbo tlačidlo, musím zohnať ovládač. Inak ovládače som si všetky stiahol z MSI, akurát ovladač grafickej karty som inštaloval z priloženého CD, lebo ten ovladač čo som stiahol z Nvidie vobec nešiel.
S notbokom som zatial spokojný je to moj prvý dufam, že vydrží. Je fakt, že klávesnica sa trochu prehýba hlavne v, oblasti space, ale vobec mi to neprekáža. Jedine čo ma fakt nasralo bola nálepka z priloženej hry Tom raider, ktorá bola umietnená na ráme LCD v pravom rohu. Samozrejme na ráme zostalo veľa lepidla, najskôr som skúšal Alpu potom dokonca moju jablčkovicu ale ani to nezabralo. Nakoniec som to vyčistil technickým benzínom ale dosť mi pritom lepilo aby som nepoškodil LCD.
Zatial som nainštaloval hru NFS shift na stredných detailoch ale trochu to seká, keď je tam viac vozidiel, potom som sa niekde dočítal, že to robí viacerím ľuďom aj so stolovými výkonnými počítačmi, takže chyba nebude vo výkone notebooku ale v hre. Uvidim skúsim ešte niečo nainštalovať, čo však nehrozí v najbližších dvoch týždňoch lebo som mimo.
Ak by niekto mal ovládač na to turbo tlačidlo nech mi dá odkaz kde ho stiahnem a ktorý to je, lebo na priloženom CD neviem ktorý ovládač to je. Dik.
Ktorý je to ovladač:
http://www.msi.com/index.php?func=downl ... od_no=1670
Nevie mi nikto poradiť?
Ide vlasne niekomu na windows 7 to tlačidlo eco a turbo dik?
w7
Na 32bit w7 maji byt udajne uz ovladace, ale na w7 64bit mi ty funkcni tlacitka funguji tak napul. Nefinguje dvojita sipka vpred, eco tlacitko a taky se nespousti aplikace nastavena na volitelnem tlacitku, zbytek funguje. Momentalne to stejne nepotrebuju, ale doufam ze casem se obevi funkcni ovladace..
Re: w7
drk22 píše:Na 32bit w7 maji byt udajne uz ovladace, ale na w7 64bit mi ty funkcni tlacitka funguji tak napul. Nefinguje dvojita sipka vpred, eco tlacitko a taky se nespousti aplikace nastavena na volitelnem tlacitku, zbytek funguje. Momentalne to stejne nepotrebuju, ale doufam ze casem se obevi funkcni ovladace..
Maš pravdu ja som už daval ovladače na win 7 a nejde mi to. Tlačidlo Fn mi tiež nefunguje aj keď s tym neviem robiť lebo je to môj prvý notebook. Mám nainštalovaný Win 7 ultimate 32 bit. Je pravda, že mi to nejak nevadí asi by
som aj tak nevyužíval to Turbo zbytočne veľa tepla a pod. Inak s notebookom som zatial spokojný.