MSI FX600

notebooky MSI a vše kolem nich
chrchla
občas něco napíše

MSI FX600

Příspěvekod chrchla » 07 zář 2010 16:50

Zdravím,
přemýšlím o koupi tohoto notebooku.
Tak bych rád kdyby někdo mohl popsat osobní zkušenosti s tímto ntb. Zda-li jsou to dobře investované peníze nebo se dá za cenu 19t sehnat něco výkonějšího.

liego

Příspěvekod liego » 08 led 2011 23:52

Nad tymto "bonbonikom" nech nikto ani neuvazuje.Je to nahjhorsi smejd aky som kedy videl.Chapem nedostatky ale toto mi pripada ako keby vyrobili svoj prvy book.Takze:
-šasi-tie zvuky co to vydavalo ma uchvacovali,pri uchopeni v hociktorej casti to vzdy vydalo nejaky zvuk-puknutie/myslim len zvuk/,prehnutie nedosadnutie materialov v okoli touchpadu,kde su "diody"ktore zaroven krasne svietia do oci.Ked sa mi sem tam stalo ze som book chytil a nevidal zieden zvuk bol som az prekvapeny
display-velmi slaby pozorovaci uhol a nadstavit jeho sklon aby sa vam na spodku nezobrazil obraz šedivy a hore obraz tmavy je fakt pracicka.Jas monitoru je z vyroby nadstaveny na prilis jasno,ked chcete stlmit moc to nepomoze,musel som tlmit v nadstaveniach graf.karty.Mam 4 booky a dalsich 7 spravujem kamaratom,ale este ani z jedneho ma po pol hodine neboleli oci jak z tohoto a to som sa bol este poradit u predajcu notebookov.Myslim ze sa msi ulakomilo na nejake lacne displeye a takyto je efekt.
klavesnica-pri pisani na nej som mal po zmacknuti kazdeho pismena chut vyhodit ten"book"von oknom.Cela sa prehybala a v strede klavesnice som myslel ze sa aj zaborim.Zvuky pisania na nej ani nemozem opisat lebo este stale nemam chut si na to spomenut.
touchpad-absolutne nepochpitelne-zatial co sa konkurencia snazi mat pad hladky aby bol co najcitlivejsi na dotyk msi opačne.Povrch padu je vrubkovany a pri dotyku mi pripominal šmirgelpapier.Samozrejme o citlivosti a presnosti padu sa neda hovorit.Mimochodom to vrubkovanie je take huste ze ked chcete pad utriet vlhkou handričkou tak sa celkom dobre zabavite
Nabijacka-nikdy som nevedel presne odhadnut po opetovnom vsunuti jacka do booku ci tam je spravne alebo nie.Ziadne zacvaknutie,žiadny doraz.
Hardwarove tlacidla-neskutocne tvrde a ich material mi pripadal jak keby ich vytiahli zo zasoby zpred 15rokov.
Oznamovacie ledky pri touchpade:zas "kvalitne"odvedena praca,ked svietila jedna tak svojim vyžarovanim este podsvietila dalsie dve.
Dvd mechanika-medzera mechaniky medzi vrchnou castou booku cca 3mm a nebolo mozne sa jej nedajboze dotknut zo spodu pri prenasani

Zo zaciatku ked mi kurier tento book priniesol/samozrejme pri preberani nepridete na vsetko/a doma som ho skusal tak som niektore jeho nedostatky odpustal alebo sa snazil ich nevidieť.Ale po dvoch tyzdnoch mi praskli nervi v sekunde som ho predal a nikdy v živote uz MSI nechcem vidiet.Nenadavam nan pre to ze ho uz nemam,ale nedokazem pochopit jak moze MSI pytat za tuto hrču peniaze v case ked sa firmy predbiehaju medzi sebou a konkurencia nie je mala.Treba spomenut ze book šlapal uplne v pohode,ale myslim ze to je zasluha windowsu,nvidie,dobrej ramky a disku.Neviem si predstavit ake "kvalitne" prevedenie maju booky nizsiej triedy,ked skoro ich špička je toto.
Dokažem tolerovať všeličo,mal som a mam booky roznych znaciek a pri kazdom sa to nejak dá ale toto bol moj prvy a zaroven aj posledny MSI.Jedine čo možem pochvalit boli 4 reproduktori,ktore hrali celkom dost dobre
MSI NIKDY VIAC V ŽIVOTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 09 led 2011 01:57

Tak to vyzera na strucny popis MSI notebookov ...
Praskanie a skrutenie chassis po uchopeni, prehybajuca sa klavesnica, jedna ledka podsvieti slabo aj okolite - neprijemne to pôsobi, nedoliehajuca mechanika k vrchnemu plastu tak to iste som mal aj ja na MSI notebooku a vecsina ostatnych ludi tiez - mam taky pocit ze kazdy novy model vyzera ako prvy vyrobeny kus v ich historii lebo inak si to uz neviem vysvetlit .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

liego

Příspěvekod liego » 09 led 2011 09:37

Mattos-ale že aky si ty šikovny chlapec.Mohol som to napisat aj v skratke,ale taky šuviks jak je fx600 si taku slabu pochvalu odomna nezasluži.Chcel som ludi len varovať aby sa takemu šmejdu vyhli,nedali sa oklamať ako ja a zbytočne nevyhodili kopec penazi za šrot.Dufam,že mi rozumieš :idea: :lol:

kasper
píše často

Příspěvekod kasper » 09 led 2011 15:43

zdravím největší problém u msi byl a asi pořad je servis i když se asi zlepší
největší problém jsou řady vr a ex měl jsem tu pár gx a cx a byly v pohodě
další řady se ke mě nedostali takže nemůžu soudit
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi