čo sa týka touchpadu - ja som to už niekoľko krát písal, že sa stačí pohrať v nastaveniach touchpadu (citlivosť, rozsah kde reaguje na výšku a na šírku) a ten potom funguje tak dobre, ako hociktorý iný priemerný touchpad.. tiež som po prvom zapnutí booku nechápal, že jak to zle reaguje, ale fakt to chcelo len ponastavovať.. teraz je to ok, funguje ako hocktorý iný touchpad..
čo sa týka zvuku - mne našťastie nedrančí až tak výrazne, občas sa mi však stane, že pri malej intenzite zvuku (tzv. hlasitosti) mi lavý reprák vôbec nehrá..
pak len na sekundu pridám aspoň na polovičnú hlasitosť, preberie sa a už potom hrá dobre.. nedávno som aktualizoval ovládače a mám pocit, že to robí menej často, neviem.. tiež keď som telefonoval cez skype, tak pri odmlke, keď sme ostali ticho, ozývalo sa hrozné syčanie, tu som tiež prišiel na to, že stačí vypnúť pri skypovaní vylepšienia zvuku v Realteku a to konkrétne v DTS len DTS Boost dať na off...
to inak viete, že si cez položku DTS v realtek programe (okne) môžete dosť vylepšiť zvuk, nie?:)
čo sa týka HDD a inštalovania druhého HDD - tak mi cvaká stále, ale výpisi SMARTov priebežne kontrolujem a stále je všetko ok.. som rád, že mi to necvaká (najmä v nečinnosti) samému, snáď je to teda v poriadku..
ohľadom inštalovania druhého hdd pre jinxed - tú kotviacu mriežku nikde nekúpiš.. ja som to vyriešil ale úplne jednoducho - kúp si tie obojstranné hrubšie lepky strednej kvality lepenia..(aby lepili dobre, ale nie moc, aby sa to dalo odlepiť zas).. stojí to pár korún.. kým som druhé hdd osadil, dal som na spodnú a vrchnú časť hdd po cca štyri lepky, nasunul na slot (port) a pricapol (vložil, nalepil) o spodnú aj potom založenú vrchnú časť booku.. tie lepky nepotrebuješ ani celé dať, môžeš ich navrstviť aby hdd nebolo v porte ohnuté, aby bolo v rovine.. je to úplne banálne a drží to tam perfektne.. nehýbe sa to absolútne a ani nehrozí, že sa ti disk vytiahne.. (dal som lepky aj z bokov).. keď budeš chcieť dať hdd preč, jednoducho sa s tým trošku pohráš, opatrne a šetrne lepky budeš odstranovať, ale pôjde to veľmi ľahko.. a dovtedy to hdd bude držať veľmi dobre..
no a na záver ešte ako aj bývalý majiteľ Asus G73Jh môžem s pokojným svedomím povedať, že znovu, opäť a určite by som išiel do tohto MSI, než do Ašušu.. GX660 má v mojom konkrétnom kuse možno malé chybičky krásy, ale Ašuš, to bol grc - teploty GPU bez OC cez 96 stupňov v hrách.. ak ovšem hra išla a neskončila BSODom.. z ničoho nič mi začal na plnú hlasitosť praskať zvuk z reprákov. ( a to bol o polnoci iný randál, verte tomu), tiež som musel niekoľko dní riešiť zamŕzanie steamu kvôli ovládačom v booku.. tiež mi book po zapnutí nepríjemne a rušivo pískal.. no ale ten najväčší prúser vôbec bol ten BSOD.. nebolo nič horšie ako keď som sa hral po nete nejakú stratégiu, už komplet rozložený, tešili sme sa na boje po po hodinke pripravený a zrazu BSOD, z toho ma išlo roztrhnúť, som preklínal deň, keď som v obchode pri tomto booku klikol na tlačidlo kúpiť..