Dobrý den chtěl bych si v nejbližš době koupit herní notebook a rozhoduji se mezi těmito notebooky http://www.alza.cz/msi-gt780-265cs-d254827.htm a nebo http://www.alza.cz/msi-ge620dx-298cs-d248285.htm nevm jestli u prvního počítače bude stačit procesor Intel Core i5 2410M na grafickou kartu Nvidia GTX 560 jestli ho nebude jednoduše brzdit.Druhý má zase výhodu v procesoru ale zase slabši kartu,ale nevím jestli výkon intel Core i5 nestáhne výkon GTX 560M na uroveň GT 555M
dík za odpovědi
Výběr notebooku MSI
Přikláním se také k GTX560 (resp. k notebookům s ati 6970, ale ty nejsou:(, ale 17 MSI je na mě velká a těžká. Mám MSI GX660 s ati 5870 a můžu potvrdit že i 15" chladí skvěle (navíc TURBOfan je naprosto úžasný), a proto bych doporučil i kvůli ceně tento...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95123
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95123
GT 683 a GT 780
Vím i o notebooku GT683 ale na internetu jsem se dočetl že tyto šasi jsou poměrně nekvalitní že plasty poměrně podléhají tlaku a obrazovka není moc pevná ale interpretuji jenom to co jsem se dočetl. Zdá se mi že MSI GT 780 je bytelnější protože je celý z kartáčovaného hliníku.Rád bych se ještě zeptal jestli MSI GT 683 má podsvcícenou klavesnici protože notebook používám poměrně často i v noci
- Chlebovnik
- guru
Re: GT 683 a GT 780
Hajta píše:Zdá se mi že MSI GT 780 je bytelnější protože je celý z kartáčovaného hliníku.
Prosimtě, to je takovej tenoučkej plíšek na povrchu. Pevnosti to nic nepřidá. Ale pobavils.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Chlebovnik píše:Hajta píše:Zdá se mi že MSI GT 780 je bytelnější protože je celý z kartáčovaného hliníku.
Prosimtě, to je takovej tenoučkej plíšek na povrchu. Pevnosti to nic nepřidá. Ale pobavils.
Jak říká kolega s tím plíškem na povrchu, já můžu potvrdit, že jsem byl překvapen pevností šasi u gx660 (gt683 má předpokládám úplně stejné). Jako není to žádný hliník jako u vyších tříd ale šasi nevrže a je dostatečně pevné. Nemám z něj vůbec dojem levného plasťáku.
V této cenové kategorii a s tímto HW uvnitř nečekej celokovový luxus...
Co se týče klávesnice tak gt683 podsvícení nemá (pokud není to šasi skutečně jiné než gx660), gt780 nevím, ale z fotek vypadá že určitě (3 barvy dokonce:)
@Chlebovník:
Shodou okolností mám svoje MSI GT628 taky částečně z hliníku (víko LCD, palmrest). Za hliník na palmrestu bych liskal (studí, při plné zátěži na deafult napětí dokáže být i nepříjemně hřející), ale víko LCD je velice pevné. Jedině, že by na novějších řadách začli více šetřit (teda pokud se tomu směješ na základě vlastní zkušenosti s touhle řadou).
Shodou okolností mám svoje MSI GT628 taky částečně z hliníku (víko LCD, palmrest). Za hliník na palmrestu bych liskal (studí, při plné zátěži na deafult napětí dokáže být i nepříjemně hřející), ale víko LCD je velice pevné. Jedině, že by na novějších řadách začli více šetřit (teda pokud se tomu směješ na základě vlastní zkušenosti s touhle řadou).
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
Hajta píše:Vím i o notebooku GT683 ale na internetu jsem se dočetl že tyto šasi jsou poměrně nekvalitní že plasty poměrně podléhají tlaku a obrazovka není moc pevná ale interpretuji jenom to co jsem se dočetl. Zdá se mi že MSI GT 780 je bytelnější protože je celý z kartáčovaného hliníku.Rád bych se ještě zeptal jestli MSI GT 683 má podsvcícenou klavesnici protože notebook používám poměrně často i v noci
GT683 šasi není nekvalitní, tělo je dost pevné i když je to jen plast, ale GX/ GT780 je někde jinde, tělo je opravdu z hliníku, navíc má podsvícenou klávesnici (pouze tato řada, GT683 ne) SteelSeries, což taky není k zahození
MSI Turbo boost
jestli by mě zajímalo možná se ptám jako blb ale kdyz se mi procesor přesněji i5 2410M přetaktuje protože je vytíženej na 2,9 a já k tomu zapnu ještě turbo boost na počítači zvyší se jěště takt na vyšší než 2,9