3DMark06

notebooky MSI a vše kolem nich
kubino
guru

Příspěvekod kubino » 31 črc 2008 17:29

Myslim, ze pouzivat hry ke srovnani vykonu mezi uzivateli ma par nevyhod
1. ne kazda hra ma v sobe zabudovany benchmark, jak to potom objektivne srovnavat?
2. hry maji dost moznosti nastaveni detailu/rozliseni.
Tyhle body nejsou problem pokud to srovnani dela jeden clovek, proste nastavi stejne podminky. Ale kdyz si chce nekdo jiny overit jaky ma jeho pc graficky vykon tak to je horsi. 3Dmark tyhle problemy nema.
Me se zda lepsi kdyz nekdo napise mam xxxx bodu v 3dmarku nez kdyby rekl treba "me jede Assasins creed na max".
Jinak tu averzi na 3Dmark nechapu, testuje se kdeco a nikdo si nestezuje na pcmark, testy sandry nebo everestu, hdmark..
EDIT: to ze ma 3Dmark vlastni engine lze chapat jako vyhodu - neda se potom rict, ze by zvyhodnoval nejaky herni engine (ati vic sedi source, nvidii opengl).
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

NeoPlex
guru

Příspěvekod NeoPlex » 31 črc 2008 17:48

no nebo pokud jsou ovladace zabugovany, tak v nekterych scenach jsou videt chyby napr ;) a hlavne sem tu vetu formuloval jako "celkem rozumne" ne, ze to je stopro prukazny na porovnani ovladacu. Jo engine jsou ruzny a 3dmark nedokaze rict tenhle engine pujde lip tenhle hur na tomhle pc, ale jako hrubej odhad grafickeho vykonu bohate staci. To jak se popere grafika s ruznama enginama se uz moc simulovat neda, krom toho, ze si to vyzkousis v te hre primo. Body ti reknou docela dost, urcite znas notebookcheck pages, kde je porovnani grafik a jejich vysledku, tak to opet k hrubemu odhadu muzes vyuzit. Daj se s tim delat ruzna porovnani, ktere dokazi individulene napoved o vykonu.
MSI GX600PX -014cz : C2D 7500 (2.6GHz TDE), Nvidia 8600GT 512MB, 2GB ram, 250GB HDD, win XP, 3dmark06 5200+ b. + Thermaltake R150N01 IXOFT Fanless NTB Cooler

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 31 črc 2008 18:23

Neoplex: Ano, orientacne mi to rekne HD2600 je priblizne stejne vykona jako 8600M ... ale to je vse.
"Hej, moje grafika ma 3000bodu v 3Dmarku"
"A jak ti tam bezi Crysis?"
"To nevi, ten jsem jeste nezkousel"
(velmi realny rozhovor)
Pokud stahujes beta verze ovladacu, pak je testovat musis, ale WHQL zabugovane asi nebudou.

kyo: Co vidis za vyhodu toho ze 3Dmark ma vlastni engine?

1) Ma-li vlastni engine, testujes tim podminky ve hre, kterou uz nikdy hrat nebudes (jedine ze bys denne paril znovu a znovu 3Dmark). :P

2) Nema-li jedinecny engine, nevyhoda z prvniho bodu odpada a vysledky v bodech by teoreticky mohli mit pak i realne predpoklady v poctech FPS v dane hre(hrach) bezici(ch) na stejnem enginu. (tvrdi se ze Futuremark tvori vlastni hru, ktera bude vychazet z 3Dmark Vantage)

3) Bohuzel, at uz ma rozsireny ci nerozsireny engine, nikdy nebude 100procentne merit vsem grafikam stejnym metrem (stejne jako klasicke jednotlive hry - proto se delaj testy grafik v sirokem spektru her, Assassin Creed sedne ATI(DX10.1), Lost Planet Nvidii(TWIMTBP)) Proto by stejne vypovidajici hodnotu jako 3Dmark mel jeden test fps v jedne hre, treba ve hre Assassins Creed nebo Lost Planet. Akorat problem bude, ze v jedne hre vyhraje ATI a v druhem Nvidia. To same plati o 3Dmarku... firmy v prvni rade vyladi ovladace pro 3Dmark, aby behal jak nejlip to jde. Nvidia je na 3Dmarky obzvlast vysazena, jelikoz tam jeji grafiky delaj v prumeru vzdy o nekolik bodu vic, ackoliv ve hrach tomu pak tak byt nemusi.

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 31 črc 2008 20:44

skutecnost je takova, ze stovky bodu nerozhoduji, lisi li se v tisicich, je karta co ma vic jednoznacne vykonejsi.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 31 črc 2008 21:19

Eeh.. not buying it

fannaSk

Příspěvekod fannaSk » 31 črc 2008 23:44

informativne mam s pretaktovanym GPU, mam 5045B v 3D Mark 2006 v nativnom rozliseni 1280*1024 na Windows Vista Ultimate 32-bit.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 31 črc 2008 23:48

fannaSK: A komu to tady informativne cpes? Tohle neni thread o tom kolik ma kdo bodu, ten je v sekci "notebook a hry"

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 01 srp 2008 00:59

ono by bylo zajmave treba vedet kolik bodu je potreba na crysis treba ze by hodnota 4000b v 3d marku rikala ze si crysis zahraju treba na medium atd... :)
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

fannaSk

Příspěvekod fannaSk » 03 srp 2008 04:02

ono su zaujimave naroky lidi na hry...mne osobne staci hranica ktora je definovana pre ludske oko ako plynula...neviem mam pocit ze by ot mohlo byt podal mojho oka asi 25FPS....zalezi ja od hry...ale s tymto sa podla mna da hrat no mozno multiplayerovi parani ako vsade pisete 40-60 co ja viem ja nie som v nicom tak dobry hrac aby kazdej jedne FPS ovpylvnil ci z danej strely bude headshot. Dalej zalezi aj na faktore nie je kus ako kus....z mojich bodikov v 3D marku som z Crysis pri rozliseni 1024*768 a taktnutej grafiky vid. prispevok vyssie vytazil kvalitu textur vysoka...vobec je jedno ci streda alebo vysoka kedze mam 512MB,stinovanie medium procak patri k vykonnejsim cize high, dolezity faktor ovplyvnujuci celkovy dojem z hry a jej vizualnu kvalitu v najvacsom meritku a to kvalita stinovani takze high i ked snehove pasaze som hral na medium kvloi FPS takisto aj koniec aby to nekleslo pod hranicu vnimanu okom ako nesekajuca potom efekty vsetky very high postproccesing medeium, casticove efekty medium kvalita vody vysoka.
A k teme ...3d mark nie je podla mna najobjektivnejsi a ziadny synteticky benchmark...ale je taky ktory opise skutocny vykon HW a jeho vyuzitie v hernom svete??nie je to od kusu, od toho ako si si rozmeju vsetky komponenty danej zostavy a milion faktorov. Ale udivuje ma ako mozu v recenzii na tento book dosiahnut nejakych od 3000 bodov do amx 3500 ked ja som len naisntaloval vistu nahodil original ovladace a mal som bez turba nieco cez 4000 na viste potom som zacal taktovat a skaul vselijake ovaldace a som na 5054 aj s turbom ..tak tomu nerozumiem ako mohli prist k takymto hroznym a neadekvatnym vysledkom. Mam pocit ze dnes su mnohi recenzionisti len prekladajuci plagiatori zle urobenej recenzie zahranicneho recenzionistu ktory zrejme chytol najhorsi kus tejto serie kedze dosiahol tak slabe vysledky! Tolko k teme.

dans
občas něco napíše

Příspěvekod dans » 29 říj 2008 00:01

prosim vás můžete mi někdo vysvětlit trochu podrobněji jak to je s tím -nosysteminfo, nějak sem to nepochopil :(

Zpět na „notebooky MSI“