GX 600

notebooky MSI a vše kolem nich
Dominic
občas něco napíše

Příspěvekod Dominic » 19 lis 2007 15:18

Ja by som to nerobil. Uz aj ja som uvazoval nad tym ze by som si tu nalepku vytlacil, ale ked som sa na nu pozrel blizsie zistil som ze to nebude take jednoduche. Problem spociva v tom ze je z velmi krehkeho papiera, ktory sa ti v obycajnej tlaciarni , ale aj v laserovej, znici a preto sa ti to nepodari. Teda aspon tolko si o tom myslim ja. Ak by si vsak do toho siel, tak drzim palce a ak sa ti to podari tak ta poprosim o manual.

fannaSk

Příspěvekod fannaSk » 19 lis 2007 20:35

NeoPlex píše:hele fakt tam mas pecet? ted mi technik z montazi rikal,ze na notasy nemaj pecete a tudiz si tam ten robson muzes hodit sam a bez ztraty zaruky... chodit sem s tim by bylo zbytecne

prepac mozno to posobi ze sa do teba navazam ake ako ciitam prispevky najprv si strasne proti tomu notebooku a potom to posobi ze ho chces a cakas co napiisu ostatni ci sa pokazil len dvom osobam na czechcomputer ktore sa k nemu bohvie ako spravali...dalej to turbo ked som ho kupoval ja tak bez toho aby som to pouzival ...na co???ved tam je vykonny T7500 s 800FSB zbernicou preco by som ho mal namahat overclokingom na 2700 a hodne mi znizit zivotnost..u mna je to len tlaciitko ktore je tam len dizajnovo..dalej aj tak u niektorych hier to spoobi chybicku typu crysis......
a ohladom teba ...ako je mozne ze kvazi mas zaujem o notas len sa ho bojis a robis v alze ...ved si zoberiem jedne kus rozbalim ho nahodim tam win zostanem prescas pohrajem sa s nim dorana nepokazim ho,naspat ho vylestim a vlozim do krabice ..... a teraz sa pytas ze ci som magor ze to je trufale a porusenie istych pravidiel...a co???kto ti to dokaaze??,takto si urcite mozes vyskuusat notebook ktory chces o ktory mas zaujem ak tam pracujes a ak nie pri nich len administrativa poziadat kamosa v servise ci v sklade nech sa s tym pohraje a povie ti nazor...ten bude najobjektivnejsi...pretoze na forach pise kolko krat tolko ludi ze ma ten notebook a strasne je na prd a prehrieva sa a pri tom ho nemaju a ja neviem asi maju komplex pisania lzi o niecom co sa im nepaaaci.....
napriklad podla mojho nazoru ma slusne zzmakle chladenie ..uz len medene rebra na pasivaku vzadu ziaden hlinik... ked robiite kancelarske prace i na vysokom vykone tak mam okolo 52 - 55 na procesore a na disku tak 38...... pri crysis aj po 3 hodinach hrania grafika sa nedostane cez 80 ani procesor cize pohodicka..jedien co moze nastavt jmny piskalvy zvuk u diod pokial je na sieti a nie je to pernamentny zvuk.....a este ta pohybliva zlta vecicka http://www.vr-zone.com/articles/Fire_up ... 272-3.html .......ale ak sa pozriete na tento link tak tam to je tiez neupevnene cize tak to asi ma byt..ze sa display prehyba...to je normalne pri jeho extra tenkom dizajne a hmotnosti 2.6kg ale je celkovo pevny aj tak posobi...ze vraj ma magneziovo hlinikove telo pod tym lesklym plastom takze asi tak moje pocity z neho

NeoPlex
guru

Příspěvekod NeoPlex » 19 lis 2007 20:44

ty jsi me trosku nepochopil... ja sem po nem koukal od prvniho dne co sem ho zahlidl v nabidce. Bohuzel docela vymizel na ceskem trhu a ja zacal patrat proc tomu tak je.. diskuze na czc a to,ze na alze byly kusy jen na reklamacich me dohnalo k myslence,ze tam neco nebude oki a porad si myslim,ze to turbo tlacitko bude mit sve mouchy a zacal sem psat sem sem svyma poznatkama a zjistovat jake budou reakce a zkusenosti majitelu tot cele...

btw tak se kluci priznejte kdo si ho dneska dal do alzy na preinstalovani systemu??? :) sem ho nekomu trosku vic omakal:)))
MSI GX600PX -014cz : C2D 7500 (2.6GHz TDE), Nvidia 8600GT 512MB, 2GB ram, 250GB HDD, win XP, 3dmark06 5200+ b. + Thermaltake R150N01 IXOFT Fanless NTB Cooler

m.rasin
píše často

Příspěvekod m.rasin » 19 lis 2007 21:28

Můj notes to nebyl, zmaknul bych to sám:) Btw. pořad by mě zajimal ten Robson, není sice dostupný, ale tak předběžně..možnost rozervat nalepku se zamítá, protože i kdybych to naaranžoval, asi by jim bylo divný, že uvnitř něco přibylo. Má Alza nějakej ceník za takovýhle úkony? Sice bych nerad, aby mě tam na něj někdo hrabal :D , ale asi mě nic jinyho nezbude..
2fannaSk: Seš nějakej moc chytrej..nevím jak by se zákazníci tvářili, kdyby dostali rozbalenej a ohmatanej notes (gx600 nevyleštíš no původního stavu) (polo)nabitou baterkou a se zformátovaným diskem..na krabici rozřezaný pásky atd. Trochu stupidní nápad se hrabat v něčem co není tvoje nemyslíš? Je dobrý, že každej nemá způsoby jako ty, jinak bych si žadnej notebook nekoupil..
Naposledy upravil(a) m.rasin dne 19 lis 2007 21:46, celkem upraveno 1 x.

NeoPlex
guru

Příspěvekod NeoPlex » 19 lis 2007 21:39

jako zkusim se ti jeste zeptat primo typka co to tam montuje... kazdopadne robsona na servise do notesu jeste nikdo nemontoval... tezko rict kolik by to stalo je to totiz novinka. jako co se tam pro mene znale montuje ram do notesu tak to stoji 200kc.
Jinak toho robsona objednej jestli o nej stojis... az prijde na sklad budes ho mit automaticky rezervovanej ;)
MSI GX600PX -014cz : C2D 7500 (2.6GHz TDE), Nvidia 8600GT 512MB, 2GB ram, 250GB HDD, win XP, 3dmark06 5200+ b. + Thermaltake R150N01 IXOFT Fanless NTB Cooler

m.rasin
píše často

Příspěvekod m.rasin » 19 lis 2007 21:48

Ok ja to promyslím dvě kila jsou rozumny pokad to bude rychle hotový..dík

NeoPlex
guru

Příspěvekod NeoPlex » 19 lis 2007 21:53

ale to je ram.. tohle nemusi byt stejny.. ram ti totiz udela kazdej clovek na vydeji tohle by slo do montazi,takze se da cekat ,ze to bude vice

m.rasin
píše často

Příspěvekod m.rasin » 19 lis 2007 22:09

Aha no já si tam zavolam až budou Robsony skladem. Sice mě to moc komplikovanej úkon nepřide, ale kdo ví co z toho kdo udělá za vědu..

fannaSk

Příspěvekod fannaSk » 19 lis 2007 22:45

sorry ludia ale v tomto nie som doma..... v tom riva tuner som sa chytil taktov ako predchodca dosiahol...a pohoda len nechapem jednej veci v evereste je efektivne taktovanie 1598MHz ale v skutocnosti karta bez OC bezala na nejakych 1000MHz a riva tuner dovolil ju taktnut niedke okolo hranici efektivneho taktovania...cize mam tomu rozumiet ze to je jej najvssia mozna hranica ale v skutocnosti aj ked v hre prepne do 3d rezimu bezala od zakladu na okolo 1000??,no dal som ju na nejakych 630 jadro 1260 pamate a ta mrska je uzasna......zapnute na pozadi meranie teptloy riva tunerom a ona mala 76 stupnov po 2.5 hodiny hrania crysis a to bola jej najvyssia teplota.....jedien co som spravil som podlozil zadok notasu aby lepsie sal i ked on ma nozicyk aby bol vyvyseny a mohol siat ale pochybujem ze by ot vyrazne pomohlo snad 1, 2 stupne

NeoPlex
guru

Příspěvekod NeoPlex » 19 lis 2007 23:15

jak ti tedka beha crisis, kdyz jsi ji taktnul? btw mas xp nebo visty?

m.rasin
píše často

Příspěvekod m.rasin » 20 lis 2007 10:43

Crysis na něm zrovna neběhá, MOH Airborne nebo Bioshock vpohodě, ale Crysis tak jak se to nadetekuje tak i s OC kolem 15fps (nastavení 1024*768 vše na high a 2xAA na XP tzn.s DX9). mě to moc hratellný nepřijde, ale při ubraní detailů to pude hrát. neměl sem čas se s tím mazat..

fannaSk

Příspěvekod fannaSk » 20 lis 2007 17:09

nooo hrajem to textury vysoke,okolie stredne,fyzika velmi vysoka,stinovanie vysoke , efekty prostredia stredne efekty herne vysoke,potom nasledne upravy mam na stredne,castice na stredne ...btw ak si date efekty na plne aj castice nijako to neovplyvni fps ....jedine co dost ovplyvnuje su nasledne upravy ale na velmi vysokych lespie ako na vysokych......dalej razantne fps ovplyvnuje kvalita stinovani ono to vyzera dobre aj na strednych ale na vysokych take tie paprsky vo vode a ta stekajuca voda ked vyleziete z vody nie je a nie je tam take kvalitne HDR.....ci si date textury pri rozliseni ake mam ja 1024*768 nijak to neovplyvni fps ..ak tak malo pretoze amte celkom velku pamat a pri takomto rozlisku pohodka , dalej niekedy sa mi zda mala viditelnost....a ohladom antialiasingu to si ani na hernych notasoch nezapinajte tato karta ma na to malu priepustnost ...22.4GB/s a 128bit zbernica nic moc oproti takej HD2900XT ktora ma tusim 128GB/s a 512bitovu zbernicu ale to je o inom toto je stale len notasova grafika........mimochodom hrajem to na viste a brutalny OC ma tato karta a ani nehreje uz som isiel viac som s pametmi na 1300 a nepresahuje 84 stupnov po niekolkych hodinach hrania...

fannaSk

Příspěvekod fannaSk » 20 lis 2007 19:54

taakze ludia dnes som to videl na kamosovej zostave s 2x8800GT vsetko na very high na 1280 bez antialiasingu .....a zavidim ludom co to tak ide ja ot mam na notasi na 1204 na high a medium aby to bolo hratelne.......ale otot bola supa ...hej inac ono tam su tie dx 10 efekty az pri very high???,podla mna hej lebo rozdiel u stinovania na high a very high je dost znatelny na very high je to total real..........proste ta hra na very high vsetko je ako film...nenormalne.....tak za rok si ju zahrajem znova na novom stolovom a dufam ze an very high v vyssom rozliseni......

NeoPlex
guru

Příspěvekod NeoPlex » 20 lis 2007 20:05

no tesi me docela,ze ti to takhle jde... na 5920 aceru to jede hratelne na nativni rozliseni a low detaily... kazdopadne jak rikas ty to mas asi hodne taktnute ze? kolik ti tedka dava karta v 3Dmarku06 ? btw hrajes crysis s turbem?

fannaSk

Příspěvekod fannaSk » 20 lis 2007 20:34

taktnute to mam na 1350 MHz a 675MHz jadro a pohodka teploty nepresli cez 85 stupnov.....je to dobry notas....a neviem co mate vsetci s turbom osobne vam poviem....mozno som chytil bezchybny notas msi gx600,no turbo som pouzival len s zvedavosti a nic sa mu nestalo nepokazil sa poho..ale nepouziivam to na co???nema to zmysel v hre ti to neprinesie skoror nic lebo ten procak od zakladu 2.2GHz * 2 staci u crysis na very high fyziku a to este nebezia jadra na 100%......a to este crysis je jedna z hier kde mi to blblo to turbo na viste som to musel par razy preinstalovat a dat iny crack....je to krasna hra na detailoch ako som uvideol hore ale nie je na pc za 70000 tam to vyzera kruto velmi......

Zpět na „notebooky MSI“