Maximální teplota AMD Turion X2 TL-60 a ATI Radeon HD2600
Maximální teplota AMD Turion X2 TL-60 a ATI Radeon HD2600
Četl jsem zde i na netu mnoho článků o těchto komponentách, ale nikde nebyla zobrazena maximální teplota! Proto se obracím na toto fórum kde bych se chtel zeptat. Tedy jaká je maximální teplota AMD Turion X2 TL-60 a ATI Radeon HD2600? Mám notebook MSI GX610PX-057CZ/ Turion X2 TL-60/ 15.4" WXGA/ 2GB/ ATI Radeon HD2600 256MB/ 320GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ CAM/ HDMI koupený u alza.cz k tomu dokoupenou chladící podložku Thermaltake NBcool T2000 ale podle toho co píšou to teda moc nechladí!Popřípadě čím to chlazení ještě opepřit?
mno pokud beres pri nejake veci zatezi, tak bych rekl, ze to je normal. Ja kdyz treba neco hraju, tak jsou teploty kolem 70 stupnu.. ale u nejakcyh narocnejsich veci napr. mass efect se blizim i k 80 stupnum.. kdyz dam notas na ubrus tak jdu i pres tuhle teplotu... kdyz jedu na baterky a srufuju nebo kancl. praci tak cca kolem 50 stupnu. Ikdyz ty zase pouzivas nejakou chladici podlozku co? zalezi jak dobre umi chladit no
MSI GX600PX -014cz : C2D 7500 (2.6GHz TDE), Nvidia 8600GT 512MB, 2GB ram, 250GB HDD, win XP, 3dmark06 5200+ b. + Thermaltake R150N01 IXOFT Fanless NTB Cooler
No standard to neni, aspon ne globalne... u MSI to ale asi obvykle je. Maximalni teplotni vydrz cipu je ale mnohem vys. Myslis si snad, ze kdyz je takova teplota standard u MSI notebooku, ze by to presahoval maximalni povolenou? To by asi nebylo moc dobre... zapoj hlav, pokud je to standardni teplota tech modelu, tak to porad musi byt jeste v urcitych mezich, jinak by odchazel jeden za druhym. K cemu tobe je vubec dobre vedet jaka je maximalka? Maximalka se pohybuje nekde pres 100°C, ale vetsinou ma notebook nastaveno, aby se vypnul kdyz prekroci urcitou hranici treba 95°C, aby se neposkodil.
No mne vplyvom prehriatia zomrela VGA v GX710.... celkovo sa mi zda, ze chladenie je trocha podcenene u toho modelu - rebra su len hlinikove, navyse CPU aj GPU su dost vzdialene od ventilatora, a teda heatpipe su pomerne dlhe, cim este viac klesa ich ucinnost. U takych vykonnejsich Acer-ov, co som mal moznost vidiet, tak najteplejsie veci su umiestnene pod displayom, a teda samotny "chadiaci okruh" je tak mensi. Preto zvazujem kupu chladiacej podlozky (Zalman NC2000).
strasne zalezi co delas na tom notasu no.. tedka mam napr. notas v siti a a delal sem AVG scan pritom sem mel pustenej prohlizec webovej a teploty 38stupnu HDD, 54 VGA a 60 CPU
MSI GX600PX -014cz : C2D 7500 (2.6GHz TDE), Nvidia 8600GT 512MB, 2GB ram, 250GB HDD, win XP, 3dmark06 5200+ b. + Thermaltake R150N01 IXOFT Fanless NTB Cooler
tak zrovna u COD4 kdyz hraju MP, tak jedu bezjekehokoliv taktu a za chvilku sou teploty na 80 stupnich VGA.. v singlu sem sotva na 70 u VGA, CPU tak 65.. je videt, ze MP je o dost narocnejsi a notas se pri nem mnohem vic hreje.. ty ostatni hry nevim...
kazdopadne podobny efekt jeste sleduju u hry MASS Effekt, kde pri singlu (MP to snad ani nema) jsem s teplotama behem chvilky na vyzsich cislech (bez taktu) nez kdyz mam nataktovano a hraju Crysise...
kazdopadne podobny efekt jeste sleduju u hry MASS Effekt, kde pri singlu (MP to snad ani nema) jsem s teplotama behem chvilky na vyzsich cislech (bez taktu) nez kdyz mam nataktovano a hraju Crysise...
to znamená 800x600 a vše na low
jo a ještě myslíte že bych na tom rozjel blacksite area 51 všude píšou jiný požadavky
Edit Solitary: dodržuj základní pravidla fóra, používej funkci „upravit“ viz. DOPLNĚNÍ
PRAVIDLA, děkuji
jo a ještě myslíte že bych na tom rozjel blacksite area 51 všude píšou jiný požadavky
Edit Solitary: dodržuj základní pravidla fóra, používej funkci „upravit“ viz. DOPLNĚNÍ
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
MSI GX610PX-057CZ: AMD TURION X2 TL-60 2GHZ, 2GB RAM, ATI RADEON HD2600 256 MB GDDR3, HDD 320 GB,DISPLEJ 15,4 (1280X800),WIN 7 Ultimate 64bit