Zaujimavy problemik s 610
Zaujimavy problemik s 610
Cafte mam zaujimavy problemik s procesorom...tl56(ci tak nejak)...pri vysokom vykone sa mi samovolne podtaktuje na 800Mhz a uz sa neda takt zdvihnut...zdvihne sa az po restarte a to zas vydrzi iba par minut...je tp chyba procesoru alebo nejaka softwaova??? diky za odpovede
teploty su kolem 70-80C. vetracik raz huci na plne pecky raz nie ako vzdy pravidelne notebook vysavam aj chladic tak hdama tam toho prachu tak vela nebude...jedine cez co to ide upravit tak je to rmclock...inac som si vsimol v coretemp(v cpu-z ukazovalo 800Mhz) mi dokonca znizilo FSB na polovicu a vtedy sa mi nedalo ani surfovat...nemoze to byt aj windowsom??
nepomohlo by flashnut bios??
nepomohlo by flashnut bios??
Jasny prehrivani to je, ale nemusi stim hned letet na reklamaci.... mel se to iste... Koukni do BIOSu a tam prepni ten Intel Speed Step... Me se to chovalo uplne jak rikas.... teda takty sem nezkoumal... ale vsechno se mi nehorazne sekalo.. nez se neco otevrelo tak to byla doba... a teplota tak 78 pri normal chodu...
-
- občas něco napíše
Zadne pachteni s biosem neni na miste. I kdyby porad bezel na plny vykon, nema se co podtaktovavat. Toto je jasne prehrivani - tzn. HW zavada, kterou nejakym podtaktovanim sice muzes na chvili vyresit, ale je to nesmysl. Jednoznacne, pokud je v zaruce, bych ho odnesl do servisu. Pokud nechces cekat na opravu, tak si prepastovani a vycisteni vnitrku notasu udelej sam.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012