Výměna HDD u GX620

notebooky MSI a vše kolem nich
Morri_s

Výměna HDD u GX620

Příspěvekod Morri_s » 10 čer 2009 21:49

Ahoj ... chtěl bych si vyměnit harddisk na svém noťasu. 320GB už mi nestačí. Proto bych Vás chtěl požádat, jestli by jste mi neporadili, nebo poslali odkaz na návod, jak vyměnit HDD. Nikdy jsem to nedělal, oddělal jsem kryt zespod a jak jsem to viděl, tak jsem se k ničemu radši neodhodlal. Zajmá mě jaký je tam přesně typ připojení a jestli se pak nebude muset něco předělat v BIOSu nebo tak něco ... za jakýkoliv návod budu jedině rád ... Díky moc předem !

A mám ještě malou otázečku ... mám verzi s Intelem a nVidí, dá se nějak v BIOSu vypnout šetření energie, když chcete hrát na baterii ?? občas bych radši vyšší výkon i za cenu vysoké spotřeby. Diky.

PiTRiS
píše často

Příspěvekod PiTRiS » 11 čer 2009 01:34

disk je jedna z nejjednodušeji vyměnitelnejch komponent - ze spodu notebooku bude nějakej plast na kterym bude buď hdd ikonka nebo přímo hdd nápis... odšroubuješ, disk buď bude držet na šroubkách nebo bude jen zašoupnutej - tak ho prostě vytáhneš a hotovo :)

neivm jak přesně vypadá 620, ale u všeho je to v principu stejný :)
Dell XPS 15 - i7 2630Qm, 6GB RAM, nVidia 540GT, 750GB 7200 ot.

Oldies: Dell Studio XPS 1645, Acer Aspire 6935G, MSI GX700PX

xheretic
píše často

Re: Výměna HDD u GX620

Příspěvekod xheretic » 11 čer 2009 11:30

Morri_s píše:A mám ještě malou otázečku ... mám verzi s Intelem a nVidí, dá se nějak v BIOSu vypnout šetření energie, když chcete hrát na baterii ?? občas bych radši vyšší výkon i za cenu vysoké spotřeby. Diky.

To neni vec BIOSu, ale Windowsu a jeho energy managementu.
Nevim co mas za verzi, ale vsude se to nastavuje vesmes stejne. V XP se to da nastavit v "Možnosti napájení". Ale mam zkusenost s tim, ze to obcas stejne nefungovalo.
Proto existuji skvele programy na spravu vykonu a energie, moje nejoblibenejsi :

RMCLOCK
http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml

NHC
http://www.pbus-167.com/

NHC je takovej vic User-friendly, ale k srdci mi vic prirost RMClock pro jeho sirokou moznost nastaveni.
Ze zacatku jsem mel docela strach, ale po chvili se tim proklikas.
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

Morri_s

Příspěvekod Morri_s » 11 čer 2009 12:18

2 PiTRis : psal jsem, že už jsem spodní kryt oddělal, ale ptal jsem se jestli tam není nějaký fígl, pač jsem se pokoušel o vytáhnutí disku, ale neuspěl jsem, šroubky , které by jej držely tam nebyly a bál jsem se s tím nějak verglovat, protže jej mám stále v záruce...

2 xheretic : no právě v Možnostech napájení to není, ikdyž dám plnej výkon, tak se to na baterii sníží tak, že se seká i video (Windows 7 x64) ... ale určitě díky a prográmky vyzkouším :wink:

EDIT : Vyřešeno ... ! musí se vytáhnout taková guma ( u toho pásku na vytahování), posunout na místo té gumy a vytáhnout ...

Zpět na „notebooky MSI“