šestice obrazovek u EX600X
šestice obrazovek u EX600X
Zdravím,
mám takový problém:
Začalo to tím, když jsem klasicky surfoval po netu, poslouchal hudbu a měl zaplý ICQ (celkově žádná zátěž). Najednou z ničeho nic se sekl NTB a zežloutla obrazovka-nešlo s tím vůbec nic udělat. Tak jsem to vypl podržením tlačítka. Jakmile jsem to znovu zapl, tak obrazovka byla rozdělená do jakoby šesti částí a v každé části byl obsah obrazovky (plocha atd). Od té doby je to stále stejné- občas se rozjede normálně, ale pak zas třeba nahodí modrou obrazovku, restartuje se a znova...Často nejde vůbec spustit v normálním režimu, ale pouze v nouzovým režimu. Zkoušel jsem už formátovat celý disk a znova nainstalovat systém+ovladače. Chvilku jelo a znova se sekl a musel jsem to vypnout atd... Zkoušel jsem diagnostický programy, ale všechny nahlásily nějakou chybu a vyply se....
Víte někdo co s tím?
P.S.: OS Vista Ultimate, dva roky v provozu
mám takový problém:
Začalo to tím, když jsem klasicky surfoval po netu, poslouchal hudbu a měl zaplý ICQ (celkově žádná zátěž). Najednou z ničeho nic se sekl NTB a zežloutla obrazovka-nešlo s tím vůbec nic udělat. Tak jsem to vypl podržením tlačítka. Jakmile jsem to znovu zapl, tak obrazovka byla rozdělená do jakoby šesti částí a v každé části byl obsah obrazovky (plocha atd). Od té doby je to stále stejné- občas se rozjede normálně, ale pak zas třeba nahodí modrou obrazovku, restartuje se a znova...Často nejde vůbec spustit v normálním režimu, ale pouze v nouzovým režimu. Zkoušel jsem už formátovat celý disk a znova nainstalovat systém+ovladače. Chvilku jelo a znova se sekl a musel jsem to vypnout atd... Zkoušel jsem diagnostický programy, ale všechny nahlásily nějakou chybu a vyply se....
Víte někdo co s tím?
P.S.: OS Vista Ultimate, dva roky v provozu
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
to neni bios tohle bude deska taky bych otestoval jeste asi linux treba ubuntu z CD jen testnout pokud udela i tam tak papa
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
mel jsem v ruce ACER s nekolika grafickymi defekty a tohle byl jeden z nich. problem byl nakonec v grafice (byla v tom GF7600), konkretne ve spatnym pripajeni GPU (BGA) na zakladni desku. jestlize mas dedikovanou grafiku v samostatnym slotu, nemel by mit tenhle problem zadnou souvislost se zakladni deskou ale prave a jen s grafickou kartou...
tady http://www.aaronpc.cz/produkty/msi-ex600x-229cz je uvedeno, ze by grafika mela byt v MXM II slotu. pokud je to pravda, mrknul bych se na e-bay a treba by se tam neco naslo. jinak jak jsem psal vyse, hodne obdobnych grafickych defektu je zpusobeno spatnym kontaktem GPU chipu popr. VRAM chipu s PCB (v tvym pripade to bude pravdepodobne GPU chip). obvykle je to mozno opravit prepajenim - "reflow" - k cemu ale potrebujes pajeci stanici pro SMD montaz (bud infra nebo horkovzdusnou). uz jsem ale videl i par odvazlivcu, kteri prepajeni provedli v troube nebo pomoci klasicky horkovzdusny pistole. je to sice trochu hardcore, ale fungovat to muze (teplotni profil vem cert). musis si jen pohlidat spravnou teplotu a cas..
Koblenc píše:takovej šílenec fakt nejsu... to už bych radš udělal s tou mikropájkou ale tu nemám...takže to zkusím dát do toho servisu a pokud by mi to udělali za pár stovek tak není problém...
..mikropajka je ti na reflow BGA-cka k nicemu. jak tak koukam, radeji zkus nejaky servis (a v tom pripade hodne stesti) ..
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
ta nalepka u nas neplati pouze pro jine zeme nas rad CR projednou neni k hov** ale dovoluje zasahovat do notebooku takze prelep je na nic a reklamovat muzes
Jedinou pravdou je, že všichni lžou