šestice obrazovek u EX600X

notebooky MSI a vše kolem nich
Koblenc

šestice obrazovek u EX600X

Příspěvekod Koblenc » 07 črc 2009 10:49

Zdravím,
mám takový problém:
Začalo to tím, když jsem klasicky surfoval po netu, poslouchal hudbu a měl zaplý ICQ (celkově žádná zátěž). Najednou z ničeho nic se sekl NTB a zežloutla obrazovka-nešlo s tím vůbec nic udělat. Tak jsem to vypl podržením tlačítka. Jakmile jsem to znovu zapl, tak obrazovka byla rozdělená do jakoby šesti částí a v každé části byl obsah obrazovky (plocha atd). Od té doby je to stále stejné- občas se rozjede normálně, ale pak zas třeba nahodí modrou obrazovku, restartuje se a znova...Často nejde vůbec spustit v normálním režimu, ale pouze v nouzovým režimu. Zkoušel jsem už formátovat celý disk a znova nainstalovat systém+ovladače. Chvilku jelo a znova se sekl a musel jsem to vypnout atd... Zkoušel jsem diagnostický programy, ale všechny nahlásily nějakou chybu a vyply se....
Víte někdo co s tím?
P.S.: OS Vista Ultimate, dva roky v provozu

polo

Příspěvekod polo » 07 črc 2009 11:01

Typoval by som vadna doska :?

Takze reklamace.

Koblenc

Příspěvekod Koblenc » 07 črc 2009 11:28

problém je ale v tom, že na reklamaci už teďka nemám nárok, záruku už nemám.

polo

Příspěvekod polo » 07 črc 2009 11:47

Tak mozes skusit plateny servis(ale myslim , ze vyhodnejsie bude predat funkcne komponenty a kupit novy book)

Koblenc

Příspěvekod Koblenc » 07 črc 2009 11:53

právě asi to tak udělám..díky

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 07 črc 2009 12:36

Jeste zkus nainstalovat nejnovejsi bios.
Asus ROG Strix G18

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 07 črc 2009 14:57

to neni bios tohle bude deska taky bych otestoval jeste asi linux treba ubuntu z CD jen testnout pokud udela i tam tak papa
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Koblenc

Příspěvekod Koblenc » 08 črc 2009 11:07

ani ubuntu nejede... nemohla by to být třeba jenom grafika, která je oddělená od základní desky?

-- DiL --
občas něco napíše

Příspěvekod -- DiL -- » 08 črc 2009 11:43

mel jsem v ruce ACER s nekolika grafickymi defekty a tohle byl jeden z nich. problem byl nakonec v grafice (byla v tom GF7600), konkretne ve spatnym pripajeni GPU (BGA) na zakladni desku. jestlize mas dedikovanou grafiku v samostatnym slotu, nemel by mit tenhle problem zadnou souvislost se zakladni deskou ale prave a jen s grafickou kartou...

Koblenc

Příspěvekod Koblenc » 08 črc 2009 19:00

ale to asi stejně nic neovlivní... mám grafiku dedikovanou sice, ale zřejmě není v MXM slotu... každopádně to zkusím svěřit do rukou servisu, co mi k tomu řeknou...

-- DiL --
občas něco napíše

Příspěvekod -- DiL -- » 09 črc 2009 11:16

tady http://www.aaronpc.cz/produkty/msi-ex600x-229cz je uvedeno, ze by grafika mela byt v MXM II slotu. pokud je to pravda, mrknul bych se na e-bay a treba by se tam neco naslo. jinak jak jsem psal vyse, hodne obdobnych grafickych defektu je zpusobeno spatnym kontaktem GPU chipu popr. VRAM chipu s PCB (v tvym pripade to bude pravdepodobne GPU chip). obvykle je to mozno opravit prepajenim - "reflow" - k cemu ale potrebujes pajeci stanici pro SMD montaz (bud infra nebo horkovzdusnou). uz jsem ale videl i par odvazlivcu, kteri prepajeni provedli v troube nebo pomoci klasicky horkovzdusny pistole. je to sice trochu hardcore, ale fungovat to muze (teplotni profil vem cert). musis si jen pohlidat spravnou teplotu a cas..

Koblenc

Příspěvekod Koblenc » 09 črc 2009 15:29

takovej šílenec fakt nejsu... :D to už bych radš udělal s tou mikropájkou ale tu nemám...takže to zkusím dát do toho servisu a pokud by mi to udělali za pár stovek tak není problém...

-- DiL --
občas něco napíše

Příspěvekod -- DiL -- » 09 črc 2009 15:41

Koblenc píše:takovej šílenec fakt nejsu... :D to už bych radš udělal s tou mikropájkou ale tu nemám...takže to zkusím dát do toho servisu a pokud by mi to udělali za pár stovek tak není problém...

..mikropajka je ti na reflow BGA-cka k nicemu. jak tak koukam, radeji zkus nejaky servis (a v tom pripade hodne stesti) :wink: ..

Koblenc

Příspěvekod Koblenc » 22 črc 2009 11:36

ještě jeden dotaz.... vždycky jsem bral, že bez nálepky nemám záruku, proto jsem psal že mám NTB bez záruky. Ale na hodně stránkách jsem se dočetl, že nálepku Warranty nepotřebuju, je to fakt pravda? Vyreklamovali by to? Páč mi to připadne docela nesmyslný :lol:

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 22 črc 2009 13:08

ta nalepka u nas neplati pouze pro jine zeme nas rad CR projednou neni k hov** ale dovoluje zasahovat do notebooku takze prelep je na nic a reklamovat muzes
Jedinou pravdou je, že všichni lžou

Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220

MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Zpět na „notebooky MSI“