MSI EX723X-077CZ

notebooky MSI a vše kolem nich
Kround
občas něco napíše

MSI EX723X-077CZ

Příspěvekod Kround » 03 říj 2009 10:45

Zdravím

Chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo, kdo by mě podpořil, či mi konstruktivně vyvrátil výběr tohoto notebooku. Vybírám už celkem dlouho a mým velkým požadavkem je notebook bez OS. Notebooky od MSI jsem ještě neměl možnost pořádně ošahat, takže vůbec nevím klady a zápory této značky a řady notebooků. Děkuju za odpověď

ODKAZ

Kround

drk22
guru

mno

Příspěvekod drk22 » 03 říj 2009 11:38

Nikde nepises k cemu ten NB ma byt pouzivany.
Jinak rada EX patri k tem levnejsim mezi MSI. To znamena ze se setrilo jak na HW tak na mechanicke konstrukci. To rozliseni mi prijde na 17" malo (na hrani to ma maly vykon grafiky a na praci male rozliseni). Vykon pouzite graficke karty odpovida tri roky stare ATI 1800M
a je o dost pomalejsi nez GF 8600GS!
500GB hdd je v poradku i kdyz je "jen" 5400ot (dnesni 5400ot 2,5" disky jsou o kus dal nez pred par lety.
Procesor starsi C2D na 2,2GHz na svou praci v pohode staci a 4GB ram taky.
Kazdopadne EX rada je na tom co se tyka provedeni hure nez GX ci GT rada, pritom neni o moc levnejsi.
Kdyz pridas 3kkc mas MSI GX720X-242CZ nebo MSI GX723X-269CZ, ktere jsou na tom mnohem lip s pomerem cena/vykon/zpracovani. Vim jsou to primarnim zamerenim herni NB ale pokud ti nevadi cerveny design, maji lepsi LCD, lepsi grafiku a lepsi chasi.

Kround
občas něco napíše

..

Příspěvekod Kround » 03 říj 2009 14:14

Omlouvám se, že jsem nespecifikoval použití NB. NB rozhodně nechci kvůli hraní her, ale je jasné, že pokud člověk koupí herní notebook a hrát na něm hry nebude, vyplatí se mu to z části taky (komponenty vyšších tříd by stejně časem využil či potřeboval). Chci, aby NB bezproblému zvládal několik aplikací najednou. Aby zvládal bez problému programy typu Photoshop, Corel draw, Sony Vegas, Cubase SX. Aby měl dostatečně velkej HD - dat mám opravdu spoustu. Na grafické kartě tolik nezáleží, ale samozřejmě nechci nic podprůměrnýho. Zvukovou kartu asi klasik realtek - stejně budu pořizovat externí Lexicon Alfa. Další požadavky: USB 3x a více, Firewire (není pro mě nejdůležitější), Wi-Fi, Lan, Bluetooth, Úhlopříčka 16 a více s větším rozlišením (1600x900 ideál), bez OS

Mezi procesory a RAMkami se už delší dobu nevyznám, protože jsem to zhruba před dvěma lety přestal sledovat, ale nemám rád Celeron, a jinak vpodstatě bych dal na radu povolanější osoby, RAM bych potřeboval minimálně 3GB,ale 4 by byly lepší. Numerická klávesnice je vítaná - s čísly pracuju celkem často!

Ještě jsem našel jeden NB, kterej by mi celkem vyhovoval, tak ho klidně zhodnoť.

ODKAZ

Do NB bych chtěl investovat do 20 000 korun českých.

Děkuju za radu, normálně se na fóra neobracim, ale v tomhle fakt nejsem dostatečně vzdělanej, abych si lajsknul vybrat něco za 20k bez rozmyšlení a porady..

Btw: Na designu ani tak nezáleží a barvičky mám rád.

Zatím a dík za odpověď.

drk22
guru

Příspěvekod drk22 » 03 říj 2009 22:30

Procesor to v dnesni dobe zvladne prakticky kazdej, pamet je do 4gb celkem levna (naopak vetsi nez 2gb moduly jsou zatim strasne drahe a do NB obvykle jdou dat jen dva, 8GB stoji +-800$ 4gb proti tomu treba +-80$). Takze brat 4gb.
Problem techto 17" levnych NB je v tom, ze vyrobce setril na konstrukci a jsou to zvym zpusobem plastove hracky, ktere zas tak moc nevydrzi.
U 10" netbooku to nevadi ale 17" NB je pomerne velky a tezky a tudiz uz je to pak dost videt ( a citit) jak se to prohyba a muze to (daleko pravdepodobneji) casem nekde prasknout.
1600*900 je dost nestandardni rozliseni (format jako pro video ale rozliseni horsi nez full hd). Beznejsi je spis 1680*1050 (16/10) a na praci idelani 1920*1200 (ale tam uz je pomerne jemny rastr, zalezi na dioptriich :0) )

Problem nebyl v tom ze by vybrany hw nezvladal, ale v tom ze je to proste ta "orezanejsi" a lagricovatejsi varianta. :0)
Pokud bude lezet na stole a nebude se denne stehovat, tak to jde, ale ja bych si ho (ani jeden z nich) proste nekoupil a raci si tech 10% ceny pridal.
Jinak pokud ma v NB bezet hodne uloh naraz mozna bych uvazoval o 4jadre (to ale byva ve drazsich modelach).
Sam mam 4Gb a 4jadro a prhravani videa + zpracovani obrazku + textovy editor + hafo oken prohlizece + inventor jedou naraz pekne plynule.

Zpět na „notebooky MSI“