Problém s vyšším rozlišením u starších her
-
- občas něco napíše
Problém s vyšším rozlišením u starších her
Zdravím, mám následující problém: u některých starších her (zatím jsem na to narazil u Bitvy o Středozem 2, Half-Life 2, NFS Most Wanted, Medal of Honor AA a pár dalších) nelze nastavit rozlišení vyšší než 1152x864, u her co toto rozlišení nepodporují, jde jen 1024x768. Vyšší rozlišení v menu hry zkrátka není (ačkoli na starém stolním PC bylo a šlo bez problému nastavit) anebo při ukládání nastavení dojde k chybě.
Zkoušel jsem aktualizovat ovladače, bez výsledku. Přitom nativní rozlišení displeje = 1440x900. U Half-Life 2 jsem to vyřešil přepnutím na widescreen 16:10 v menu hry, pak se zobrazila i vyšší rozlišení. U většiny starších her toto ovšem možné není a věřte, že třeba Most Wanted na 1024x768 není zrovna oku lahodící Nové hry zobrazí bez problému všechna rozlišení. Můj nb: Asus M51Va (C2D P8600, 4 GB RAM, R HD 3650, Vista 32-bit).
Moc díky za pomoc.
Zkoušel jsem aktualizovat ovladače, bez výsledku. Přitom nativní rozlišení displeje = 1440x900. U Half-Life 2 jsem to vyřešil přepnutím na widescreen 16:10 v menu hry, pak se zobrazila i vyšší rozlišení. U většiny starších her toto ovšem možné není a věřte, že třeba Most Wanted na 1024x768 není zrovna oku lahodící Nové hry zobrazí bez problému všechna rozlišení. Můj nb: Asus M51Va (C2D P8600, 4 GB RAM, R HD 3650, Vista 32-bit).
Moc díky za pomoc.
-
- guru
-
- píše často
Most Wanted nemá podporu širokoúhlých rozlišení, jediné řešení je použít hack:
http://www.widescreengamingforum.com/wi ... ost_Wanted
http://www.widescreengamingforum.com/fo ... php?t=2276
http://www.widescreengamingforum.com/wi ... ost_Wanted
http://www.widescreengamingforum.com/fo ... php?t=2276
-
- občas něco napíše
Lidi prosím poraďte někdo jak na noťasu s rozlišením 1280x800 rozjet starší hry aby na to šlo koukat,myslím tím spuštění v okně aby to trošku vypadalo,třeba starý stronghold,empires a jiné jdou spustit jen na 1024x768 a jak to spustím na celou plochu je to děsná mazanice....na 1280x1024 to třeba empires myslím má ale to zase nejde spustit
to jsem už zkoušel bez úspěchu,jestli to ale dělám dobře,dám si vlastnosti zástupce,a do tohu okýnka cíl dám nakonec před .exe mezeru a pomlčka w,zkoušel jsem i dát tu pomlčku w i za to exe,prostě jsem zkoušel kde co ale ne a ne to otevřít v okně...není na to třeba nějaký prográmek nebo nějaké nastavení ve windows a podobně,to se mi nechce věřit že by to byl takový nepřekonatelný problém si v tom okně něco otevřít ale zatím jsem nic na to nenašel...
-
- guru
HANScz píše:to jsem už zkoušel bez úspěchu,jestli to ale dělám dobře,dám si vlastnosti zástupce,a do tohu okýnka cíl dám nakonec před .exe mezeru a pomlčka w,zkoušel jsem i dát tu pomlčku w i za to exe,prostě jsem zkoušel kde co ale ne a ne to otevřít v okně...není na to třeba nějaký prográmek nebo nějaké nastavení ve windows a podobně,to se mi nechce věřit že by to byl takový nepřekonatelný problém si v tom okně něco otevřít ale zatím jsem nic na to nenašel...
rozhodně za exe příklad u SIMS:
"C:\Program Files\Games\The Sims\SP4\TSBin\Sims2Launcher.exe" -w
...aj s těma uvozovkama, zkus si podobně přímo upravit "cíl" v zástupci a pak to spusť, mělo by to projít
Děkuju všem za rady,zatím jsem použil první dvě a je to už docela v pohodě,sice když ty hry pustím tak jsou teď zobrazené v poměru jak mají a po přidání toho -w se sice zase neotevře empír v samostatném okně ale už nevypadá jak malovaný fixama ale ještě tam jsou v obraze takové křížky jak při brutální jpg kompresi,je to zatím ale to nejlepší co se mi podařilo s tím udělat,ještě zkusím ten program... nezlobte se že tu otravuju s volovinama,novější hry jako oblivion,doom3 nebo gothic 3 mi jedou v pohodě ale ony i ty starší byly některé fajn a řekl bych že některé ty nové na ně pořád ještě nemají...