GTA 4
tak lidi sem stasny jako blecha .Tak nejdreve kulo199 nevim ale mylim si ze mas spatne udelane chlazeni ntb nebo nevim protoze ja mam acer s tim samim procesorem T5750 2X2GHZ A hraju treba 5 hod v kuse bez problemu .A tet,Polo ten swap byl zaply mel si pravdu ale jen na 32mb coz my davalo nakych 2036mb strankovacich souboru.Ja ho zvedl o 1000MB tat mam 3036 mb strankovacich souboru a tet se podrzte GTA na textury a to druhy na stredni
dohlednost 24
hustota aut 12
stiny 2
dohlednost detajlu 10
a to vse pri rozliseni 1024x786 a 27 fps jehaaaa du parit mir svami
dohlednost 24
hustota aut 12
stiny 2
dohlednost detajlu 10
a to vse pri rozliseni 1024x786 a 27 fps jehaaaa du parit mir svami
Superfetch (niekto stranku dozadu sa pytal) sa vypina sluzbou. Start/spustit/ "services.msc" najst sluzbu superfetch a vo vlastnostiach nastavit na "disabled". Ovsem je to na uvazeni, umna ked tato funkcia alokuje po starte cca 3.5GB, predcita mi data pre aplikacie ako qip, steam, ATT a spustenie napriklad i GTA je asi polovicne (rovnako tak loading mapy DOTA vo W3 sa zredukoval z 11s na 6.6).
V skratke, superfech ma vyznam tam, kde je vela (nevyuzivanej) ram. Este poznamka, ak tuto sluzbu vypnete a nasledne v buducnosti zapnete, potrva aj niekolko dni a restartov systemu, kym si opat vytvori DB a zacne pracovat efektivne.
Nuz osekana vista bezi vyborne, zatial som nespozoroval ziadne problemy a rychlost GTA4 sa oproti neosekanej zvysil o 12 percent. Slusne, vykon zadarmo.
Michal27: Rozumieme sa, ale mnoho ludi tu radi prejst na XP z dovodu zvysenia vykonu (povedzme i v tejto hre) a ja som len predostrel inu moznost, ako dosiahnut zvysenie vykonu, prave tym osekanim a odladenim systemu.
A mas pravdu, to kolko system berie MB z ram je na jednej strane nepodstatne (lacne ramky, dostatocna kapacita), ale je to prvotnym ukazovatelom nenasytnosti systemu a teda aj toho, kolko prostriedkov bude vyuzivat pre svoj beh (a tym pripadne obmedzovat aplikaciu). Prednainstalovana vista na mojom NB, ked som ho kupil si vzala (bez superfetch) az 800MB a system bol naozaj oproti cerstvym XP retardovany. Po nahodeni vlastnej visty bez balastu od vyrobcu a triezvym uvazenim pri instalovani ovladacov co do systemu patri a co nie, som sa dostal na 500-550MB. Dnes testujem uz v poradi 3x kompilaciu cez vLite (konecne verzia 1.2 obsahuje slusne vela moznosti) a skoncil som pri hodnote 220MB. Viem, neide tu o tych usetrenych par sto MB, ale rozdiel v rychlosti systemu a jeho reakcii je uzasny a na pomalom NB disku vidi rozdiel aj slepy.
V skratke, superfech ma vyznam tam, kde je vela (nevyuzivanej) ram. Este poznamka, ak tuto sluzbu vypnete a nasledne v buducnosti zapnete, potrva aj niekolko dni a restartov systemu, kym si opat vytvori DB a zacne pracovat efektivne.
Nuz osekana vista bezi vyborne, zatial som nespozoroval ziadne problemy a rychlost GTA4 sa oproti neosekanej zvysil o 12 percent. Slusne, vykon zadarmo.
Michal27: Rozumieme sa, ale mnoho ludi tu radi prejst na XP z dovodu zvysenia vykonu (povedzme i v tejto hre) a ja som len predostrel inu moznost, ako dosiahnut zvysenie vykonu, prave tym osekanim a odladenim systemu.
A mas pravdu, to kolko system berie MB z ram je na jednej strane nepodstatne (lacne ramky, dostatocna kapacita), ale je to prvotnym ukazovatelom nenasytnosti systemu a teda aj toho, kolko prostriedkov bude vyuzivat pre svoj beh (a tym pripadne obmedzovat aplikaciu). Prednainstalovana vista na mojom NB, ked som ho kupil si vzala (bez superfetch) az 800MB a system bol naozaj oproti cerstvym XP retardovany. Po nahodeni vlastnej visty bez balastu od vyrobcu a triezvym uvazenim pri instalovani ovladacov co do systemu patri a co nie, som sa dostal na 500-550MB. Dnes testujem uz v poradi 3x kompilaciu cez vLite (konecne verzia 1.2 obsahuje slusne vela moznosti) a skoncil som pri hodnote 220MB. Viem, neide tu o tych usetrenych par sto MB, ale rozdiel v rychlosti systemu a jeho reakcii je uzasny a na pomalom NB disku vidi rozdiel aj slepy.
Toshiba A200 1M8: C2D 7100, 4GB RAM, HD2600 500/400, 160GB,
SB X-fi Surround 5.1, Logitech Z-2300 + G51, Razer Lachesis + Steelpad Qck
nepochopil, lebo necitas vsetko.
Superfetch neprida na vykone, ale moze (nemusi) zrychlit cas spustania aplikacii a ich loading. Preto som pisal, mne moze system az 3.5GB pamate po starte alokovat pre ine aplikacie a rozdiel v zrychlenom spustani som registroval ako u warcraft 3 tak i u GTA4 (obe pravidelne hravam). Avsak niekomu, kto ma 1.5GB ci 2GB uz moze byt volna pamat priliz mala, aby system alokoval i objemnejsie aplikacie, akou GTA4 urcite je. Preto si musis uvedomit, ze je to vec konkretneho pripadu, kde hraje rolu nie len mnozstvo ram, ale aj pravidelnost spustania danej aplikacie a mnozstvo aplikacii, ktore pravidelne pouzivas.
GTA4 ide lepsie na odladenej a osekanej viste skrz vLite + optimalizacia po nainstalovani. Tento proces odstranil kopu zbytocnych blbosti (minimalne premna) zo systemu, zredukoval ISO z 2.6GB na 518MB a znizil z povodnych cca 50 beziacich procesov toto cislo na krasnych 21 vo vysledku. System sa tak podakoval nizsimi narokmi, zrychlenymi reakciami, startom, mensou pazravostou ram... Z coho logicky vyplyva zvysenie vykonu v aplikaciach, teda i v GTA4.
Superfetch neprida na vykone, ale moze (nemusi) zrychlit cas spustania aplikacii a ich loading. Preto som pisal, mne moze system az 3.5GB pamate po starte alokovat pre ine aplikacie a rozdiel v zrychlenom spustani som registroval ako u warcraft 3 tak i u GTA4 (obe pravidelne hravam). Avsak niekomu, kto ma 1.5GB ci 2GB uz moze byt volna pamat priliz mala, aby system alokoval i objemnejsie aplikacie, akou GTA4 urcite je. Preto si musis uvedomit, ze je to vec konkretneho pripadu, kde hraje rolu nie len mnozstvo ram, ale aj pravidelnost spustania danej aplikacie a mnozstvo aplikacii, ktore pravidelne pouzivas.
GTA4 ide lepsie na odladenej a osekanej viste skrz vLite + optimalizacia po nainstalovani. Tento proces odstranil kopu zbytocnych blbosti (minimalne premna) zo systemu, zredukoval ISO z 2.6GB na 518MB a znizil z povodnych cca 50 beziacich procesov toto cislo na krasnych 21 vo vysledku. System sa tak podakoval nizsimi narokmi, zrychlenymi reakciami, startom, mensou pazravostou ram... Z coho logicky vyplyva zvysenie vykonu v aplikaciach, teda i v GTA4.
Toshiba A200 1M8: C2D 7100, 4GB RAM, HD2600 500/400, 160GB,
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
to musis otestnout ohladne nastaveni GTA je to zatim velka neznama pokud nam tu nekecaji tak je na nekterych notasech plne hratelne a nekdy to nebezi ani na quadu a hi end kartach na desktopu
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
no problem je za u ma na quadu kazde jadro 3ghz 2x2gb ram na CL4 a testovne jsem mel pujcenou HD 4870 X2 to jelo porad stejen jak na uplne low tak na uplny high takze nekde ta chyba bude asi ne?
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Tak na noteboku co mam v popisu to je alspon u mne nehratelne,na ulicich mam mezi 10-20FPS a to se nezmeni ani pokud dam vse na low a na 800x600 Ovladace mam 180.70,tak uz nevim,snad jedine ten patch,ale asi to na tom stroji nebude hratelne....
AS5930G-733G25MN / 15.4" WXGA CB / CPT2P7350 / NVidia GeForce 9600M-GT 512MB DDR3 / 1x2GB&1x1GB / 1x250GB / DVD Supermulti / 802.11N / 8 cells / HD CrystalEye / BT / Gemstone M / VHP
No nevim,videl jsem tvoje vysledky z toho vestaveneho benchmarku z GTA amel jsi tam prumer 22FPS,dal jsem stejne nastaveni a dosahl jsem stejnych hodnot Jestli ale tohe povazujes za hratelne,tak to je teda nee V tom benchmarku je treba mit alspon 40FPS,aby to ve hre bylo alspon trochu hratelne,a to je bohuzel nemozne,protoze i kdyz dam vse na minimum a 800x600,tak mam njakych 28FPS prumer,sak si to sam zkus udelat na minimum a muzem to porovnat,jinak uz to valim na ovladacich 180.84
AS5930G-733G25MN / 15.4" WXGA CB / CPT2P7350 / NVidia GeForce 9600M-GT 512MB DDR3 / 1x2GB&1x1GB / 1x250GB / DVD Supermulti / 802.11N / 8 cells / HD CrystalEye / BT / Gemstone M / VHP
Pockej,na ty detaily kolik FPS mas na ulici?Mas zaply FRAPS?Ja mam na ulici tak 10-18FPS a zmena rozliseni a ni nastaveni detailu to moc nezmeni....