Problém s výkonem
Problém s výkonem
Mám Asus M50vn
Procesor: T9400 2,53GHz
Grafická karta: NVIDIA GeForce 9650M GT 1024MB
Operační paměť 4 GB DDRII
Operační systém: Windows Vista Home Premium
Můj známej má horší notebook než já, grafickou kartu 512MB a jedou mu hry jako Assassins Creed, NFS Undercover a další o dost lépe.
Hry mám nastavené na nejmenší grafiku a sekají se
on je má na 2/3 grafiku a sekají se jenom občas
mám sice 50 FPS ale hry se nedají pořádně hrát.
Můžete mi prosím poradit čím to je?
Procesor: T9400 2,53GHz
Grafická karta: NVIDIA GeForce 9650M GT 1024MB
Operační paměť 4 GB DDRII
Operační systém: Windows Vista Home Premium
Můj známej má horší notebook než já, grafickou kartu 512MB a jedou mu hry jako Assassins Creed, NFS Undercover a další o dost lépe.
Hry mám nastavené na nejmenší grafiku a sekají se
on je má na 2/3 grafiku a sekají se jenom občas
mám sice 50 FPS ale hry se nedají pořádně hrát.
Můžete mi prosím poradit čím to je?
Hovori sa tomu vsync (vertikalna synchronizacia).
Ak mas 60hz zobrazovanie (99% LCD), bud mas 30fps (renderuje sa kazde druhe prekreslenie) alebo 60fps.
ak ti pise nieco medzi, znamena to, ze casto krat ti pri preklapani bufferov zobrazi cast jedneho framu a cast uz noveho, renderovaneho. Pretoze preklopenie buffera necakalo na dokoncenie renderovania.
Ak si vsync zapnes (bud v hre alebo forcnes v ovladacoch), pojde ti hra na 30fps ale plynulo bez zasklbov.
Na druhu stranu sa moze pri zapnutom vsync stavat, ze ti ide 60fps a obcas v narocnej scene padne na 30fps a vtedy to budei obcasny dojem zatrhavania. S tym ale nic nespravis.. Jedine vypnut vsync, ale potom sa ti zase stane obcas to, ze uvidis polovicu obrazovky taku a polku taku..
efekt vypnuteho vsync:
Ak mas 60hz zobrazovanie (99% LCD), bud mas 30fps (renderuje sa kazde druhe prekreslenie) alebo 60fps.
ak ti pise nieco medzi, znamena to, ze casto krat ti pri preklapani bufferov zobrazi cast jedneho framu a cast uz noveho, renderovaneho. Pretoze preklopenie buffera necakalo na dokoncenie renderovania.
Ak si vsync zapnes (bud v hre alebo forcnes v ovladacoch), pojde ti hra na 30fps ale plynulo bez zasklbov.
Na druhu stranu sa moze pri zapnutom vsync stavat, ze ti ide 60fps a obcas v narocnej scene padne na 30fps a vtedy to budei obcasny dojem zatrhavania. S tym ale nic nespravis.. Jedine vypnut vsync, ale potom sa ti zase stane obcas to, ze uvidis polovicu obrazovky taku a polku taku..
efekt vypnuteho vsync:
Naposledy upravil(a) cache dne 16 úno 2009 23:01, celkem upraveno 1 x.
Jo tak tenhle problém jsem měl taky. Zakoupil jsem Asus M51Sn s o něco horší konfigurací, než máš ty a teď mi jede skvěle. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jediný problém byly... Visty. Přeinstaloval jsem na XPéčka, nainstaloval ovladače od výrobce, které jsou ke stažení na stránkách asusu (www.asus.com) a pak jsem trochu ladil grafiku. No ladil, spíše jsem zkoušel a hledal ovladače, až jsem se nakonec ustálil na 185.20 DOX OPTIMIZED nebo 185.02 DOX OPTIMIZED na stánce www.laptopvideo2go.com a nyní vše frčí rychle jak blesk. Teď teprv jsem se svým notebookem spokojený. Instalace není složitá, i když vyžaduje pár konkrétních postupů. Jak říkám, notebook mi frčí jak dělo