hry na Intel X4500MHD
Mam taky jeden zvlastni dotaz. Mam tuto grafiku v notebooku Dell Latitude E6400 s procesorem P8600(2*2,4GHz). Ve hrach mi to dela toto: Kdyz spustim hru v nativnim rozliseni (1440x900) v plnych detailech,tak mi zobrazuje sceny se stejnym FPS jako v nastaveni 640x480 v nejnizsich detailech. Zkousel jsem to ve Flatoutu2, Hexen2 GL, atd. Nevite jestli neni nekde neco spatne nastaveno? To prece neni mozne aby grafika vykreslila stejny pocet snimku za vterinu v ruznych rozlisenich a nastaveni.
Je to chování fce V-sync. Zajímalo by mě jakým způsobem si X4500 umí poradit s objekty budov a jejími nastaveními pod určitými úhly např. ve hře "Sims 2".
/Na GMA 950, při táhlém pohybu po ploše, kde jsou vystaveny určitý rodinné domky a vily se vzdálenějšího pohledu mírně klesá frame dolů a je na hraně hratelnosti, ale při přiblížení k objektům a změnám úhlu pohledu se grafika dostavá na nehratelné minimum při základní hře kolem asi 14 FPS vše přes XP a ořezaný directx 9 a bez hardwarové podpory shaderu./
Většína z Vás hodnotí ty integrovaný GK jako exklusivní záležitost, ale jak už se zde někdo zmínil o Call of Duty 4, Doom 3, Crysis, NFS Carbon je dost k smíchu když dosáhne jen v určitým levelu lepšího průměru snímků a více než 2 třetiny hry dosahuje naměřený průměr nehratelných hodnot.
Připadá mi, že hodně uživatelů se snaží dosti mystifikovat další uživatele, ale vždy pokud budete zkoušet experimentálně novější hry narazíte a to vč. některých starších her.
Hrál jsem např. z akčních her Painkiller a v levelu viz foto
,kde jsem naměřil dosti nízké hodnoty v průměru okolo 9 FPS, ale domnívám se, že to bylo i horší. Mohu pro případné zájemce zachytit moment kdy přistupuji vždy co nejblíže Bossovi, pak dál od něj, a moment kdy svými pěstmi nadzvedává hl. hrdinu ze země do vzduchu.
Narozdíl od starší generace GMA 950 si můžete vybírat hry, kde inteligence nepřátel je průměrná až mírně podprůměrná, vše záleží na polygonech.
To, že X4500 podporuje TnL hardwarově neznámená výší výkon, ale pouze jen častečným zlepšením průchodnosti snímků, ale jen nepatrným způsobem, neboť navíc X4500 vychází pouze s directx 10 a drivery nevychází pro win xp.
Podle intel stránek mi připadá, že X3100, vychází nejlépe, neboť jak jsem se dozvěděl je použitelná s drivery na OS xp a OS vista, takže v podstatě zahrnuje directx 9.Oc a directx 10.
Zalezi aku MHD4500 mas GL40/GM45/GS45 ( GL ma 400MHz , GM 533MHz a GS iba 320MHz )
Su tam velke rozdieli a carbon, CoD4 ci Doom 3 urcite bez problemov (neviem co mas za problem ale aj NFS Undercover ma na low 40-60FPS takze mi to hratelne pripada a DooM 3 bezi este lepsie aj v CoD4 nieje problem mat 40FPS samozrejme uplne na low(aj rozlisenie) az na ten doom 3 ten to zvladne aj na lepsich nastaveniach)
Ono vykon integrovanej grafiky ovplyvni aj RAM (trosku prida dual-channel a este viac rychlejsie casovanie) inac na vykone prida aj takt FSB...
Su tam velke rozdieli a carbon, CoD4 ci Doom 3 urcite bez problemov (neviem co mas za problem ale aj NFS Undercover ma na low 40-60FPS takze mi to hratelne pripada a DooM 3 bezi este lepsie aj v CoD4 nieje problem mat 40FPS samozrejme uplne na low(aj rozlisenie) az na ten doom 3 ten to zvladne aj na lepsich nastaveniach)
Ono vykon integrovanej grafiky ovplyvni aj RAM (trosku prida dual-channel a este viac rychlejsie casovanie) inac na vykone prida aj takt FSB...
Pro lepší pochopení rozdílů mezi verzemi intel GMA doporučuju http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA#GMA_X4500 Jsou tam patrné rozdíly mezi počtem shaderů, taktem, paměťovou propustností atd.
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
S každou hrou podporující pixel shader vyšší než 2.0 si nezahrajete na nejnovějším integrovaném řešení bez toho aniž byste v nastavení hry nemuseli vše osekat a ve výsledku dostali rozmázlou krajinu, prostředí, horší detaily postav atd. V lepším případě Vám to nastavení umožní nastavit lepší kvalitu textur, ale ve výsledku dost často musíte narážet na nízký průchodnost "Frame", a vy vycházíte spíše z toho, že vidíte první levely, které tvrdí opak toho co tvrdím já.
Jako GMA 4500M jsou označovány verze čipsetu GL40, ale vzhledem k častým chybám u značení e-shopů doporučuju se zeptat přímo uživatelů o jakou verzi a s jakým kmitočtem se jedná. Jinak info o všech verzích najdeš tady http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA#GMA_X4500 , ale stejně se to může lišit kus od kusu, protože se jedná o doporučené nastavení od Intelu a výrobci NB to mohou dál měnit.
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
pojde na tomto notase windows 7 aj s aerom?
http://www.profisystem.com/?Mode=Sti&StiId=100302
http://www.profisystem.com/?Mode=Sti&StiId=100302
MSI AMD Turion X2 TL58 1.9GHz,2GB RAM,HD 2600 512MB,250GB HDD,17",Windows 7 Ultimate x86