Jak spustit Crysis pod directx 9 ve Vistách namísto x10?

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Rorda
občas něco napíše

Jak spustit Crysis pod directx 9 ve Vistách namísto x10?

Příspěvekod Rorda » 06 lis 2009 21:03

Dobrý den všem, omlouvám se, že zakládám nové téma, ale použil jsem funkci hledat...bezvýsledně, také jsem brouzdal po webu...marně.

Jedná se mi o tento problém. Nainstaloval jsem si Crysis na svůj notebook (Acer Aspire 6530G-804G32BN) s tím, že před tím jsem použil online test požadavků na hru, který mi oznámil, že splňuji nejen minimální požadavky, nýbrž i doporučené. Hra mi však na rozlišení 1024x... a vše nastaveno na střední detaily beží v průměru na 17fps, čili bez akce někdy 25 a v akci to jde i hodněkrát pod 15 fps, což už oko zaznamenává. Podotýkám, že Call of Juarez 2 jsem rozchodil krasne plynule na max detaily, ikdyz Crysis je krapet jiná třída.

Po prozkoumání netu, jsem se dozvěděl, že bude problém nejspíš ve Vistách, protože někteří jedinci dosáhli i dvojnásobného zvýšení framrate když hru rozchodili na xpckach. Nasel jsem jeden návod jak spustit Crysis pod direct 9 a sice ten, ze stacilo vytvorit ikonu spousteciho souboru na plose, dat vlastnosti a zmenit cil tak, ze za cestu se pripsalo jednoduse -dx9, to jsem zkousel,ale Vista hlasila, ze je cil neplatny. Proto bych prosil kohokoliv kdo by měl nějaký nápad, ať se o něj podělí. Klidně kdyby to mělo spočívat v celkovém přenastavení Vist zpátky na directx 9. Díky

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 07 lis 2009 00:44

nebeží CRYSIS na dx10 náhodou až pri ultra high detail :?:
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

Rorda
občas něco napíše

Příspěvekod Rorda » 07 lis 2009 00:57

Ukazuje mi to na výběr jen very high....jinak podařilo se mi to spustit pod directem 9kou, delal jsem chybu v tom prepisu cesty, patrila tam i mezera. Fps jsou jen malo znatelne lepsi, pri akci padaji k 15ce,kdyz kouknu do zeme, coz je mi nakulovy, tak vylitnou jen na 36, netusim o kolik lepe by mi to bezelo pod xpckama,asi by to slo poznat, protoze to neni tak narocny system, ktery vam ukroji snad 500mb pameti nebo kolik....nicmene, kvuli crysis na xpecka prechazet nebudu, byly by s tim jen problemy. Na zaver navrhuji smazat tento topic, neni uz co resit:)

Zpět na „Notebooky a hry“