Minecraft a notebooky HP
Minecraft a notebooky HP
Pěkný den,
omlouvám se, že otravuji, ale ať hledám - jak hledám = odpověď jsem tady na fóru (jakož na Netu) zatím nenašel...proto si dovoluji můj problém vypíchnout jako téma...
Tedy stručně:
- Minecraft jsem instaloval už Xkrát
- placenou i neplacenou verzi
- pouze na noteboocích HP (přesnější označení mohu dodat) mi nejde spustit
- skončí to černou obrazovkou
- tady jsem našel, že v tom nejsem alespoň sám
- ale rady se týkají grafiky (resp. BIOSu) a OpenGL
= jenže já v BIOSu nastavení grafiky na doporučovaný FIXED nenašel?
= podobně jsem nenašel, jak povolit minecraft v javě a podobná doporučení
= a OpenGL se nastavuje až po instalaci MC - jenže tak daleko jsem se zatím nedostal
Poradíte mi, moc prosím?
Děkuji, Ondra
omlouvám se, že otravuji, ale ať hledám - jak hledám = odpověď jsem tady na fóru (jakož na Netu) zatím nenašel...proto si dovoluji můj problém vypíchnout jako téma...
Tedy stručně:
- Minecraft jsem instaloval už Xkrát
- placenou i neplacenou verzi
- pouze na noteboocích HP (přesnější označení mohu dodat) mi nejde spustit
- skončí to černou obrazovkou
- tady jsem našel, že v tom nejsem alespoň sám
- ale rady se týkají grafiky (resp. BIOSu) a OpenGL
= jenže já v BIOSu nastavení grafiky na doporučovaný FIXED nenašel?
= podobně jsem nenašel, jak povolit minecraft v javě a podobná doporučení
= a OpenGL se nastavuje až po instalaci MC - jenže tak daleko jsem se zatím nedostal
Poradíte mi, moc prosím?
Děkuji, Ondra
OS - oba XP. Java - ano aktualizovaná a dokonce zkoušeno několik variant (říkal jsem si, že je to Javou - jenže všechno ostatní funguje naprosto v pořádku).
Ten přesný typ budu muset zjistit, protože oba jsou mimo mne = jeden u synova kamaráda a druhý u bratránka syna - ale co si matně vzpomínám je to nějaký ten compaq, pak písmena - něco jako nx nebo tak nějak a čísla = řekl bych 7010 nebo tak nějak
Já právě nešel vyjádření, že to je grafikou a že je potřeba nastavit v BIOSu graphic na fixed - jenže tam jsem nic takového nenašel...
Ona ta hra není náročná celkově, ale na grafiku ano = má "široké" prostředí...
Jinak samozřejmě díky moc za odpověď, Ondra.
Ten přesný typ budu muset zjistit, protože oba jsou mimo mne = jeden u synova kamaráda a druhý u bratránka syna - ale co si matně vzpomínám je to nějaký ten compaq, pak písmena - něco jako nx nebo tak nějak a čísla = řekl bych 7010 nebo tak nějak
Já právě nešel vyjádření, že to je grafikou a že je potřeba nastavit v BIOSu graphic na fixed - jenže tam jsem nic takového nenašel...
Ona ta hra není náročná celkově, ale na grafiku ano = má "široké" prostředí...
Jinak samozřejmě díky moc za odpověď, Ondra.
- Chlebovnik
- guru
- Chlebovnik
- guru
Kdyby jsi aspoň pořádně popsal ten problém, takhle ani nevíme jestli se to děje při instalaci/spuštění hry, jestli jsi zkoušel režimy kompatibility atd.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Pythone, já ti nevím, ale když ti někde CPU nestíhá, tak se všechno normálně spustí, ale trvá to déle/máš málo FPS/cokoliv, jenom ne černou obrazovku.
@Villon:
A co je uvnitř toho starého IBM?
@Villon:
A co je uvnitř toho starého IBM?
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
Mno - já nechtěl zdržovat zbytečnými podrobnostmi, takže:
- když se klikne na minecraft objeví se první obrazovka s přihlášení (placená jméno-heslo, neplacená jen jméno)
- po vyplnění obrazovka zčerná a pak zbělá - s logem tvůrce a pak naběhne normálně celá hra
= v obou případech tady ale vše skončí černou obrazovkou a zamrzne tak, že jedině trojtlačítko a vyhledání konkrétní položky v procesech vše ukončí...
Nevím, co víc chcete popsat Stačí se zeptat...
Jo a IMB má právě 1,7 a trochu "koktá", ale funguje...
Díky, Ondra
- když se klikne na minecraft objeví se první obrazovka s přihlášení (placená jméno-heslo, neplacená jen jméno)
- po vyplnění obrazovka zčerná a pak zbělá - s logem tvůrce a pak naběhne normálně celá hra
= v obou případech tady ale vše skončí černou obrazovkou a zamrzne tak, že jedině trojtlačítko a vyhledání konkrétní položky v procesech vše ukončí...
Nevím, co víc chcete popsat Stačí se zeptat...
Jo a IMB má právě 1,7 a trochu "koktá", ale funguje...
Díky, Ondra
Mno - přesně Ti to neřeknu, protože ani jeden z těch prokletejch noťasů nemám doma.
Oba mají přesně toto označení - víc zatím nezjistím...
Jde mi ale v podstatě o to, máte-li zkušenost s tou radou, kterou jsem dostal = nastavit grafiku v BIOSu na fixed = vůbec jsem tuhle možnost totiž nenašel... (mimochodem s touto radou jsem dostal i ujištění, že tohle HP dělají a že je to řešitelné) Prý to dělá OpenGL a grafika u toho NB...
Díky, Ondra
Oba mají přesně toto označení - víc zatím nezjistím...
Jde mi ale v podstatě o to, máte-li zkušenost s tou radou, kterou jsem dostal = nastavit grafiku v BIOSu na fixed = vůbec jsem tuhle možnost totiž nenašel... (mimochodem s touto radou jsem dostal i ujištění, že tohle HP dělají a že je to řešitelné) Prý to dělá OpenGL a grafika u toho NB...
Díky, Ondra