přehřívání nVidia GeForce 9700M GTS
¨orgasmic píše:lukycrust:
Nejsem zadny elektro odbornik, ale co jsem zatim videl, tak 99% vysavacu ma plastovou trubici, tak by mne zajimalo jak tam muze preskocit staticky vyboj, kdyz je plast izolant
To souhlasim , taky jsem to chtěl napsat .... To by mě zajímalo jak to může přeskočit po plastu )
Acer Aspire V15 Nitro II (VN7-592G-75AU), Intel Core i7-6700HQ (2.6GHz, TB až 3.5GHz, HyperThreading); 8GB RAM (DDR4), 15.6" FullHD displej; grafika NVIDIA GeForce GTX 960M (2 GB DDR5); 1TB SSHD disk
orgasmic píše:lukycrust:
Nejsem zadny elektro odbornik, ale co jsem zatim videl, tak 99% vysavacu ma plastovou trubici, tak by mne zajimalo jak tam muze preskocit staticky vyboj, kdyz je plast izolant
tvoj prst neni tiez kovovy a bezne ta kopne staticka elektrika.
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
právě že pro vznik elektrostatického výboje je jedna z podmínek, že jedno těleso musí být nevodivé, resp. mít velký el. odpor (jelikož úplně nevodivá látka vpodstatě není)
svetr je taky nevodivý, a háže jiskry, když ho svlékáš, když potřeš hadrem skleněnou tyč, taky ji nabiješ, resp. tím, že není vodivá, tam ten náboj zůstane, když bude dostatečný a bude v dostatečné vzdálenosti vodič, jiskra přeskočí.
když budeš držet v ruce drát, budeš vlastně uzemněný a statický výboj nemůže nastat, protože se "nenabiješ".
takže vpodstatě statická elektřina by mohla vzniknout třením mezi tou hubicí a deskou, proto i pokud někdo má "takové to chlupaté" na konci ( ), neměl by se desky dotýkat, když nechá ten vysavač jen tak ve vzduchu, v prostoru, nemá tam co pokazit.
větráček stačí podržet rukou nebo něčím šprajcnout.
svetr je taky nevodivý, a háže jiskry, když ho svlékáš, když potřeš hadrem skleněnou tyč, taky ji nabiješ, resp. tím, že není vodivá, tam ten náboj zůstane, když bude dostatečný a bude v dostatečné vzdálenosti vodič, jiskra přeskočí.
když budeš držet v ruce drát, budeš vlastně uzemněný a statický výboj nemůže nastat, protože se "nenabiješ".
takže vpodstatě statická elektřina by mohla vzniknout třením mezi tou hubicí a deskou, proto i pokud někdo má "takové to chlupaté" na konci ( ), neměl by se desky dotýkat, když nechá ten vysavač jen tak ve vzduchu, v prostoru, nemá tam co pokazit.
větráček stačí podržet rukou nebo něčím šprajcnout.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro