Minimyš a hry
No samozrejme sem trosku nadsazoval, ale daleko od pravdy zas tak nejsem...zkusenost s Geinusem uz mam, prvni moje optika byla Genius, tenkrat myslim ze od Genius horka novinka, asi 600 sem za ni vyplazl, rikajic si ze to bude maso... maso to bylo, ale desivy, plasty vrzaly a ty vopicarny co delala... a tlacitka, no tezko mluvit.(tvar mela podobny jako nize zminena Genius netscroll) Radsi sem pak pouzival ty slavne kulickovky genius netscroll(ty tenkrat mel kazdy, ja sam mel minimalne 4)ale po zkusenosti se svym logitechem od kteryho ruka neboli, enorgomie je enorgomie a ne designovy vystrelek bych uz nesetril. Jediny problem co ji muzu vytknout je to ze se strasne spini povrch od ruky... ale to s vlastnosti mysi nema moc co docineni. A klavesnici zadnou jinou nez starou Chicony s vyrejpanyma windows klavesama
dabelska kombinace 

-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Solitary: No treba se to soudruzi naucili uz delat, protoze jak rikam, moje Geniuska je po 2 letech jako nova, zatimco do stolu sem s ni vyjezdil dulek ....
No tak treba casem taky neco lepsiho zkusim.
Hele a nevadi ti, ze mas drazsi mys nez grafarnu u nb?
No tak treba casem taky neco lepsiho zkusim.
Hele a nevadi ti, ze mas drazsi mys nez grafarnu u nb?

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.

Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
Solitary: nic v zlom, ale tu sme v rubrike notebooky a hry, takze tvrdenie "pro me je mys dulezitejsi nez hloupa grafika" je v tejto rubrike trochu... ehm... pritiahnute za vlasy (este navyse ked mas GMA950 na ktorej nespustis takmer ziadnu novu FPS hru)
co sa tyka tych geniusiek - tiez som sa bal ked som to kupoval, ze to bude odskakovat a robit chujoviny, ale bol som nakoniec prijemne prekvapeny - aj na dost problematickych povrchoch funguje spolahlivo, takisto ani jeden naznak vyklikanych tlacitiek po takmer 2 rokoch dost intenzivneho pouzivania... a takisto mi vobec nevadi, ze nema nejake bocne tlacitka - na desktope mam mysku s bocnymi tlacitkami a nepouzivam ani jedno... holt uz som si zvykol na mysacie gesta v prehliadaci
co sa tyka tej VX mysky - to prepinanie na kolecku je len na desktopovej VX revolution, na notebookovej VX nano je ten prepinac zospodu mysi...
co sa tyka tych geniusiek - tiez som sa bal ked som to kupoval, ze to bude odskakovat a robit chujoviny, ale bol som nakoniec prijemne prekvapeny - aj na dost problematickych povrchoch funguje spolahlivo, takisto ani jeden naznak vyklikanych tlacitiek po takmer 2 rokoch dost intenzivneho pouzivania... a takisto mi vobec nevadi, ze nema nejake bocne tlacitka - na desktope mam mysku s bocnymi tlacitkami a nepouzivam ani jedno... holt uz som si zvykol na mysacie gesta v prehliadaci

co sa tyka tej VX mysky - to prepinanie na kolecku je len na desktopovej VX revolution, na notebookovej VX nano je ten prepinac zospodu mysi...
-
- občas něco napíše
tak já mám doma geniusku myš a mám ji asi 6 let a pořád vpoho jede, není vyklikaná nic.....je pravda že je to jen plastová myš bez jakéhokoli závaží ale tak nějak pořád drží což jsem celkem překvapený....
a jinak solitaire tim myslel jen že na jeho notebooku nehraje hry, tak prpto mu stačí integrovaná graf. karta...asi mu jde víc o výdrž při práci, tak na co by si kupoval notebook s drahou grafickou kartou když ji nepotřebuje...
a jinak solitaire tim myslel jen že na jeho notebooku nehraje hry, tak prpto mu stačí integrovaná graf. karta...asi mu jde víc o výdrž při práci, tak na co by si kupoval notebook s drahou grafickou kartou když ji nepotřebuje...
HP 6670ec
tady te nejak nestiham... bavime se tu o mysich a ne grafikach, takze muzu napsat cokoliv, to ze je to pod timto tematem(notebook a hry) uz nic neznamena, dulezite je pod jakym threadem se to resi, aby to nebylo OT a mys je na hrani tez dulezita. A to ze pro me grafika dulezita neni je moje osobni vec a to ze na GMA950 nespustim nove FPS me ani trosku v nejmensim netrapi... kdyby me to trapilo tak sem si notes s touhle grafikou v prvni rade ani nekoupil, nejsem trouba kterej koupi notes s integrovanou grafikou a pak si tu na foru stezuje ze se mu tam neco seka a proc se mu to seka(a ze se tu takovej obcas najde). Moje GMA950 se dokaze v pohode rozsirit na druhou plochu, dokaze bezproblemove spustit 3D desktopy, nejake hry si tu zahrat muzu, je setrna k me baterce a netopi.nic v zlom, ale tu sme v rubrike notebooky a hry, takze tvrdenie "pro me je mys dulezitejsi nez hloupa grafika" je v tejto rubrike trochu... ehm... pritiahnute za vlasy (este navyse ked mas GMA950 na ktorej nespustis takmer ziadnu novu FPS hru)
edit: Atomickiller: 6let?To je jeste ta stara kulickova ne? Ty drzely dobre...
Pro me je reseni grafik v notesu proste hloupost... mit notes s grafikou co ma 80°C a notes pri nejvetsim setreni energii neni schopnej vydrzet vic jak hodinu a pul je pro me nejvetsi stupidita, a je mi sumak jaky nejnovejsi FPSko utahne... to at se nikdo nezlobi, jestli se dotykam jeho citu
no mal som moznost vidiet DELL so 17" 1920x1200, C2D T7500, N8600GT, ram 2GB, ktory vydrzal pri normalnej praci 5 hodin vkuse (s vacsou baterkou, so standardnou 3,5h), co je na danu "nenazranu" zostavu dost dobry vykon, pricom bol cely vlazny, ziadnych 80C sa rozhodne nekonalo a to sa ventilator ani netocil... dnesne dedikovane grafiky uz maju dost dobre vyriesenu spravu napajania, rozdiel oproti integrovanym v niektorych pripadoch nedosiahne ani 30minut... mimochodom aj moj starucky Aspire 3023 s X700 mal vydrz ked bol novy okolo 3,5-4 hodin, co v tom case bol luxus, dokonca aj niektore notasy s podobnou konfiguraciou, ale s integrovanou grafikou mali problem dosiahnut taky cas (samozrejme v danej cenovej relacii)...
no... ale to uz som trosku dost OT
kazdopadne aby som este vysvetlil to, co som napisal - vzhladom k nazvu tohto topicu (Minimys a hry) myslim, ze mi das za pravdu, ked poviem, ze pokial sa chcem na notasi hrat, tak radsej investujem nejaky ten liter do zostavy s lepsou grafikou (aby som tam tie hry vobec rozbehal) ako do mysi, kde je to viac-menej jedno pokial sa nehras od rana do vecera alebo nehravas nieco profesionalne (napr. CS)...
ale kaslime uz na to, je pravda, ze aj mys je velice dolezita, ale pokial nie si ochotny do toho vrazit viac nez nejakych 8 kil, tak je to jedno aku mys si kupis - rovnako posluzi geniuska za 100,- ako aj microsoftka za 500,-
no... ale to uz som trosku dost OT

kazdopadne aby som este vysvetlil to, co som napisal - vzhladom k nazvu tohto topicu (Minimys a hry) myslim, ze mi das za pravdu, ked poviem, ze pokial sa chcem na notasi hrat, tak radsej investujem nejaky ten liter do zostavy s lepsou grafikou (aby som tam tie hry vobec rozbehal) ako do mysi, kde je to viac-menej jedno pokial sa nehras od rana do vecera alebo nehravas nieco profesionalne (napr. CS)...
ale kaslime uz na to, je pravda, ze aj mys je velice dolezita, ale pokial nie si ochotny do toho vrazit viac nez nejakych 8 kil, tak je to jedno aku mys si kupis - rovnako posluzi geniuska za 100,- ako aj microsoftka za 500,-
roman3: Davat za priklad notes ktery ma dobrou vydrz s dedikovanou grafikou jako je DELL za nevim kolik desitek tisic, 17" s nastoprocent hodne silnou baterii, hodne pasivnich chladicu(urcite bude pekne tezkej) mi prijde trosku mimo. U toho Aceru predpokladam silnejsi baterii tez... a v te dobe urcite i nemilou cenu. Dnes ten Aspire 5920G vydrzi taky na setreni 3hodiny, ma silnou baterii, ale je zas tezky a topi, a kdeze by byl clovek za stejnou cenu s setrnejsim notebookem? Nejspis nekde u Thinkpadu s X3100, coz bych bez mrknuti oka zvolil radsi...
Za pravdu ti bohuzel nemuzu dat... posledni zavorka je znacne zavadejici a tak vubec cely odstavec. Na integrovanych grafikach se da spustit dnes ledacos... a kdyz budem prehanet a rekneme ze tam jdou pouze stare hry nebo jen ty nenarocne, porad tam tu mys v tech hrach vyuzijeme, vyuzijeme ji tam naprosto stejne jako u tech novych a narocnych her. Hra je hra, at uz je stara 4roky nebo 2mesice. Jedine co se postupem casu vetsinou ve hrach meni je narocnost na HW, ale to neni to co dela hru hrou.vzhladom k nazvu tohto topicu (Minimys a hry) myslim, ze mi das za pravdu, ked poviem, ze pokial sa chcem na notasi hrat, tak radsej investujem nejaky ten liter do zostavy s lepsou grafikou (aby som tam tie hry vobec rozbehal)
-
- občas něco napíše
nie, nie, ten Acer ma obycajnu 8clankovu bateriu, ina sa pre tento model ani nevyrabala... a co sa tyka ceny, tak v tom case to bola sakra dobra kupa - stal nejakych 42k SKK, pricom ostatni vyrobcovia ponukali pri takejto (pripadne aj o 20k vyssej) cene nanajvys X300... s tym DELLom ta musim takisto sklamat - konstrukcne vychadza z 15,4" modelu, takze ma tiez len jeden centralny ofukovany pasiv rovnakej velkosti... a davat za priklad DELL? preco nie? ceny ma priblizne rovnake alebo aj nizsie ako Thinkpady...
"Na integrovanych grafikach se da spustit dnes ledacos" - opat osemetna tema... ano, da sa spustit vela veci (aj ked napr. v takom Crysis si ani nepipnes), ale je rozdiel, ci hra vypada ako Quake 2 spred 10 rokov, alebo ma aj nejake efekty, ktore robiu tu hru vynimocnu - namatkovo vyberiem napr. FEAR... mal som moznost to hrat tak na integrovanej ako aj na dedikovanej - ked som to hral na integrovanej, tak to vypadalo ako obycajna strielacka, nic vynimocne, a nechapal som, preco ma ta hra take vysoke hodnotenie... pochopil som, az ked som si to zahral na dedikovanej, ktora zvladala vsetky efekty - diametralne odlisna atmosfera pri hrani...
ale hovorim, neriesme to uz, ako si uz spomenul, tento topic nie je o grafikach, kazdy ma na to svoj nazor, kazdemu vyhovuje nieco ine, je zbytocne sa o tom hadat...
"Na integrovanych grafikach se da spustit dnes ledacos" - opat osemetna tema... ano, da sa spustit vela veci (aj ked napr. v takom Crysis si ani nepipnes), ale je rozdiel, ci hra vypada ako Quake 2 spred 10 rokov, alebo ma aj nejake efekty, ktore robiu tu hru vynimocnu - namatkovo vyberiem napr. FEAR... mal som moznost to hrat tak na integrovanej ako aj na dedikovanej - ked som to hral na integrovanej, tak to vypadalo ako obycajna strielacka, nic vynimocne, a nechapal som, preco ma ta hra take vysoke hodnotenie... pochopil som, az ked som si to zahral na dedikovanej, ktora zvladala vsetky efekty - diametralne odlisna atmosfera pri hrani...
ale hovorim, neriesme to uz, ako si uz spomenul, tento topic nie je o grafikach, kazdy ma na to svoj nazor, kazdemu vyhovuje nieco ine, je zbytocne sa o tom hadat...
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Solitary píše:Kdyby si znal moje nazory zde na foru, tak byses takhle nezeptalnejsem zastance zravych narocnych grafik do notebooku...pro me je mys dulezitejsi nez hloupa grafika
No hlavne, ze vis co chces ....

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander 

Normalni 8clankova - normalni standard je ale 6ti clankova, to ze jine znacky meli jen X300 spis znamena ze se zase utracelo jinde, ten Acer byl jeste starej Folio ne? Takze se urcite krasne usetrilo na plastech a rvalo se to do HW
k tomu DELLu... co je pro tebe priblizne a nizsi jako Thinkpady, myslis Thinkpady za 60? Neni to dobry priklad protoze se jedna o naprosto jinou ligu notebooku za naprosto jiny penize... ale uprimne, ja mit ty penize tak si spis koupim nejaky mensi notebook, s dobrou vydrzi a klidne integrovanou grafikou. Kdybych si mel vybrat mezi tim DELLem s tou grafikou s dlouhou vydrzi a DELLem bez te grafiky a s delsi vydrzi, tak urcite vis jak bych volil. Na co tu grafiku mit v notesu, kdyz stejne ma problem s tema novinkama a ani ne za rok to bude smejd, na hry je desktop ci konzole a tecka...
No jinak, nevim proc zrovna vybiras hry ktere jsou dost narocne, jako Crysis. To prece od integrovany nikdo nechce, ale na takove X3100 ci X1250 nebo 7000M nadherne spustis HL2 (mys je stejne dulezita jako v Crysis), spustis si tam na stredni detaily Stalker(mys),spustis tam hromadu strategii(bez mysi si nezahrajes) a zadna z tech her nebude vypadat jako Quake2 pred 10lety, ale jako ta hra co hrajes, protoze si tam muzes spustit jakkoukoliv hru a nemusis se tam jak blazen pokusit cpat neco na co ten notes nema. Mys se zkratka uplatni vsude... ono ostatne ten Crysis ani na tech 8600GT nevypada jako novinka
takze je to absolutne mimo, lidi se chovaj strasne pokrytecky, nadavaj/posmivaj se lidem co maj integrovany grafiky a jak tam nekdo hraje novejsi hry na low detaily, ze vypadaj jak 5let stary... a pak si tam sami spusti Crysis, ztezi na stredni detaily a mysli si jaky jsou machri a pritom se chovaj uplne stejne jako ti s integrovanou, kteri si proste jen radi neco zahrajou. Jako ja kdyz jsem hral na svem notesu Stalker(samozrejme s MX510
) muj HW na to tesne stacil a kazdej na me stejne cumel jak na debila, typci s 8600GT delaj to same treba s Crysis, ale u nich to nikomu divny neni

No jinak, nevim proc zrovna vybiras hry ktere jsou dost narocne, jako Crysis. To prece od integrovany nikdo nechce, ale na takove X3100 ci X1250 nebo 7000M nadherne spustis HL2 (mys je stejne dulezita jako v Crysis), spustis si tam na stredni detaily Stalker(mys),spustis tam hromadu strategii(bez mysi si nezahrajes) a zadna z tech her nebude vypadat jako Quake2 pred 10lety, ale jako ta hra co hrajes, protoze si tam muzes spustit jakkoukoliv hru a nemusis se tam jak blazen pokusit cpat neco na co ten notes nema. Mys se zkratka uplatni vsude... ono ostatne ten Crysis ani na tech 8600GT nevypada jako novinka

-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
atomickiller píše:tak já mám doma geniusku myš a mám ji asi 6 let a pořád vpoho jede, není vyklikaná nic.....je pravda že je to jen plastová myš bez jakéhokoli závaží ale tak nějak pořád drží což jsem celkem překvapený....
No vida, meli bysme zalozit fanklub mysi Genius. Ja budu prezident a ty predseda ...

-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
roman3 píše:Solitary: nic v zlom, ale tu sme v rubrike notebooky a hry, takze tvrdenie "pro me je mys dulezitejsi nez hloupa grafika" je v tejto rubrike trochu... ehm... pritiahnute za vlasy (este navyse ked mas GMA950 na ktorej nespustis takmer ziadnu novu FPS hru)
Musim se zastat kolegy Solitara, ja sem mam GMA 950 v stolnim PC a celkem dost herni zabavy sem si s ni zaky uzil. Vetsina her od roku 2005 a starsi na tom chodi bez problemu vzhledem k Moorovu zakonu a ze na tom nechodi nejnovejsi FPS by mi bylo celkem taky jedno, protoze je nehraju, hraju hlavne RTS a ty zas tak narocny nejsou. C & C Generals z roku 2004 mi na tom chodil bez problemu na nejvyssi detaily a vypadal kurevsky dobre.