Minimyš a hry
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Solitary: Tak on se da najit i nejakej kompromis, napr., to, co mam v podpisu ma GeForce Go 7300, coz sice neni zadny delo, ale porad to v benchmarkovejch testech ma oproti GMA 950 3 nasobnej vykon. Netopi to vubec, mel sem to pri hrani i na kolenou a baterka vydrzi 3 hodiny a C & C Tiberium Wars mi tam chodi na nejvyssi detaily zatimco na GMA se to da hrat tak leda na nejnizsi na 800 x 600. Na druhou stranu chapu, az do nedavna byl notebook s dedikovanou grafikou dost draha zalezitost a k C2D s dedikovanymi grafikami se priblizily k 20 000 relativne nedavno. Tak sem si rek, ze kdyz uz ten notebook kupuju, tak si trosku priplatim ...
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.

Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
Warp10: To me nejak netrapi, jediny ceho je mi trosku lito je ta mizerna kompatibilita, kupoval sem notes pri prichodu Santa Rosy (cili s X3100) a ta je kompatibilnejsi, ale to je fakt jen detail... lito mi to trosku je, ale zily mi to fakt netrha.
roman3: Jinak sem koukal na net a opravdu ta VX Nano ma to prostredni tlaciko na kolecku pro prepinani toho rolovani. To je docela skoda no...
roman3: Jinak sem koukal na net a opravdu ta VX Nano ma to prostredni tlaciko na kolecku pro prepinani toho rolovani. To je docela skoda no...
-
- občas něco napíše
Solitary: hmm, som si trosku pomylil tie mysky
s tym "inovativnym" koleckom existuju 3: MX Revolution, VX Revolution a VX Nano... VX su notebookove, MX je desktopova... ja som mal moznost drzat v ruke tu VX Revolution (myslel som si, ze to bola ta Nano), a tam je ten prepinac naozaj zospodu... takze sorry za zavadzajuce informacie
ano, dnes je bezny standard 6 clankova, ale vtedy dokazalo dost malo notasov pracovat s tak nizkym napatim ako je 11,1V pri 6 clankovej (hlavne pri tych vykonnejsich zostavach), takze sa davali 14,8V 8-clankove
samozrejme setrilo sa na plastoch, to je hadam jasne kazdemu, kto aspon raz v zivote videl stary Acer vo Folio dizajne, ale ked som si mal vybrat, ci si kupim za 42k Acer s X700 alebo za 47k Asus s X300, tak volba bola jasna (Asus tiez nie je ziadna vyhra, co sa spracovania tyka)
momentalne som na tom podobne, ale je vela ludi (prevazne studenti), ktori napr. lietaju z intraku domov a naspat... takze ked potrebuju v skole notas a zaroven sa chcu nieco zahrat tak maju 2 moznosti - bud si kupia notas na pracu za nejakych 20k + normalny comp na hranie za dalsich 20k alebo si proste kupia notas s dobrou grafikou za 30k a maju to na pracu aj na hranie
zacinam si pomaly mysliet, ze ty si asi este nemal moznost vidiet rozdiel medzi efektami, ktore zvlada integrovana a ktore zvlada dedikovana grafika... mozem ti s kludnym svedomim oznamit, ze je to sakramentsky rozdiel - uvediem opat priklad z toho FEARu (nemozem si pomoct, strasne sa mi ta hra lubila
) - je rozdiel, ci to hras na integrovanej, ktora nezvlada vykreslovat ani paru syciacu z potrubia alebo na dedikovanej, ktora s tym nema problem... takze pokial za tou parou stoji nejaky protivnik, tak s integrovanou ho vidis uz z dialky, kdezto s dedikovanou tam tu paru mas a ked ti ten protivnik vybafne rovno do xichtu tak je to sakra iny zazitok (a toto prave robi tuto hru vynimocnou, proste nie je to len bezhlave strielanie)... samozrejme ako som uz hovoril, kazdy ma ine naroky - ked to tebe nevadi, ze mas slabsiu grafiku, a ako sam hovoris - si rad, ked si nieco zahras aj ked len pri nizkych detailoch, tak neviem preco by to malo vadit mne, a rozhodne ti za to nenadavam a neposmievam sa... doma mam stolny comp, ktory ma tiez integrovanu grafiku a tiez si niekedy aj na nom nieco zahram, aj ked to neni "to prave orechove"... proste nema zmysel sa o tom hadat - ked si niekto chce vychutnavat vsetky detaily, tak si kupi dedikovanu grafiku, ked sa niekto chce len sem-tam zahrat, pripadne sa nehrava take narocne hry, tak si kupi grafiku integrovanu, je to len jeho volba, bodka.

Normalni 8clankova - normalni standard je ale 6ti clankova, to ze jine znacky meli jen X300 spis znamena ze se zase utracelo jinde
ano, dnes je bezny standard 6 clankova, ale vtedy dokazalo dost malo notasov pracovat s tak nizkym napatim ako je 11,1V pri 6 clankovej (hlavne pri tych vykonnejsich zostavach), takze sa davali 14,8V 8-clankove
samozrejme setrilo sa na plastoch, to je hadam jasne kazdemu, kto aspon raz v zivote videl stary Acer vo Folio dizajne, ale ked som si mal vybrat, ci si kupim za 42k Acer s X700 alebo za 47k Asus s X300, tak volba bola jasna (Asus tiez nie je ziadna vyhra, co sa spracovania tyka)
ale uprimne, ja mit ty penize tak si spis koupim nejaky mensi notebook, s dobrou vydrzi a klidne integrovanou grafikou
momentalne som na tom podobne, ale je vela ludi (prevazne studenti), ktori napr. lietaju z intraku domov a naspat... takze ked potrebuju v skole notas a zaroven sa chcu nieco zahrat tak maju 2 moznosti - bud si kupia notas na pracu za nejakych 20k + normalny comp na hranie za dalsich 20k alebo si proste kupia notas s dobrou grafikou za 30k a maju to na pracu aj na hranie
zadna z tech her nebude vypadat jako Quake2 pred 10lety, ale jako ta hra co hrajes
zacinam si pomaly mysliet, ze ty si asi este nemal moznost vidiet rozdiel medzi efektami, ktore zvlada integrovana a ktore zvlada dedikovana grafika... mozem ti s kludnym svedomim oznamit, ze je to sakramentsky rozdiel - uvediem opat priklad z toho FEARu (nemozem si pomoct, strasne sa mi ta hra lubila

Nemyslel sem konkretne tebe ze byses posmival integrovanym, ale existuji takovy lide... lidi co se pysni jak si za 45k koupili VBI a jsou spokojeni jak jim vsechno beha nadherne(taky sem tu takove trdlo potkal). No zrovna FEAR je docela narocny a ackoliv sem ho dohral asi 2x plus jednou datadisk, tak k to mu mam desne moc poznamek, strasne monotonni a linearni. Design map otresny. Hlavne hra sazi hodne na tu grafiku, takze bez ty grafiky je pak hra o doost chudsi, u nejakych her horsi grafika zas tak moc neuskodi. To prave orechove na integrovanych nejsou jen ty narocne a nove hry, ale ty tam bud bude chtit hrat jen blazen a nebo se bude jednat o dobrou hru ktere to snizeni detialu neuskodi, ty starsi a o neco min narocny jsou na tom hratelny bez sebemensich kompromisu a i ty jejich efekty to zvlada, pripomenu HL2, kterej je porad docela aktualni, technologicky vyspely a na novych integrovanych beha bezvadne. S vykreslovanim efektu maj ale spis problemy Intelacky grafiky, ty si takto pomahaj aby mely vykon navic.
Jinak skoda toho VX Nano, to mi prijde jako desna chyba... prostredni tlacitko je uz zazitej standard a oni to zmenej
Jinak skoda toho VX Nano, to mi prijde jako desna chyba... prostredni tlacitko je uz zazitej standard a oni to zmenej
To jen proto ze zlevnili procesory... T7700 se da sehnat za neco malo pod 8000, nedavno jeste stal asi dvakrat tolik. Jednou tu takovy trubka v diskuzi o integrovanych a jestli se s nima neco da hrat, ozval jakej je maser ze za to dal 45k a ze si na tom muze nadherne zahrat cokoliv a posmival se jak ze se muzem radovat jak nam na tom behaj hry. No proste kus poradnyho vola...
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Solitary: No nekteri lidi si na tom primo zakladaj, ze hrajou stary hry. Znam par lidi, co hrajou uz 10 let StarCraft a kdyz jim ukazu neco novejsiho, tak jen znechucene krouti hlavou. Zacina to primoniat fanousky puvodni serie u Star Treku ...
Holt koreny jsou koreny ....

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander 

Tak ne ze bych nemel rad novy hry, ale kupovat jen kvuli hram nejakej notes kterej ztraci svuj vyznam(budem brat fakt ze nejsem bohatej a nemuzu si dovolit nadupany notes co umi vsechno) primarni vyznam notesu je dle meho jeho mobilita, a to neznamena jen to ze ho muzu prenest z pokoje do pokoje ci z domu na chatu autem a tam ho zas pribodnout do elektriky a dale hrat hry. Na hry jsou staveny desktopy ci konzole. Tu mys clovek vyuzije u notesu, u desktopu naprosto stejne... nejlepsi by bylo si koupit minimys na presuny, treba kdyz budes na prednasce apod. (jestli chodis na VS) a jeste jednu velkou mys domu ke stolu kde je misto. Ja sem sam zjistil ze tu minimys pouzivam desne minimalne, ono kdyz si sednes nekam do kresla do postele apod. tak tam tu minimys stejne nepouzijes protoze je tezke ji nekam oprit, a budes pouzivat touchpad.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Solitary: No ja sem ten posledni prispevek nemyslel jen ve vztahu k nb, ale spis obecne vzhledem k probihajici diskuzi o vizulani strance her - ze nektery lidi si potrpej na proverene klasiky, ze je spickova grafika nijak zvlast neoslnuje - zrejme i tvuj pripad. Na druhou stranu se u nekterejch lidi z toho stava trosku krecovita poza - bud nepriznaj, ze se jim nechce investovat do drazsho hardwaru a nebo je proste samoucelna poloha - tim samozrejme nemyslim tebe.
Jinak co se jeste tyce tech nb na hry tak v momente kdy se v nasem ekonomicky slusne prosperujicim state vyskytuje celkem dost lidi, pro ktery neni problem dat 35 000 za nadupanej herni notebook a ty nb sou na trhu, tak imho nema moc vyznam tvrdit k cemu nb primarne je a k cemu neni, proste tu je nejaka poptavka a ji reflektujici nabidka. Samozrejme supervykonny pocitac je dobry, ale supervykonny pocitac, ktery si muzu odvezt kamkoliv je lepsi. To ze se za to plati dan v podobe vyssi ceny, teploty a mensi vydrze baterie (ale zase kdyz si kupujes drahej nb, tak si muzes koupit nejakej z dvema grafikama) je uz vec, kterou si kazdej musi zvazit.

Jinak co se jeste tyce tech nb na hry tak v momente kdy se v nasem ekonomicky slusne prosperujicim state vyskytuje celkem dost lidi, pro ktery neni problem dat 35 000 za nadupanej herni notebook a ty nb sou na trhu, tak imho nema moc vyznam tvrdit k cemu nb primarne je a k cemu neni, proste tu je nejaka poptavka a ji reflektujici nabidka. Samozrejme supervykonny pocitac je dobry, ale supervykonny pocitac, ktery si muzu odvezt kamkoliv je lepsi. To ze se za to plati dan v podobe vyssi ceny, teploty a mensi vydrze baterie (ale zase kdyz si kupujes drahej nb, tak si muzes koupit nejakej z dvema grafikama) je uz vec, kterou si kazdej musi zvazit.

To jako nemysli si ze nemam rad krasnou grafiku
akorat ze zastavam nazoru ze grafika hru nedela... to ze bude nejaka hra slapat pod DX10, bude fotorealisticka, ale hratelne to bude ubohost nejvetsiho kalibru z ni nedela hru roku, ze... nepotrpim si na proverene klasiky(teda mozna trosku jo) ale proste jednou to je kvalitni hra, tak... mozna tak opravdu hodne stare hry ztraceji na hratelnosti, protoze maji treba dost tezkopadne ovladani, interface atd...
Velkym prikladem je Oblivion... jako hra nic moc, jenze grafika, rozlehlost, dokazou lidi poblaznit, ale ta podstatna herni cast tezce zaostavala. RPG roku...
To ze je poptavka po hernich vykonech v noteboocich z notebooku nedela neco jineho... notebook jsou stvoreny s vizi toho ze se budou prenaset a fungovat v terenu, kdyby slo pouze o prenosne herni stroje, tak ani nepotrebujou baterku, jenze ji maji... snazi se byt stale mobilni, to ze si tam pak nekdo vydupe narocnou grafiku, musi zakonite o tu mobilitu prijit. (pokud nema velke penize)

Velkym prikladem je Oblivion... jako hra nic moc, jenze grafika, rozlehlost, dokazou lidi poblaznit, ale ta podstatna herni cast tezce zaostavala. RPG roku...
To ze je poptavka po hernich vykonech v noteboocich z notebooku nedela neco jineho... notebook jsou stvoreny s vizi toho ze se budou prenaset a fungovat v terenu, kdyby slo pouze o prenosne herni stroje, tak ani nepotrebujou baterku, jenze ji maji... snazi se byt stale mobilni, to ze si tam pak nekdo vydupe narocnou grafiku, musi zakonite o tu mobilitu prijit. (pokud nema velke penize)
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Jo, souhlasim s tebou, ze grafika hru nedela. I kdyz u me bohuzel plati to, ze nektery hry uz graficky dneska neskousnu - viz treba Starcraft, kterej je fakt skvelej, no dobre skousnu, ale adaptacni perioda je znacne dlouha a bolestiva ...
Cili u me - nepotrebuju nejspickovejsi grafiku, ale jen grafiku alespon urcite urovne ... A je jiste na trhu dost her, ktery sou prumerny, ale vypadaj skvele, stejne jako hodne filmu v poslednich letech, ktery krome vizualnich efektu stojej za ho*** ...
No ja treba notebook hodne prevazim a sem rad, kdyz si treba u babicky muzu zahrat svoji nyni oblibenou Tiberium Wars, coz bych s GMA moc nemoh ... ale neni to nijak buhvinarocna hra, ale ta dedikovana grafika se na ni hodi ...

No ja treba notebook hodne prevazim a sem rad, kdyz si treba u babicky muzu zahrat svoji nyni oblibenou Tiberium Wars, coz bych s GMA moc nemoh ... ale neni to nijak buhvinarocna hra, ale ta dedikovana grafika se na ni hodi ...

-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem nakonec koupil tu velkou obycejnou Geniusku. Do me tenke brasny Dicota se kupodivu vejde, jen doufam, ze s ni nepromacknu nb ... Casem asi koupim i tu malou. No a mozna, ze az nekdy pujdu do obchodu, tak si aspon ochmatam i nejakou tu lepsi mys .... 

Napsal bych doporuceni na tu malou mys co mam ja, ale na CZC ma dodaci dobu neznamou, takze nevim jestli je vubec jeste sehnatelna...
No a k tem grafikam jeste... GMA950 se uz nevyrabi, plne nastoupili X3100, x1250, ci 7000M, a ty by s Tiberium Wars nemeli mit problem. A notesy se s temahle kartama daji sehnat snadno a levne. Jako strategie me vic berou Heroes of M&M(1,2,3) (4 - otres, 5 - nehral sem) , AoE dle meho jedna z nej RTS. Jeste by se jich par naslo, celkove ale dle meho nazoru hlavne dost strategiim prechody do 3D uskodili. Jina vec je kdyz vyjde prvni dil uz ve 3D, nebo kdyz se nadchazejici dil lisi od predesleho. V tom je prave dost dobre rozvrzenej C&C, svoje Tiberiove konflikty nejdriv delal 2D, pak udelal 3D Generals a z toho pak presel zpet do 3D Tiberove valky. To mi pripomina uzasnou Dunu 2000
nebo Red Alert 2. Tyhle hry maj proste vsechno... a to ze nemaj grafiku jim to vsechno neubira
No filmy, o tech ani nemluv
to je nekdy horor ten nevkus nekterych lidi...
No a k tem grafikam jeste... GMA950 se uz nevyrabi, plne nastoupili X3100, x1250, ci 7000M, a ty by s Tiberium Wars nemeli mit problem. A notesy se s temahle kartama daji sehnat snadno a levne. Jako strategie me vic berou Heroes of M&M(1,2,3) (4 - otres, 5 - nehral sem) , AoE dle meho jedna z nej RTS. Jeste by se jich par naslo, celkove ale dle meho nazoru hlavne dost strategiim prechody do 3D uskodili. Jina vec je kdyz vyjde prvni dil uz ve 3D, nebo kdyz se nadchazejici dil lisi od predesleho. V tom je prave dost dobre rozvrzenej C&C, svoje Tiberiove konflikty nejdriv delal 2D, pak udelal 3D Generals a z toho pak presel zpet do 3D Tiberove valky. To mi pripomina uzasnou Dunu 2000

No filmy, o tech ani nemluv

-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
No Intel X3100 je ale tak zalezitost poslednich trech mesicu ne? Jeste nekdy v rijnu, kdyz sem kupoval tenhle notebook, tak skoro vsude byly 950ky. Teda nevim moc co je ta X3100, to je jen nejaka zdokonalena 950ka? Teda aspon podle toho, ze u vetsiny pocitacu ji nahradila. Me teda prechod k 3D u RTS nadchnul, bylo to sice trochu nezvykly, ale kdyz sem si tuhle pustil Warcraft II tak mi tam 3D pseudoperspektiva najednou prisla hrozne smesna. Holt kdyz clovek jednou pozna Kanary, tak uz nechce jezdit na dovolenou do Bulharska ... Generals byla prvni 3D Rts kterou sem hral a fakt me to dostalo, nejen, ze to vypada mnohem lip, ale nabizi i zcela nove herni moznosti - napr. kdyz udelas most tak u 3D pseudoperspektivy kdyz se pod nej protivnik schova, tak ho nevuvidis, takze je reseni bud do hry nedavat vubec mosty anebo ma protivnik smulu. Husta mestska zastavba - dalsi priklad. Boze co sem si uzil legrace, kdyz sem se s lidma honil po meste a schovaval vojaky v domech. To by u 2D neslo ... Jinak s tebou jmenovanych RTS sem bohuzel nic nehral. Akorat Red Alert 1 a puvodni starou Dunu, kterou uz dnes hrajou asi opravdu jen ortodoxni fanousci ... ale uznavam, ze byla prvni ...
Ale Red Alert byl hodne dobrej. Westwood tam este daval plnohodnotny namornictvo coz u novych C & C od Electronic Arts chybi, coz je vec, ktera me na nich asi nejvic sere .... U Generals pokud vim existuje mod Shockwave, kde to slibujou do pristiho roku dodelat. Jeste bych taky rad pripomnel Star Trek Armadu, ktera me taky dost dlouho bavila.

Ale Red Alert byl hodne dobrej. Westwood tam este daval plnohodnotny namornictvo coz u novych C & C od Electronic Arts chybi, coz je vec, ktera me na nich asi nejvic sere .... U Generals pokud vim existuje mod Shockwave, kde to slibujou do pristiho roku dodelat. Jeste bych taky rad pripomnel Star Trek Armadu, ktera me taky dost dlouho bavila.