Acer aspire 6530g - kolísání fps při zapojeném adaptéru
Acer aspire 6530g - kolísání fps při zapojeném adaptéru
Dobrý den všem,
ve stručnosti: u 3 her mi při zapojeném adaptéru kolísá fps a na nízkých hodnotách se tudíž sekájí. (např. cs source: při adaptéru lítají od 140 k 20 a při napájení pouze z baterie od 100 k 40-50 tudíž je hra s baterkou plynulejší). Přečetl jsem všechna možná topics a zkoušel RM clock, Crystal Cpuid, Amd overdrive,ale vypadá to, že si můj cpu (amd turion x2 ZM-80) nechce nechat softwarově zasáhnout do voltáže. Notebook mám pár dnů,takže to nebude prachem a ochladil jsem ho jak nevíc to šlo a stejně se problém vyskytl. Pokud někoho z vás prosím něco napadne, než se uchýlím k reklamaci, budu velmi rád. Děkuji moc
p.s. Nekoupil jsem si herní notebook na to aby se mi tam sekaly několik let staré hry
ve stručnosti: u 3 her mi při zapojeném adaptéru kolísá fps a na nízkých hodnotách se tudíž sekájí. (např. cs source: při adaptéru lítají od 140 k 20 a při napájení pouze z baterie od 100 k 40-50 tudíž je hra s baterkou plynulejší). Přečetl jsem všechna možná topics a zkoušel RM clock, Crystal Cpuid, Amd overdrive,ale vypadá to, že si můj cpu (amd turion x2 ZM-80) nechce nechat softwarově zasáhnout do voltáže. Notebook mám pár dnů,takže to nebude prachem a ochladil jsem ho jak nevíc to šlo a stejně se problém vyskytl. Pokud někoho z vás prosím něco napadne, než se uchýlím k reklamaci, budu velmi rád. Děkuji moc
p.s. Nekoupil jsem si herní notebook na to aby se mi tam sekaly několik let staré hry
ACER Aspire 6530G-804G32BN sice není extra nabušený herní noťas, ale nezdá se mi, že by byl pouze multimediální. Podle mě to není takové plivátko aby mi padaly fps u CSS pod 20. Bez adaptéru jedou 80-100 a občas sem zahlédl i 50, kdyby to tak jelo i s napájením, jsem spokojený. Je mi jasné, že GTA IV by mu dělalo problémy.
Na stránkách amd support mi to vyhledalo nepochopitelně jen ovladače pro linux a kdyz dam pres spravce zarizeni online aktualizaci ovladacu, pise, ze je aktualni
Bude to podle mě něco se špatnou voltáži cpu a throttling,ale mnou zmíněný utility mi neumožní se v tom hrabat. Ani bios. Jestli třeba regedit nemá příkazy na ovládání napětí,ale to pochybuju.
Na stránkách amd support mi to vyhledalo nepochopitelně jen ovladače pro linux a kdyz dam pres spravce zarizeni online aktualizaci ovladacu, pise, ze je aktualni

Bude to podle mě něco se špatnou voltáži cpu a throttling,ale mnou zmíněný utility mi neumožní se v tom hrabat. Ani bios. Jestli třeba regedit nemá příkazy na ovládání napětí,ale to pochybuju.
maximum co sem z toho dostal pri hrani bylo ACPI 70stupnu, obe dve jadra cpu 66 a GPU pod 60. Takze chlazeni asi v poradku.
a fps padaji hned od zacatku, staci ve hre vypojit adapter ze site, prepne se rezim, snizi se voltaz a fps se ustali krasne. Akorat se mi divne skubou bezici postavy v CSS ale to je jen u CSka, u Call of Juarez nic takoveho, tam mam ale podstatne nizsi fps na max performance s baterkou kolem 25 a s adapterem to pada i na 14.
a fps padaji hned od zacatku, staci ve hre vypojit adapter ze site, prepne se rezim, snizi se voltaz a fps se ustali krasne. Akorat se mi divne skubou bezici postavy v CSS ale to je jen u CSka, u Call of Juarez nic takoveho, tam mam ale podstatne nizsi fps na max performance s baterkou kolem 25 a s adapterem to pada i na 14.
Naposledy upravil(a) Rorda dne 15 dub 2009 19:56, celkem upraveno 1 x.
jo, ty teploty OK.
jeste me napadlo, nemuze to delat treba antivirovy program?
ja kdyz kdysi pouzival treba kasperskyho, jak zacal hrabat na disk, tak sel vykon do haje (u desktopu)
jeste me napadlo, nemuze to delat treba antivirovy program?
ja kdyz kdysi pouzival treba kasperskyho, jak zacal hrabat na disk, tak sel vykon do haje (u desktopu)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Povypinal jsem postupne uzivatelsky procesy a pak systemovy dokud mi necrashnul system a restartoval se a nepomahalo to. Dokonce sem si i spocital procesy pri zapojenym adapteru a pak pri vypojenym, jestli zapojenej adapter nespousti neco navic a pocet byl stejny. Takze bude problem asi opravdu ve spatne nastavenem napajeni. Ani rm clock, ani cpuid crystal, ani bios ani NHC mi nedovoli se hrabat v napeti procesoru. Snad jen amd overdrive,ale ten se choval hodne zmatene, merice uvadeli pri max vykonu voltaz cpu 1.1 a pri rovnovaze 0.8V. Ale v nastaveni voltaze bylo u max vykonu 1.2, tak jsem to snizil na 1.1 a merice ukazovali stale 1.1V, toto nepomohlo, tak jsem se to pokusil sniziz na 1V a jakmile sem sjel dolu, tak se hodnota vratila na 1.1V a jedine co se meniĺo byly jednotlive nasobice u jader cpu...jednou se mi podarilo dokonce u rezimu rovnovahy myslim snizit pod 0.9V a system se vypnul. Takze nejake zmeny to asi povolovalo,ale to zasadni co jsem chtel a to jest snizeni napeti z 1.1V na 1V u max vykonu mi nedovolil 

jak si ale jinak vysvetlit lepsi fps pri napajeni pouze z baterky a o dost horsi fps s adapterem. Pujcil sem si od mlade o trosku slabsi adapter, protoze ma take acer a stejne to nepomohlo. A neni to problem jen muj, u tohoto modelu jsem nasel na czech comp. diskuzi k produktu jednoho nestastnika, ktery resi to same.
Kdyz sem procital tohle forum, tak asi nekolik mesicu zpet tu ruzni uzivatele resili podobne problemy s fps a hodne z nich pomohlo prave snizeni napeti pres rm clock.
Kdyz sem procital tohle forum, tak asi nekolik mesicu zpet tu ruzni uzivatele resili podobne problemy s fps a hodne z nich pomohlo prave snizeni napeti pres rm clock.
Na strankach AMD ten ovladac je. Nevim, kde si hledal
http://support.amd.com/us/Pages/dynamic ... ItemID=173
Jeste jedna vec, doporucuji Ti jit nekam, kde tyto notebooky prodavaji a zkusit pripojit jiny adapter. Je mozne, ze v Tvem adapteru mohlo neco odejit vlivem prepeti v zasuvce.

http://support.amd.com/us/Pages/dynamic ... ItemID=173
Jeste jedna vec, doporucuji Ti jit nekam, kde tyto notebooky prodavaji a zkusit pripojit jiny adapter. Je mozne, ze v Tvem adapteru mohlo neco odejit vlivem prepeti v zasuvce.
Naposledy upravil(a) orgasmic dne 16 dub 2009 08:49, celkem upraveno 1 x.
Asus ROG Strix G18