Zdravím, trochu se mi přehřívá moje Qosmio X300 s 9800m gtx, která má po 2 hodinách crysis 85°C (měla mi mít o 10°C míň, podle recenzí) Vysání a profoukání nepomohlo, takže nevím.
Jen jsem zkusil Furmark a po 2minutách, kdy už si podle něj šla grafika přes 95°C, jsem ho radši vypnul. Jak to, že ve hrách takové teploty nikdy nedosáhnu? Nemůže to být silně modnutými DOX ovladači?
BTW asi je to na servis že? Pročištění chlazení popř výměna teplovodivé pasty?
Zahřívání Hry vx stress testy
Zahřívání Hry vx stress testy
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
- Chlebovnik
- guru
Stress test ti vždy vyžene teplotu výš, když je speciálně navržený, aby vytížil daný komponent na maximum. Ale pokud se ti grafika nepodtaktovává, tak nevim jestli ti reklamaci uznají. Maximálně ti vymění pastu... otázkou je, zda-li to něčemu pomůže.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
No, v recenzi naměřili ve hrách max 74°C, já mám 85°C a v testech přes 95°C je prostě moc.
Někdo říkal, že se tahle grafika podtaktovává kolem 90°C, ale mě se nepodtaktovala..
Nemám ještě zkusit origo drivery od toshiby?
Někdo říkal, že se tahle grafika podtaktovává kolem 90°C, ale mě se nepodtaktovala..
Nemám ještě zkusit origo drivery od toshiby?
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
MAM TAKY ISTY PROBLEM,
Hh tiež mam Toshibu ale Satellite P300, asi pol roka a v recenzii namerali 66°C na VGA pri zataži, ja si pustim hru a mam po pol hodke až hodke hrania GTA IV na maximal detail (22fps) teplotu GPU cez 90°C CPU cez 73°C... je to strašne zvlaštne a je v tom niaky suvis, prach v nom nemam ale je to strašna haluz že niekdo namera ine a druhy ine...
Tiež rozmýšlam nad reklamáciou, no píšem si zo servisom TOSHIBA v BA a tak uvidim čo mi odpíšu, teplovodna pasta nič nespravy, to dam davaju len preto aby ti tam čosi v nom spravili, BIOS mam najnovší(povodný) mal som tam win vista a nainštaloval som si Win 7 32bit, či je to tým alebo tým ano boch nevie, ale neneham to len tak, ntb sa mi nikdy nepodtaktoval ani nereštartol a meria mi 92°C na VGA pri záťaži:) v idle mam 55-60°C na vga...
Kdo ma podobný problem, ale kdo ho vie vyriešiť pls napíšte niečo, som s toho mimo, mam TOSHIBU za 1100€ (pol roka) a až teraz som zistil jake tam mam teploty, človek pak stale nato myslím a to je zle, musim ten problem vyriešit...
Hh tiež mam Toshibu ale Satellite P300, asi pol roka a v recenzii namerali 66°C na VGA pri zataži, ja si pustim hru a mam po pol hodke až hodke hrania GTA IV na maximal detail (22fps) teplotu GPU cez 90°C CPU cez 73°C... je to strašne zvlaštne a je v tom niaky suvis, prach v nom nemam ale je to strašna haluz že niekdo namera ine a druhy ine...
Tiež rozmýšlam nad reklamáciou, no píšem si zo servisom TOSHIBA v BA a tak uvidim čo mi odpíšu, teplovodna pasta nič nespravy, to dam davaju len preto aby ti tam čosi v nom spravili, BIOS mam najnovší(povodný) mal som tam win vista a nainštaloval som si Win 7 32bit, či je to tým alebo tým ano boch nevie, ale neneham to len tak, ntb sa mi nikdy nepodtaktoval ani nereštartol a meria mi 92°C na VGA pri záťaži:) v idle mam 55-60°C na vga...
Kdo ma podobný problem, ale kdo ho vie vyriešiť pls napíšte niečo, som s toho mimo, mam TOSHIBU za 1100€ (pol roka) a až teraz som zistil jake tam mam teploty, človek pak stale nato myslím a to je zle, musim ten problem vyriešit...
Toshiba Satellite P300-225
C2D P8600(2,4) ATI HD 4650 1GB DDR3, 4GB, 5OOGB. 17´´
C2D P8600(2,4) ATI HD 4650 1GB DDR3, 4GB, 5OOGB. 17´´