nestabilní fps FSC Amilo 3650 s XGP
-
- píše často
nestabilní fps FSC Amilo 3650 s XGP
Zdravím, chtěl bych se zeptat čím může být zapříčeněno, že minutu mi jede jakákoliv 3D hra v pohodě a pak na deset sekund přibližně klesne fps na 4-8 a stále se to opakuje a stává se mi to i v hrách, které nejsou příliš náročné na výkon. Stává se mi to v L4D 2, NFS Undercover, League Of Legends
K League of Legends musím říct, že i když nastavím nejnižší detaily grafiky a mám připojeno XGP, tak se to stává, ovšem s integrovanou funguje vpohodě
K League of Legends musím říct, že i když nastavím nejnižší detaily grafiky a mám připojeno XGP, tak se to stává, ovšem s integrovanou funguje vpohodě
Fujitsu-Siemens Amilo 3650 <-> CPU:AMD Turion X2 ZM-82 @ 2,2Ghz, XGP ATI 3870M <-> Jakékoliv rady ohledně tohoto ntb, nebo celkově tweakování ntb by se hodily - PM, potřeboval bych zvýšit výdrž baterie hlavně
-
- píše často
jo, cpučko se zahřívá celkem slušně.. sice ne ve hrách, ale v linXu dokáže se dostat na 106stupňů
Fujitsu-Siemens Amilo 3650 <-> CPU:AMD Turion X2 ZM-82 @ 2,2Ghz, XGP ATI 3870M <-> Jakékoliv rady ohledně tohoto ntb, nebo celkově tweakování ntb by se hodily - PM, potřeboval bych zvýšit výdrž baterie hlavně
Pak se není čemu divit - dochází k přehřívání a komponenty se "softwarově ochlazují" (throttling).
Takže vyfoukat chlazení + přepastovat. Pak by to mohlo být OK.
Takže vyfoukat chlazení + přepastovat. Pak by to mohlo být OK.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
-
- píše často
ok díkes.. už jsem se bál, že cpu není dostatečně výkonné.. a jinak.. v silent režimu mi hrozně pískají větráky ... mám to dát do záručního servisu ? .. jsem ještě v životě nic elektronickýho do servisu nedával.. tak se bojím, že mi naúčtujou ještě něco navíc.. ikdyž je to v záruce
-
- píše často
tak jsem se dostal k cpu, k cpu se dostanu.. a k té heatpipe, která odvádí teplo až k fanu, ovšem k fanu se nedostanu...je to zakryté v šasi... a když jsem tak poslouchal.. tak píská příšerně... no dá se nějak koupit nový větrák ?
Pipinu neřeš, s tou nenaděláš nic, potřebuješ to cely oddělat (pipiny + žebrování + fan, většinou to bývá jeden kus) a pak se k tomu dostaneš líp.
Fan zkus vyfotit a hodit sem... nebo si někde najdi seznam všech komponent v ntb s jejich part-no, třeba se podle toho něčeho dohledáš.
Možná pomůže úplny rozebrání toho fanu, pročištění a promazání... Kdo ví, co tam čeká za překvápko.
Fan zkus vyfotit a hodit sem... nebo si někde najdi seznam všech komponent v ntb s jejich part-no, třeba se podle toho něčeho dohledáš.
Možná pomůže úplny rozebrání toho fanu, pročištění a promazání... Kdo ví, co tam čeká za překvápko.

MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX
-
- píše často
však, já se k fanu nedostanu.. píšu... můžu vyfotit, jak to tam vypadáa nejspíš jsem už přišel o záruku že ? a taky by se mi hodilo něco na edit throttlingu a fan control.. bohužel Speedfan mi buď nejde, nebo ho nemůžu ovládat
Tak počkat, máš to v záruce nebo ne?
Pokud jo a "bojíš" se toho, tak to hoď jako normální reklamaci.
Většinou stačí vyplnit formulář, pro ntb si přijede kurýr a ten ti ho pak taky doveze,.... Záleží ale na konkrétním výrobci a typu záruky.
Pokud jo a "bojíš" se toho, tak to hoď jako normální reklamaci.
Většinou stačí vyplnit formulář, pro ntb si přijede kurýr a ten ti ho pak taky doveze,.... Záleží ale na konkrétním výrobci a typu záruky.
-
- píše často
bohužel, fujitsu siemens skončilo, takže ani nevím kde reklamovat a ano ještě měsíc.. ani ne v záruce
-
- píše často
no.. ovšem, já už to otevřel.. a tím se ruší záruka ? ... nebo jak to pozná.. žádná nálepka tam nebyla... takže když přilepim zpátky izolepu co tam byla - byla připelepná nějakou pryskyřicí, tak to můžu normálně udat ? ..a jinak.. to budu čekat měsíc na opravu že ?
-
- píše často
no.. ano... ovšem já se opravdu bojím, že mi řeknou, že ntb byl otevřený, takže nemám nárok na žádnou reklamaci... a koho mám kontaktovat ? fujitsu CZ nebo obchod, kde byl ntb koupený ?