FSC Amilo Xi 3650 - zkušenosti
CCE:XI3650N0001CZ
Na našem trhu se objevila nová konfigurace, je totožná s vybavenějším modelem (pouze procesor T9550), měla by to být ta černo červená barevná varianta (kdoví jak vypadá naživo, chtělo by to nějaký reálný fotky). Největší eshopy jí zatím v nabídce nemají (jen v diskuzi na czc to někdo zmiňuje), pár obchodů jí nabízí za cenu lehce přes 30000,-. Dostupnost zatím "na dotaz".
označení modelu: CCE:XI3650N0001CZ
označení modelu: CCE:XI3650N0001CZ
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
celkom ma tento laptop zaujal, a zaujimala by ma pri nom - ci sa neda dokupit nejaka poriadna zaruka na neho
som zvyknuty na onsite warranty od dellu totiz
som zvyknuty na onsite warranty od dellu totiz
Notebook: MSI EX610 -> 3x reklamacia = peniaze naspat!
Aktualny notebook:
XPS M1530, 2.1GHz Intel Core 2 Duo,
GeForce 8600 GT 256MB,250 GB HDD,4GB RAM
Linux Mint 7 / Windows 7 / Mac OS 10.5.7 (Hackintosh)
Aktualny notebook:
XPS M1530, 2.1GHz Intel Core 2 Duo,
GeForce 8600 GT 256MB,250 GB HDD,4GB RAM
Linux Mint 7 / Windows 7 / Mac OS 10.5.7 (Hackintosh)
Mam cernou verzi druhy tyden.
Co do postrehu tak v porovnani s NTB co pouzivam doted (4 roky stary Asus M6 15,4", tenkrat stal stejne jako Amilo) chybi Amilu hromada drobnosti. Indikator cteni z disku, nastavit bootovani z 2. interniho disku, po kazde zmene grafiky nebo rebootu se nastavi preddefinovana hodnota podsviceni (tohle mi snad vadi nejvic, asus si to pamatoval i po rebootu). Dotykova lista teste nad klavesnici je neprijemna, casto jsem neco zmackl pri ALT-F? kombinaci prostrednickem...
Na druhou stranu Amilo je krasne tiche vcetne disku (i kdyz se mi uz stalo ze po zapnuti bezel vetracek naplno a ztisil se az po prepnuti na nvidii a zpatky na intel grafiku) a delat neco na LCD 18,4" s full HD je nadhera. Vetsinou pracuju s integraovanou grafikou a ntb se nehreje, neni problem si sednou do kresla a dat si ntb na klin.
Celkove bych rekl ze je to levny ntb (ve sve kategorii) a v drobnostech je to poznat. Berte to jako zaujaty pohled pro cloveka ktery doted pouzival jen Asus a sluzebni IBM.
Co do postrehu tak v porovnani s NTB co pouzivam doted (4 roky stary Asus M6 15,4", tenkrat stal stejne jako Amilo) chybi Amilu hromada drobnosti. Indikator cteni z disku, nastavit bootovani z 2. interniho disku, po kazde zmene grafiky nebo rebootu se nastavi preddefinovana hodnota podsviceni (tohle mi snad vadi nejvic, asus si to pamatoval i po rebootu). Dotykova lista teste nad klavesnici je neprijemna, casto jsem neco zmackl pri ALT-F? kombinaci prostrednickem...
Na druhou stranu Amilo je krasne tiche vcetne disku (i kdyz se mi uz stalo ze po zapnuti bezel vetracek naplno a ztisil se az po prepnuti na nvidii a zpatky na intel grafiku) a delat neco na LCD 18,4" s full HD je nadhera. Vetsinou pracuju s integraovanou grafikou a ntb se nehreje, neni problem si sednou do kresla a dat si ntb na klin.
Celkove bych rekl ze je to levny ntb (ve sve kategorii) a v drobnostech je to poznat. Berte to jako zaujaty pohled pro cloveka ktery doted pouzival jen Asus a sluzebni IBM.
Po pul roce pouzivani...
Amilo funguje tak jak ma, vybavil jsem jej dalsim, rychlejsim Hdd, priinstaloval Ubuntu, kde ovsem nefunguje Hybrid grafika, ale bez te se da v linuxu zit. Ve Windows vydrzi pri hrani her (Fallout3) 1:52min, v provozu na intel grafiku a pri nastavenem minimu vseho,vydrzi vic nez 4 hodiny. Casto jej pouzivam venku, i za mrazu, a to vydrz klesne na pekne 3 hodiny. Problem byl s brasnou - sehnal jsem nakonec brasnu Acer 18,4". Na nesikovny touchpad jsem se vyprd a pouzivam bezdratovou mys, s tim, ze miniprijimac je nastalo v zadnim USB a nijak neprekazi. Ma nekdo zkusenost s bluetooth mysi?
Notebook se nijak vyrazne nehreje (krome hrani her, ale to se hreje kazdy notebook), klavesnice patri k tem lepsim, ktere jsem na noteboocich pouzival, displeji nemam co vytknout. Vykon odpovida jednotlivym komponentum a vaha zase odpovida velikosti. Ctyrikrat tydne jej vozim v aute a to mu take, zda se, nijak nevadi. Ovladace jsou na vsechno snadno k dohledani (ve win7 nefunguje webkamera, to ale neni chybou FSC), ponekud nadbytecne je wireless USB.Po pul roce tedy zkusenosti vesmes pozitivni.
Amilo funguje tak jak ma, vybavil jsem jej dalsim, rychlejsim Hdd, priinstaloval Ubuntu, kde ovsem nefunguje Hybrid grafika, ale bez te se da v linuxu zit. Ve Windows vydrzi pri hrani her (Fallout3) 1:52min, v provozu na intel grafiku a pri nastavenem minimu vseho,vydrzi vic nez 4 hodiny. Casto jej pouzivam venku, i za mrazu, a to vydrz klesne na pekne 3 hodiny. Problem byl s brasnou - sehnal jsem nakonec brasnu Acer 18,4". Na nesikovny touchpad jsem se vyprd a pouzivam bezdratovou mys, s tim, ze miniprijimac je nastalo v zadnim USB a nijak neprekazi. Ma nekdo zkusenost s bluetooth mysi?
Notebook se nijak vyrazne nehreje (krome hrani her, ale to se hreje kazdy notebook), klavesnice patri k tem lepsim, ktere jsem na noteboocich pouzival, displeji nemam co vytknout. Vykon odpovida jednotlivym komponentum a vaha zase odpovida velikosti. Ctyrikrat tydne jej vozim v aute a to mu take, zda se, nijak nevadi. Ovladace jsou na vsechno snadno k dohledani (ve win7 nefunguje webkamera, to ale neni chybou FSC), ponekud nadbytecne je wireless USB.Po pul roce tedy zkusenosti vesmes pozitivni.
Re: CCE:XI3650N0001CZ
A máme zde nástupce s vyšším typovým označením, které možná zaslouží vlastní téma. Je jím Amilo Xi3670, nabízený s C2D P8700 nebo C2Q Q9000 a grafickou kartou GT130M. LCD je nabízeno ve dvou variantách rozlišeních jako u Xi3650. Cenové rozpětí 27 - 35tis.
Fujitsu Amilo Pi3660
Do prodeje nam prichazi ve stejnem sasi novy typovy model: Fujitsu Amilo Pi3660 / P7450 / 18, 4" / 4GB / 500 GB / DVD / GT 240M 1 GB / HDMI / BT. display sice neni HD, ale jen HD+ (1680 x 945), leskly s podsvicenim led. Nicmene me upoutala graficka karta GT240M. cena tohoto modelu je cca 22tis s dph. Mimo procesoru mi nic nevadi.
Ahoj.
Práve uvažujem nad kúpou tohto notebooku v tejto konfigurácii čo si uviedol.
Nejde mi jedna vec ale do hlavy, ako je to s fungovaním takto výkonnej grafiky 240m s 1 GB DDR3 v notebooku.
Nebude tak hriať, že sa pokrivý plastová šasi??
Ako je to vo všeobecnosti s fungovaním výkonných dedikovaných grafík v notebookoch?
Keďže do PC je gigabajtová NVIDIA veľký klát s dvomi vetrákmi ???
Práve uvažujem nad kúpou tohto notebooku v tejto konfigurácii čo si uviedol.
Nejde mi jedna vec ale do hlavy, ako je to s fungovaním takto výkonnej grafiky 240m s 1 GB DDR3 v notebooku.
Nebude tak hriať, že sa pokrivý plastová šasi??
Ako je to vo všeobecnosti s fungovaním výkonných dedikovaných grafík v notebookoch?
Keďže do PC je gigabajtová NVIDIA veľký klát s dvomi vetrákmi ???
Re: Fujitsu Amilo Pi3660
neto píše:Do prodeje nam prichazi ve stejnem sasi novy typovy model: Fujitsu Amilo Pi3660 / P7450 / 18, 4" / 4GB / 500 GB / DVD / GT 240M 1 GB / HDMI / BT. display sice neni HD, ale jen HD+ (1680 x 945), leskly s podsvicenim led. Nicmene me upoutala graficka karta GT240M. cena tohoto modelu je cca 22tis s dph. Mimo procesoru mi nic nevadi.
ahoj, mam tento procesor v pi3560 a super. Neni co vytknout.
robotmz píše:Keďže do PC je gigabajtová NVIDIA veľký klát s dvomi vetrákmi ???
Tak ale do notebookov sa tie grafiky davaju vselijake orezane a nedosahuju ani rovnake vysledky ako tie v desktope takze takto by som to nezrovnaval a to chladenie v notebooku sa da vzdy dostatocne nadimenzovat a je rozdiel porovnavat desktop grafiku a jej mobile verziu , aj zakladna doska v desktope je 3x taka velka ako v notebooku a funguje to ... hold notebooky -
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
Mam 10 mesicu Amilo Xi3650.Bezny provoz castecne baterie,castecne sit.Baterie fungovala bez problemu.Az nyni trvale hlasi 100% nabiti, ale nevzdrzi ani 10 vterin.Pri provozu ze site stale hlasi 100% a nendobiji. Existuje pro FSC nejaky kalibracni programy?Pred lety jsem mel stejnej problem u Asusu.Tam ovsem v Biosu byla utilita na kalibraci a po jejim provedeni se vse vyresilo.Poradi nekdo?
Koupit? Xi 3670 (X3670MF011CZ)
Zdravim, tak se na jednom e-shopu s mimozemstanem objevil model Xi3670 (X3670MF011CZ) za 20.800Kc, strasne me laka diky full hd rozliseni. hledal jsem nejake kritiky a mimo par uzivatelu, kterym poblikava monitor, nebo nejdou nainstalovat ovladace jsem nic nenasel. Pokud mate nekdo s notebookem jakoukoliv zkusenost, podelte se. dekuji
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“