Problém s auto. podtaktování GPU a CPU
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Problém s auto. podtaktování GPU a CPU
Zdravim, mám NB Amilo Pi 1556(C2D 1,7ghz, 2GB ram, 120GB SATA, GF7600) a mám problémek s cool'n'quiet (no tohle označení spíš používá AMD ale jde o auto podtaktování CPU a grafiky při jejich nevyužití) prostě a jednoduše mi book topí naprosto zbytečně i když třeba píšu tenhle dotázek. Nefunguje mi ani HW tlačítko na přepnutí do "silence" modu(vše by mělo ject na minimální napájení a nízké takty ale nejede). Přitom dříve to šlapalo perfektně, teď ani grafika nejde přetaktovat a to šla dobře
. Pls poraďte někdo, už jsem zkusil vše možné co mě napadlo... moc moc thx za rady a tipy

-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
No to nepomohlo ani jedno, začalo to dělat menší potíže když jsem tam dal novější ovladače na grafiku ale ty jsem vrátil původní(dokonce tak že jsem je v systemu vyhledal a ručně nahradil původníma) a chvilku fungovalo aspoň (pod)taktování cpu ale grafika se nehla. Teď už se mi z ničeho nic ani cpu zas netaktuje a to jsem nic v systemu nemenil....
Jake mas nastavene power schema ve Windows. Kdyz jsem tam omylem nechal schema minimalni spotreba, tak jsem mel CPU neustale podtaktovane a take jsem nevedel, cim to je, nez me napadlo tohle
Tak se podivej, jak to tam mas nastavene a zkus dat schema MIN. SPOTREBA, jestli se to podtaktuje. A jinak kvuli ovladacum GK jsem ur musel preinstalovat cely system. Nadelali neplechu, ze nepomohla ani reinstalace. Takze jestli to nepomohlo ani tobe a mas jistotu, ze je vse spravne nastavene, bude asi jedine, co by melo zabrat.

Tak se podivej, jak to tam mas nastavene a zkus dat schema MIN. SPOTREBA, jestli se to podtaktuje. A jinak kvuli ovladacum GK jsem ur musel preinstalovat cely system. Nadelali neplechu, ze nepomohla ani reinstalace. Takze jestli to nepomohlo ani tobe a mas jistotu, ze je vse spravne nastavene, bude asi jedine, co by melo zabrat.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
No schéma mám přenosný počítač nebo minimální spotřeba(u obou mi dřív fungovalo podtaktování) podle potřeby. Blbý je že reinstal winů by mi pomoh určitě ale ten si nemůžu dovolit(spousta spousta prográmků a další nezbytných věcí které bych instaloval zas tři měsíce
) ještě mám na druhým partition visty ale ty vůbec nepoužívám a v nich vše jde jak má i s nej new ovladači
... jinak nevím co tam už za ovladače dát teď jsem tam pro jistotu reinstnul 84.71 a stejně nepomohlo, a na cpu od intelu jsem žádné nenašel.

Ja se rozhazeji Windowsy, tak uz nepomuze nic. Take jsem zkousel ruzne ovladace, ale nic nepomohlo. Nakonec to byla zaloha na ext. HDD a format.
Asi ti nakonec nic jineho nezbyde
Ale jak si rikal, ze mas Visty na druhe partition, by to melo jit snadno. Ale programky pro XP uz nezachranis.
Asi ti nakonec nic jineho nezbyde

Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“