Moje Amilo se velmi hřeje běžná provozní teplota CPU a desky je nad 80°C. Teplota HDD je okolo 65°C. Proto jsem se rozhodl vyčistit notebook od prachu a pomohlo to. Zde je návod.
Vymontujte spodní bílý kryt (drží ho 9 šroubků). Když otočíte ten bílý kryt po vymontování tak tam uvidíte takovou stříbrnou kovovou desku. Tu desku pořádně vyčistěte od prachu i kdyby se vám zdálo, že to je OK. Ono to vypadá, že moc zaprášená není, ale u mého PC byl opak pravdou. Po důkladném vyčištění té kovové desky klesla teplota v mém PC skoro o 10°C u HDD. V důsledku toho klesla i teplota systému jako celku, což se projevilo i u CPU a Základní desky. Teplota je mezi 65- 78°C a nad 80° se dostává jen při velkém zatížení. Dříve jsem měl teplotu nad 80°C i při "běžném a nenáročném" provozu. Větrák se mi skoro nevypínal. Dále doporučuji vyčistit HDD od prachu a styčné plochy, kterými se dotýká spodní kryt s notebookem. No vlastně se hodí vyčistit od prachu vše, kde se lehce dostanete. Uvidíte jak vám klesne teplota PC. Vodu na čaj si sice asi i tak na notebooku ohřejete, ale už to nebude za 5 minut
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)