FS pi 1556 Přehřívání-Restart
FS pi 1556 Přehřívání-Restart
Zdravým potřebuji poradit,
Koupil jsem nový FS pi 1556(T5600,1GH,Go7600) a mám problém,při delší instalaci nebo při hraní her(spíše nehraní) se ventilátor počítače rozjede na mimořádnou rychlost a procesor se rozehřeje abnormálně až se vše "kousne" a následně se počítač kompletně restartuje a ventilátor chrčí ještě 5minut potom. Zkoušel jsem nové ovladače na graf.kartu,directx,přeinstalovat OS-Nic tomu nepomohlo. PS: Na mém předchozím ntb Acer turion 64 2ghz,šlo vše v pohodě,proto nechápu,že počítač nepobírá.....
Díky za odpověď
Koupil jsem nový FS pi 1556(T5600,1GH,Go7600) a mám problém,při delší instalaci nebo při hraní her(spíše nehraní) se ventilátor počítače rozjede na mimořádnou rychlost a procesor se rozehřeje abnormálně až se vše "kousne" a následně se počítač kompletně restartuje a ventilátor chrčí ještě 5minut potom. Zkoušel jsem nové ovladače na graf.kartu,directx,přeinstalovat OS-Nic tomu nepomohlo. PS: Na mém předchozím ntb Acer turion 64 2ghz,šlo vše v pohodě,proto nechápu,že počítač nepobírá.....
Díky za odpověď
Ano ale jednojádrový Turiony topí mín než dvoujádra. Navíc ona Grafika Go7600 taky není zrovna studená
tak to prostě je výkonější komponenety, vyšší zahřívání. Mám taky zkušenost s nějakým fJS a přehříval se a šel na reklamaci ale teď záleží na tom jestli se ti opravdu zahřívá špatným chlazením a nebo prostě jen tím, že je léto a ty komponenty jsou tepelně naročný.

tento účet již není aktivní.
ťapalí píše:Jop, ale když ten samej program spustim na 2ghz jednoprocesorovym aceru,tak vpohodě jedu dál to samý se hrama. Kamarád má stejnej FS a tohle mu nedělá...tk asi odvézt do servisu...
tak to bych neváhal a okamžitě bych ho dal na reklamaci

FSC Amilo Xa 1526, Turion 64 X2 TL60/ 17" WXGA+ CV/ N7600/ 2GB/ 2x SATA 160GB/ DVD±RW +DL/ WiFi/ BT/ VIS HP
ACER Aspire 5720-102G16 Duo-T7100 1,8/2x1024/160/15.4in CB/DVD±RWdl/5v1/WF/VistaHP
ACER Aspire 5720-102G16 Duo-T7100 1,8/2x1024/160/15.4in CB/DVD±RWdl/5v1/WF/VistaHP
maxxz píše:je léto notebooky hodně hřejou a když maj špatný chlazení tak je to ÁMEN pokud nepomohlo ani přeinstalovat Systém, zřejmě je špatné chlazení, možná pomůže nějaká podložka chladící.

Ja mam tento notebook uz temer rok a jeste nikdy jsem nemel problem s chlazenim. Pochopitelne je notebook hlasitejsi a pri velkem zatizeni fouka hodne hlassite, ale jeste nikdy se mi nevypl, ani neomezil vykon. Kdyby se stalo zde popsane, okamzite bych reklamoval a nekupoval podlozku

Naposledy upravil(a) Michal27 dne 27 črc 2007 12:41, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Amilo M3438G
Podelim sa o jednu svoju hlupost. Asi pred tromi mesiacmi som spozoroval ze book sa nejak moc casto prehrieva a to uz za kratku dobu. Povazoval som to za normalne hlavne pocas spominanych vykendov. Avsak raz som pustil len mp3 a isiel som si na chvilku lahnut. Asi po hodinke som sa vratil k uplne horucemu kompu pricom celu hodinu nebola spustena ziadna aplikacia okrem mp3. Tak som to pekne vypol, rozrobil a snazil som sa najst kamen urazu. Ventilator bol relativne cisty a nezaneseny od prachu. Vzhaldom na to ze v tom booku co sa tyka ventilacie uz nic nieje bolo vazne divne ze sa tak hreje. Nakoniec sa mi podarilo najst riesenie. V mojej verzii je vzduch nasavany zo spodnej strany. Vzduch je potom prehnany okolo procesora a ohriaty je vyfukovany na zadnej strane booku cez niekolko vrstiev mriezok. Takze som skusil spetny chod a poriadne som fukol prave do tych mriezok. To co vypadlo na ventilator bola milimetrova suvisla vrstva prachu ktora branila akemukolvek priechodu vzduchu z booku von. Odvtedy to pravidlene cistim a ziadne zavazne prehriatie som nezaznamenal ani cez vykendy:)
Re: Amilo M3438G
tak mě se dostal do ruky takovej starší asus a během chvilky se teplota procesoru vyšplhala na 90tupňů a aplikace co to hlídá spustila poplach. Teplota rychle lezla dál až na 94, větrák řval jak o život, tak sem noťas vypl a pořádně jsem profoukal průduch co vede z chladiče. Ze všech stan vylítl oblak prachu a chuchvalce a od tý doby se noťas moc nehřeje a větrák neřve.
FSC Amilo Xa 1526, Turion 64 X2 TL60/ 17" WXGA+ CV/ N7600/ 2GB/ 2x SATA 160GB/ DVD±RW +DL/ WiFi/ BT/ VIS HP
Michal27: To chlazení nemusí být špatné, ale ono když je venku 35 stupňů tak jako je dost normální, že se při záteži abnormálně zahřívá panebože je to notebook ne skvěle větraná case.
Porovnávat špatné chlazení za takových letních teplot je nesmysl. Pokud se netaví plasty 

tento účet již není aktivní.
Cau lidi. Ja mam podobny problem, i kdyz nevim zda je to to samy. Me totiz notebook se pravidelne seka, ale v 95% pripadu ne kdyz hraju 2 hodiny Counter Strike, ale kdyz ho treba necham chvili v klidu nebo surfuju na netu nebo neco pisu v editoru - proste zadna velka zatez. Tak nevim co s tim
...
P.S. Mam Amilo 1556..

P.S. Mam Amilo 1556..
To nebude prehrivani,k ale nejaka softwarova zalezitost asi. Kdyz se to seka, predpokladam, ze kontrolka HDD sviti jak o zivot. Muze to byt nejaky spyware, trojan atd. YAle na tohle se tezko prijde. Prehrivani se pri bezne praci neprojevuje ,ale vetsinou pri dlouhodobem velkem zatizeni (hry atp.).
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Prehrivani notebooku pri hrach
Mam problem a potrebuju s nim poradit. Muj notebook se pri hrani her desne zahriva az se hra zacne zpomalovat dokonce zasekavat.Kdyz necham notebook odpocinout(Ochladit)vypnutim ho na urcitou dobu, pote spustim hru a zacne bezet chvilku normalne rychle,ale casem se zase zahreje a je po hrani.Muze mi nekdo poradit?mam i novej bios 1.25 pro tento NB, reinstalovany Win XP home SP2.Originalni nvidiia drivery. Jo zkousel jsem to na hrach Gothic 3(ze zacatku jede dobre,pak se zacina zpomalovat a NB je zahratej jak blazen),World in conflict(zpomalluje se hned na zacatku)The sim2 (posupne zpomaleni behem hrani),Hry ktery slapali bez problemu jsou DOOM 3,Alpha prime.Hra s.t.a.l.k.e.r. ten nebyl vubec hratelnej.Myslite,ze mam problem s chlazenim,nebo spatny hardware?mam ho stale v zarucni dobe,je potreba ho reklamovat, nebo je to normalni,ze tyhle hry neutahne.diky za odpovedi.
FSC - Amilo Pi 1556 T2500 (2,0 GHz, 667 MHz, 2 MB paměti cache L2) 2x1GB RAM(667), Go7600 256MB, HDD 120GB S-ATA 5400ot.) Windows XP Home
FSC - Amilo Pi 1556 T2500 (2,0 GHz, 667 MHz, 2 MB paměti cache L2) 2x1GB RAM(667), Go7600 256MB, HDD 120GB S-ATA 5400ot.) Windows XP Home
Re: Prehrivani notebooku pri hrach
yawara píše:FSC - Amilo Pi 1556 T2500 (2,0 GHz, 667 MHz, 2 MB paměti cache L2) 2x1GB RAM(667), Go7600 256MB, HDD 120GB S-ATA 5400ot.) Windows XP Home
Na jake teplote bezi grafika? Pokud ji nemas pretaktovanou tak by mela bezet tak maximalne okolo 80 stupnu, ke zpomaleni dochazi vetsinou vlivem dosazeni kriticke meze (nvidie maji nastaveno tusim 105 stupnu) pri ktere si grafika snizi takt, takze problem bude nejspis v chlazeni graficke karty (napr. vodiva pasta mezi cipem a chladicem, neco nesedi), zkus to odnest do servisu.
Lenovo Ideapad Yoga 13
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“