bělnutí LCD

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
RadekL
občas něco napíše

bělnutí LCD

Příspěvekod RadekL » 18 říj 2007 16:09

Tak se mi zase stalo něco, co jsem ještě neviděl, z ničeho nic se mi začal sekat monitor na FCS Amilo A a za chvíli začal bělnout od spodu, notebook vůbec nereagoval, když jsem ho vypnul, tak při opětovném zapnutí LCD vůbec nenajel, notebook byl upe mrtvý. Po vypnutí a zapnutí zase naskočil a jede. Nevíte čím to mohlo být? Nemůže se to zas opakovat? Dalšá problém mám, že mi někdy poblikává LCD, musím notebook úplně otevřít a pak najít polohu v které nebliká, může to být špatný kontakt na vodivém pásku nebo někde v kloubu? Dík moc za radu

RadekL
občas něco napíše

Příspěvekod RadekL » 25 říj 2007 20:46

Tak od te doby, co jsem tady psal, co se mi stalo s tím LCD, tak se to už neopakovalo, ale sem tam někdy to LCD ještě poblikává. Dneska jsem připojil k noťasu normální monitor a přišel jsem na to, že na tom normální monitoru mi ani u některých věcí neskáčou ty černé čárky v pravém okraji LCD, takže si myslím, že buď už bude v prde....LCD nebo bude někde špatný kontakt na tom vodivém pásku. Nemůže být už třeba nalomený? Nevíte, jak je to s opravou, jestli je drahá atd...? Dík za odpověď

Rakdar
občas něco napíše

Příspěvekod Rakdar » 26 říj 2007 13:42

No něco podobnýho mi dělala stařičká armada a nejspíš to bylo v nějakém kontaktu. Ale metodou pokus omyl se mi podařilo najít místo kde bylo potřeba ntb zmáčkout a vše se vždy zase spravilo :D

Ale pokud je ten tvůj ntb v záruce, neváhej a omlať jim ho o hlavu, pokud ne, zkus ho rozebrat a zkouknout kabely v blízkosti kloubů.

RadekL
občas něco napíše

Příspěvekod RadekL » 26 říj 2007 16:30

V záruce už není, je asi 3 roky starý. No já do toho moc nechci hrabat, abych tam něco nepodělal, moc tomu nerozumím. Tu metodu pokud omyl s tím zatlačením někde na nějaké místo jsem na nic nepřišel.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 26 říj 2007 16:34

myslim, že to dělá, když je trošku povytáhnutej nebo když je špatnej dotek v kabelu k desce od LCD
tento účet již není aktivní.

RadekL
občas něco napíše

Příspěvekod RadekL » 27 říj 2007 19:26

Jako každý den, tak i dneska mi blikalo to LCD, tak jsem jenom tak ze srandy zkusil zase tlačit na plasty a před levým kloubem vedle toho spínače, co vypíná LCD jak zavřu noťas, tak jsem přitlačil a ono to přestalo blikat, tak je možné, že jsem se trefil na ten pásek s tím kontaktem? Uvidíme zítra, zkusím zase přitlačit, jak to bude blikat.

Rakdar
občas něco napíše

Příspěvekod Rakdar » 27 říj 2007 20:14

Jo to je přesně to místo :lol:

RadekL
občas něco napíše

Příspěvekod RadekL » 28 říj 2007 10:41

Tak dejme tomu, že jsem vyřešil to poblikávání LCD, už vím, kde přitalčit, ale snad nebudu muset tlačit každý den, zatím to jede v poho, nebliká to, ale pořád u některých aplikací, některé hry, filmy mi skáčou ty černé pásky v pravém okraji LCD, nevíte někdo, čím by to mohlo být? Celkem mě to štve, protože se nemůžu koukat na nějaké filmy. Na normálním monitoru to nedělá, už jsem to zkoušel, tak že by fakt bylo v pr***...LCD?

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 28 říj 2007 10:56

To může dělat buď ten kabel nebo elektronika LCD. Výměna toho kabelu příjde např. u Dellu na 3 litry. Já osobně jsem ten problém vyřešil tak, že jsem zkusil najít na Netu prodejce náhr. dílu na notebooky. Ten mi ten kabel poslal za 500kč na dobírku a své pomoci jsem si ho vyměnil.

RadekL
občas něco napíše

Příspěvekod RadekL » 28 říj 2007 13:31

No já asi budu muset prvni někde v servisu zjistit, čím by to mohlo být a pak bych to nějak řešil. Zatím dík moc za rady

RadekL
občas něco napíše

Příspěvekod RadekL » 31 říj 2007 15:55

Tak si myslím, že problém bude někde jinde s tím poblikáváním toho LCD, dneska mi to zas začalo dělat a myslím si, že bude už asi fakt v pr***....ten vodivý pásek. Nevíte jak je to se servisem u FCS?

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“