Zdravím,
uvažuji nad koupí FSC AMILO Xi 2428 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1014000FN5 .
Zajímá mne pár věcí:
1) jakou max frekvenci má monitor ? Pokud by měl jen 60hz, tak to není dobré ...
2) jak je to s instalací win ? Je tam nějaký recovery oddíl, ze kterého se win instaluje nebo se instaluje z dvd ? Je u notasu instalacni dvd win ?
Pokud je tam recovery oddíl, rád bych se ho zbavil a předtím pokud možno zálohoval na dvd a nejlépe win instaloval z dvd a ne z toho recovery. Recovery je dle mne jen škoda ztraceného místa na hdd. Má někdo s tímto zkušenosti ?
3) jak je to teplotou notebooku při delším chodu, přehřívá se ?
4) jak je odolná konstrukce ?
Předem děkuji za odpovědi !
fs amilo Xi 2428 recovery atd
1, Vsetky notebookove monitory maju 60Hz (a staci imi to). Takisto aj DVI ma "len" 60Hz a staci mu to a signal je kvalitnejsi - prenos je totiz digitalny. HZ su podstatne len pri analogovom pripojeni (teda cez VGA).
2, Win je predinstalovany. Instalacne DVD - neviem (niekedy zalezi od serie; viem ze ASUS raz dodava aj s mediami pre OS, inokedy len ako recovery). Poradia ti co ten notas maju.
Ono vacsinou sa da vytvorit vlastne medium, ak vyrobca ziadne nedodava takze to by nemal byt problem. Ono kazdopadne pri 250GB asi miesta nebude malo (alebo mas silnu potrebu ho zaplnit do posledneho bajtu?)
Viem, ze ktorysi vyrobca dokonca ani nedava moznost vytvorit vlastne media, proste musis ist cisto z Recovery.
3, Poradia zas ostatni, ale vseobecne FS dost hreje.
4, Sasi bude plast, pevnost zasa na skusenostiach tych co maju. Ale necakaj nic extraodolne, je to stale AMILO = domaca rada urcena na multimedia.
C
2, Win je predinstalovany. Instalacne DVD - neviem (niekedy zalezi od serie; viem ze ASUS raz dodava aj s mediami pre OS, inokedy len ako recovery). Poradia ti co ten notas maju.
Ono vacsinou sa da vytvorit vlastne medium, ak vyrobca ziadne nedodava takze to by nemal byt problem. Ono kazdopadne pri 250GB asi miesta nebude malo (alebo mas silnu potrebu ho zaplnit do posledneho bajtu?)
Viem, ze ktorysi vyrobca dokonca ani nedava moznost vytvorit vlastne media, proste musis ist cisto z Recovery.
3, Poradia zas ostatni, ale vseobecne FS dost hreje.
4, Sasi bude plast, pevnost zasa na skusenostiach tych co maju. Ale necakaj nic extraodolne, je to stale AMILO = domaca rada urcena na multimedia.
C
Re: fs amilo Xi 2428 recovery atd
mrhappy píše:Zdravím,
uvažuji nad koupí FSC AMILO Xi 2428 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1014000FN5
Zajímá mne pár věcí:
1) jakou max frekvenci má monitor ? Pokud by měl jen 60hz, tak to není dobré ...
2) jak je to s instalací win ? Je tam nějaký recovery oddíl, ze kterého se win instaluje nebo se instaluje z dvd ? Je u notasu instalacni dvd win ?
Pokud je tam recovery oddíl, rád bych se ho zbavil a předtím pokud možno zálohoval na dvd a nejlépe win instaloval z dvd a ne z toho recovery. Recovery je dle mne jen škoda ztraceného místa na hdd. Má někdo s tímto zkušenosti ?
3) jak je to teplotou notebooku při delším chodu, přehřívá se ?
4) jak je odolná konstrukce ?
Předem děkuji za odpovědi !
1.pokud vím LCD nemá obnovovací frekvenci,takže údaj 60 hz ti může být
ukradený.Bude to sice dedikovat 60 hz ,ale nemá to na nic absolutně vliv
2.já mám XA 2528 a win mám předinstalovaný.Recovery oddílu se zbavíš pouze naformátováním disku.Jestli pak půjde nainstalovat Win s recovery cd ti neslibuju
3.při zátěži šasi ok,pouze z výdechu jde horký vzduch
4.celoplastový,avšak pevný,víko se neprohýbá.
výše uvedené platí pro XA 2528,ale myslím že u tebe to bude podobně.
P.S. pokud chceš ušetřit několik tis. kč,vyber si nějaký model s Turionem.Tu grafiku ten Dual2Core nezachrání....
Acer TravelMate 8200. Pentium CoreDuo 2.0 Ghz,2 GB DDR2 ,HDD 160 GB, Ati mobile Xpress 1600 256 Mb GDDR2 Hypermemory,Win 7 HP
turion
No právě, že turion osobně nechci, neboť jsem zaslechl, ze více hřeje. Otazkou je, jak moc je tato informace pravdivá.
Navíc mi jde dost o výkon, takže C2D preferuji. Spiš než o hry, mi jde o aplikace. Noťas bude sloužit k programování a ke hrám jen příležitostně (HL2OB-TF2).
Jestě mám jeden dotaz k recovery:
Blokuje recovery c:, takže jej pak nemůžu rozdělit - konkrétně zmenšit ??
Doma ma otec acer a ten recovery blokuje c: a je to hroznej opruz, když oddíl c nejde zmenšit. Osobně mám rád, když mám c jen s win a na menším oddílu, kvůli menší fragmentaci.
Navíc mi jde dost o výkon, takže C2D preferuji. Spiš než o hry, mi jde o aplikace. Noťas bude sloužit k programování a ke hrám jen příležitostně (HL2OB-TF2).
Jestě mám jeden dotaz k recovery:
Blokuje recovery c:, takže jej pak nemůžu rozdělit - konkrétně zmenšit ??
Doma ma otec acer a ten recovery blokuje c: a je to hroznej opruz, když oddíl c nejde zmenšit. Osobně mám rád, když mám c jen s win a na menším oddílu, kvůli menší fragmentaci.
odpoved
Ha, našel jsem častečně odpověď na jednu mou otazku http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=8196&highlight=zaloha+recovery
Avšak ještě se tam neřeší to, pokud dostanu noťas bez dodaného recovery dvd.
Jak se vypálí recovery oddíl, když je skrytý ???
Avšak ještě se tam neřeší to, pokud dostanu noťas bez dodaného recovery dvd.
Jak se vypálí recovery oddíl, když je skrytý ???
recovery
Takže jak jsem právě zjistil, recovery jde vypálit přes jistou utilitu při obnovení systému ...
Avšak opravdu recovery blokuje c: , čili c: ma udajně velikost 180gb a jde zmenšit pouze o par gb.
Toto zásadně odmítám, c: pro win by měl mít pokud možno co nejmenší velikost. Bude tedy nutné onu recovery eliminovat
Avšak opravdu recovery blokuje c: , čili c: ma udajně velikost 180gb a jde zmenšit pouze o par gb.
Toto zásadně odmítám, c: pro win by měl mít pokud možno co nejmenší velikost. Bude tedy nutné onu recovery eliminovat
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“