Jak na flash biosu??? HELP!!!!!

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
MiSHAK
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

BIOS Changelog

Příspěvekod MiSHAK » 06 srp 2007 10:09

Kód: Vybrat vše

Solved problems:
- Improved version recognition with winflash tool
- Update AMD agesa code to 2.8.5
- Fix IO resource conflict

Known errors, problems and restrictions:

- After rebooting the system there are three event log entries:
 IRQARB: ACPI BIOS does not contain an IRQ for the device in PCI slot 3/2/4,
 function 0...This is not a bug. 
 Please also refer to:
 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;930062

Additional information:

- Release for AMD TK-53 CPU support

Asi bych to flashnul, protože to je jediný pořádný update biosu za celou dobu (předtím jen úpravy pro XP MCE a Vistu), ale jen pokud máš problémy s restartem nebo některá zařízení mají konflikty v IO (komunikaci). Otevři si Správce zařízení (Tento počítač -> Vlastnosti -> Hardware -> Správce zařízení) a pokud nikde není hnusný žlutý trojúhelníček tak zavřít a neflashovat!!!

D.O.M

Příspěvekod D.O.M » 06 srp 2007 16:39

o flashovani BIOSU "neco" vim, spis nemam praxi. K flashi samozrejme duvod mam a to problematickou wifi..;) Takze tady ze me nedelejte nejakyho pocitacovyho analfabeta, samozrejme ze kdyz to pujde tak se flashi pokusim vyhnout..

MiSHAK
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MiSHAK » 06 srp 2007 19:19

No doporučuji dodržovat postup: Nový SW -> nové ovladače -> nový BIOS.

A jak ti blbne Wi-Fi?
S96S / 2GHz Core 2 Duo / 1 + 2GB RAM / WD 120GB HDD / BlueTooth, Wi-Fi abgn / GeForce 8600M GS

D.O.M

Příspěvekod D.O.M » 07 srp 2007 09:24

ja uz si s tm chvili hral, prohodil drivery, pohral si s nastavenim ip a wifi kanalu a jeste sem se docet ze pomaha zmena hw akcelerace. Tedkon uz se mi dlouho zadne bug s wifi neobjevil, tak uvidim..

btw wifi mi kravila-vi stejne jako spouste lidi.. zamrzala, kousnula se ikonka kurzoru, pricemze pohyb kurzoru byl videt (podsvetlovani nabidek atd.)

Herry
občas něco napíše

Flash BIOSu

Příspěvekod Herry » 07 srp 2007 18:52

Ja nevim co je na Flashovani nebezpecne. Ja jsem uz naflashoval tisice desek. V praci to delam denodenne a zadny problem nenastal, mozna az na par vyjimek, ale to resil reflash desky. Mimojine ze vsech zarizeni se da Flash EEPROM (chip BIOSu) vytahnout (kdyz je pripajeny, tak odpajet) a naflashovat opet. Videl jsem tady, ze nekdo psal ohledne vytahovani chipu za chodu. To neni zadny problem vyhledem k tomu ze BIOS se nacita pouze pri startu desky a potom je v podstate jen zrout energie. Takze ja mam u vsech PC (vcetne notebooku) doma zalozni chip. Jen je treba pri vytahovani chipu dat pozor at neposkratujete nohy. Dale co se tyce nove verze BIOSu tak dotycny co tvrdi ze nedochazi k narustu vykonu tak nemluvi uplne pravdu. U nekterych novych verzi se jedna o podporu overclockingu (coz neni uplna taktika pro zvednuti vykonu) ale hlavne podpora treba rychlejsi sbernice pameti apod. Dale nektere nove verze BIOSu prinaseji i nove funkce. Verte mi co pisi me uz prosly rukama desetitisice zakladnich desek.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 07 srp 2007 19:00

Problém je právě to, že u ntb ten chip tak snadno nevytáhneš a pochybuju že tady najdeš víc lidí, který maj nástroje a zkušenosti na odpájení a znovu připájení bios chipu. Jinak s tebou souhlasím, že flashování nijak nebezpečné není.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 07 srp 2007 20:21

Dale nektere nove verze BIOSu prinaseji i nove funkce

Jo u klasickýho PC a jejich MB ano. Tady se těžko dočkáme rozšíření možností BIOSu, už tak se tam prakticky nedá nic nastavit a výrobce se moc nehrnou stim, že by tam např narvali manipulaci s frekvencema. A popravdě ani se jim nedivim :D
tento účet již není aktivní.

Herry
občas něco napíše

Flash EEPROM

Příspěvekod Herry » 14 srp 2007 19:26

Vsechny flash EEPROM se daji vytahnout. A na vytahnuti potrebujes jen pinzetu a fukar nebo odsavacku ci pasku. Napajeni je snadne.

Herry
občas něco napíše

Příspěvekod Herry » 14 srp 2007 19:27

maxxz píše:
Dale nektere nove verze BIOSu prinaseji i nove funkce

Jo u klasickýho PC a jejich MB ano. Tady se těžko dočkáme rozšíření možností BIOSu, už tak se tam prakticky nedá nic nastavit a výrobce se moc nehrnou stim, že by tam např narvali manipulaci s frekvencema. A popravdě ani se jim nedivim :D

Co treba boot ze site ??

callie

acer aspire nefunguje

Příspěvekod callie » 31 črc 2008 00:22

prosim pomoc muj notebook acer aspire 5720Z kdyz jsem ho zaklapla nebo spadnul do rezimu spanku, tak se mi po zapnuti prehral a vypnul protoze nevetral...tak mi na foru poradili stahnotu si nejnovejsi bios a nainstalovat..tak jsem to udelala a uz mi nejde nabiha microsoft corporation a pak skoci modra obrazovka kde je neco napsano ale hned to mzizi a pak Zotaveni systemu windows z chyb...co s tim prosim((

callie

vyreseno...

Příspěvekod callie » 01 srp 2008 10:46

tady nez nekdo poradi... tak jsem na to prisla sama... reinstal windows a vsechno slape.. i vetrak...:)

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 01 srp 2008 11:30

Ty napises do sekce o ntb Fujitsu svuj problem s Acerem a jeste se divis, ze ti nikdo za pul dne neodpovedel? :D
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“