Pa 1538-paření her

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
EasyShare
píše často

Příspěvekod EasyShare » 25 črc 2007 20:01

Je to tak, mluvil jsem s Getronics a řekli mi, že pokud tam nebude původní systém, tak že technik může posoudit jako problém tímto způsobený a reklamaci neuznat...
-Jinak nové Zprávy !!! Už ho nemám !!! Notebook jsem vrátil, protože jsem jentaktak splnil čtrnáctidenní lhůtu. Tak to jsem rád, ale zároveň hodně nasr...Nedali mi celých 23000,-, ale 22285,- šmejdi. Je to jak jinak než www.alza.cz , největší hajzlové. Řekli, že do 14o dnů jde stroj vrátit bez udání důvodů úplně v pohodě. Ovšem jakmile jsem tam byl, tak se na mě dívali úplně podle a nepříjemně a na ntb. hledali každou chybu, aby mi něco strhli. Strhli mi prachy za to, že prý jsem nenainstaloval Vistu podle jejich představ, že tam nemá být dokončená instalace, aby si nový majitel mohl založit již ze začátku svůj účet a takový okecávačky. Já řekl, že není problém přejmenovat uživ. jméno a zároveň, kdyby to nebylo doinstalované, tak bych tam těško mohl hodit všechny ovladače a nainstalovat vše, jak to bylo. Ovšem o tom se se mnou nebavili. Buď peníze se strhnutím, nebo ať si to vezmu domů. Co jsem mohl dělat, vzal jsem prachy a to mě u kasy mále okradli o 200,-, prý pardon, kdybych se neozval, tak by mi je nedali. Zlatý CZC, ty mají super jednání. Největší vtip je, že tenhle notebook půjde na nový prodej, chudák teen, kdo ho vezme a budou se mu trhat hry, dvd a dvb-t. Tímto jsem s Alzou definitivně skončil. Sláva uznávanému Czech Computeru, kde mají super jednání. Už toho mám za dnešek dost....

P.S.: u kasy chtěli občanku a dělali si její kopii a musel jsem to podepsat, kam tahle firma spěje, leda dop..., To jsem nebyl jediný na reklamacíh kdo vracel zboží. To jednomu chlapíkovi napálili storno poplatek, ani nechápu proč. Bůhví co v těch 700,- naúčtovali.

troph3us
píše často

Příspěvekod troph3us » 25 črc 2007 20:07

gratuluju, na tech par korun se vys..:)

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 25 črc 2007 20:13

Nakupuju jedine z CZC(jejich diskuze pod produktama jsou bezkonkurencni!), uz sem tam utratil majland, jen skoda ze nedavaj nejaky bonusy za pocet utracenych korunek... asi i od tamtud budu kupovat NB, pokud se jeste nerozhodnu do VBI... z Alzy bych nekoupil nikdy nic. Oni ho proste prodaj dalsimu nebozakovi a risknou ze si bude taky stezovat, ale je tu sance ze to bude nekdo kdo tomu nebude rozumnet, nebo tak... a proste se s tim smiri. A ikdyby jim to zas ve 14denni lhute vratil, tak ho zase oskubou o nejaky ty prachy, takze si i tak vydelaj... tomu se rika kurevnictvi, ojebat te a pak si nechat zaplatit :evil:

Edit: Jinak to k tem Getronics, tak to sou pekny idioti tez... kdyby ti neuznali reklamaci pze sis nainstaloval jinej OS, tak to je neseriozni jednani, myslim ze by to slo i pravne napadnout... neni zadny zakon ktery te ma nutit pouzivat SW ktery k tomu byl prilozenej.. co kdyz napr. clovek bude chtit disk rozdelit na dve partisny a na jeden dat ten OS co k tomu koupil a na druhej si dat vlastni... napr. Linux... to je taky bude srat?
Naposledy upravil(a) Solitary dne 25 črc 2007 20:21, celkem upraveno 1 x.

troph3us
píše často

Příspěvekod troph3us » 25 črc 2007 20:19

DNESKA SI V CECHACH MOC NEVYBERES, MAM ZKUSENOSTI Z REKLAMACEMA it V nEMECKU....TO SE NEDA SROVNAVAT...SMEJOU I KDYZ TI VRACEJ PENIZE:) SRY ZA caps:)

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 25 črc 2007 20:25

Ja uvazuju o tom Amilo Pro V3405 z CZC, psal sem dotaz v jinem threadu... ale zatim nikdo nejak neodpovedel... takze porad vaham. Jestli se ale Getronics takhle chovaj, tak mam docela obavy... to VBI maj lepsi jednani, co sem koukal :roll:

troph3us
píše často

Příspěvekod troph3us » 25 črc 2007 20:33

az na tu nemocnicni klavesnici, vypada dobre

EasyShare
píše často

Příspěvekod EasyShare » 25 črc 2007 20:34

No hele, Getronics stojí za pěkný ho***. Já tam měl Pa1510 a vyměňovali mi zkl. desku (když jsem ho ještě měl). Zvorali to ale slušně, protože po opravě mi rachtal větrák a panty u LCD zatuhávaly solidně. Já už teď nevěřím ani tomu Amilo Pro, protože ty servisy jsou děs. Ovšem Amilo Pro opravuje i bývalé PVT (nějak se přejmenovali) a ti jsou v pohodě. Alza jsou pěkní zmr...s tím už nic nenaděláme,, raději obklikou přes Holešovice. CZC má zaručený přístup a taky mají certifikát ochrany spotřebitele. Já koupím noťas až v září, teď ho nepotřebuju a vyberu raději s pořádným rozmyslem. Uvažuji, že HP Pavilion jsou povedené kousky...Takže standartní Amila rozhodně nekupujte, protože nevíte, co s tím bude. Jsou to bohužel nekvalitní stroje z rychle jedoucího továrního pásu :!:

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 25 črc 2007 20:42

troph3us: Nemocnicni klavesnice??? WTF? :lol: :lol: :D Myslis tu barvu? Tak o design mi fakt nejde, spis jestli ma opravdu dvouradkovy ENTER a ctrl je uplne vlevo dole, coz by me strasne potesilo a jestli je kvalitni tak jak se tvari, to me zajima i o celem sasi...i moje skladaci klavesnice k PDAcku ma ctrl vlevo dole...

EasyShare: Takze myslis, ze Amilo Pro V3405 neni dobra volba? Je mi jasny, ze po tvych zazitcich ti ale asi nezbyva rikat nic jineho... :?

EasyShare
píše často

Příspěvekod EasyShare » 25 črc 2007 20:52

Nechci tě odrazovat, netuším jak je na tom řada Pro, ale já se bojím, že to bude podobné. Jinak u Amila Pa1538 fakt mizerná klávesnice, po pár dnech pár kláves rachtalo(trošku). To saši, Pa1510 ho mělo mega měkké, Pa 1538 ho taky nemělo vystužené, prostě se ten plast úplně hrozně prohíbá, když trošku zatlačíš. Pa1538 mělo celkově i hroznou skořápku, trochu sis poposunul ntb. na klíně a už jsi slyšel trošku ty plasty. Já jen nechci, aby byl někdo tak zklamaný jako já předtím. Řeknu Vám, že je to peklo.

P.S.: ty lesklá LCDéčka jsou taky taková přítěž, ale zvykneš si na to.
Naposledy upravil(a) EasyShare dne 25 črc 2007 20:55, celkem upraveno 1 x.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 25 črc 2007 20:53

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44240
Musim rict, ze tenhle kousek ma neco do sebe... i pres jeho 15,4" displej ma krasnou vahu(jestli je korektni)... a procesor neni zadnej osekanej mezek jako ve V3405 a ma dokonce 1x1024MB RAM modul, no pani... a co sem tak koukal tak sehnat nejaky objemnejsi akumulator k V3405 je docela slozity, nasel sem max. baterie do diry misto mechaniky (jestli sem cetl spravne) ale HP prodava i 12ti clankove baterie... co sem se ted mrkl tak zbezne do diskuze o HP... ja vim ze tohle je dost OT, zacit tu temer chatovat o HP, ale ja fakt nevrazim 20k do neceho o cem si nebudu stopro jistej, ze to bude to co chci... ale sakra dik Easyshare, ty HPcka sem moc nemel zkouknuty, pac sem se posledni dobou dost soustredil na VBI, lakali me ty 7200rpm disky... ale tohle je fakt paradni kousek, ted jen zjistit kvalitku provedeni...

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 25 črc 2007 20:57

To sem cekal od Fujistu teda vic nez vrzaci sasi a hroznou klavesnici, ja myslel ze oni maj jedny z nej klavesnic... tak to asi az ty drahy mrchy co? Proto me tak ucaroval ten Amilo Pro, 14,1 displej... chci mobilni notebook, a ta cena... klavesnice na pohled vypadala slusne... proto sem se v tom threadu tak ptal. Ale co rikas ty se bude urco vztahovat i na ty Pro Vxxx pac to sou fakt levny modely... a tady hodne plati levny - shit

Edit: Az na to rozmisteni portu a konektoru a mechaniky, tam musim uznat Amilo Pro ma fakt povedeny oproti tomu HPcku

EasyShare
píše často

Příspěvekod EasyShare » 25 črc 2007 21:02

Je to takový konzervativní design, ale je to HP. Já myslím, že by to mohl být oproti FSC solidní držák. Já taky nemám peněz nazbyt, opravdu to stojí za to hledat , zkoušet, než se zahleďet jako já do Pa1538, kde mě přitahovala 2GB RAM a Go7400, stejně to jelo hůř jak stroj s integrovanou grafikou, hold špatný kousek. Ve VIP jsem se bavil o těch strojí se zaměstnancem Alza, když mi vyjížděl dobropis. Tvrdil, že jedině za něco stojí HP, Acer Ferrari a Apple. Prý už to není takové jako dříve a ani Lenovo už není tak dobré a Vaio jen u dražších verzí. Já už budu chtít rozhodně notebook někde v obchodě omrknout, než jej v CZC koupím. Hned otestuju dílenské zpracování... :wink:

P.S.:vzdálený kamarád má myslím nx63xx a drží mu jakou dobu a ani jediný problém, prostě pohoda

EasyShare
píše často

Příspěvekod EasyShare » 25 črc 2007 21:10

Jinak je to bohužel Pravda, protože Amilo Pro je jen jinak barevně provedené, ale když si to představíš bez té bar.kombinace, tak se dostaneš k Amilu klasice. Z Alza se taky zmiňoval jen o těch malých strojcích FSC. Pak jedině Lifebook. Bohužel, raději se tomu vyhni, třeba bys chytil dobrý kousek při troše štěstí, ale ta klávesnice a saši, to tě čeká najisto. Větrák jede skoro furt a jak je hic u touchpadu, to je děs. Nemluvě o tom, že U Pa1538 touchpad standartně blbne a pomohl jen update Biosu...

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 25 črc 2007 21:13

No, me nejdriv pohltilo VBI - x1600grafika, Core solo(levnejsi nez Dua) a 1GB ram, 120GB SATA2 7200rpm... proste sestavit si vlastni sestavu jako u desktopu. Pak sem ale ze sebe oklepal tu falesnou euforii, a proste si usmyslel ze se musim uz chovat jako dospely :lol: jdu ted na vejsku a fakt nemuzu davat (sice na takovy NB porad krasny penize) 26k za NB s nahradni baterkou... proste nejsem nejbohatsi a i tak je to dost zbytecne, na hry mam svuj desktop... (ten taky neni zrovna mega vykonny :lol: ) takze sem se zacal soustredit na sasi od VBI bez herni grafiky... ale VBI to ma krasne promyslene, kdyz nedate o 3000-4000tisice vic za herni grafiku, okrademe te o SATA a dame ti PATA disk, za ktery zaplatis stejne a budes mit min o 20GB ale furt ti nechame 7200rpm. Sice sem misto Sola mohl pridat Core 2 Duo a byt na cene kolem 21k (bez nahradni baterie) ale kdyz se tak podivam na ceny ostatnich NB, tak kupovat levny VBI je velmi prodelecne, VBI nepatri mezi nejkvalitnejsi NB, ikdyz je fakt ze nevrzaji a klavesnice ujdou aspon co sem cetl a slysel... pak me zaujal ten FJS, klavesnice na fotce - supr, rozmisteni portu, mechanik a tak - parada... to HP a jeho USB na pravo pred mechanikou sou na vrazdu :lol: ale budiz... rozhodne o design nejde, a HP ma praveze takovy vazny design, i IBM/Lenovo ma takove prisne a profesionalni zpracovani, zadny predvadeni pro buzny :lol:

Edit: Jeste bych pridal Dell k tomu tvemu vypisku kvalitnich kousku, myslim ze ti se stale drzi sve cesty a proste si jdou... a maj tez takovy lehky konfigurator, coz je pekne... ale nemaj na vyber ze nechci Win OS, takze tim u me krachli... jinak cena DELL v CR je desne predrazena... koukal sem na US stranky DELLu a tam zaklad sasi stal o 3000,- min nez tady... celkova cena dost slusne nakonfigurovanyho NB byla kolem 1000-1200dolaru... v cesku by to bylo o dobrych 200-300dolaru vic

EasyShare
píše často

Příspěvekod EasyShare » 25 črc 2007 21:24

Tak to máš rozhodně pravdu, ani ta krabice, ve který to HP je, není přeplácaná, prostě karton, logo a pár nápisů. Zato FSC s těmi obrázky a ksichty usmívajících se lidí a nápisem high performance atd. To je jedna velká komedie. Chce to skočit do electroworldu a kouknout na ty Hpéčka. Bude to ale hodně rozumné. Náš fyzikář(grafik- na semináře) má IBM a nestěžuje si, třídní učitelka má Hpéčko (jednou s ním pouštěla video ze školního výletu). Něco na těch volbách bude, oni už to musejí mít více zažité.Já budu ještě dva roky na osmiletém všeobecném gymnáziu, pak mě čeká taky vejška. Snad to všechno dobře dopadne. Ten noťas budu mít taky pak na vysokou, takže už si dám pozor na paskvily.Tož dobrou noc

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“