Problemek s Fujitsu siemens V3505

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
hatex
občas něco napíše

Problemek s Fujitsu siemens V3505

Příspěvekod hatex » 27 pro 2006 21:09

Jsem majitelem tohoto NT, ale mám s nom drobny problem, s koupí toho Nt jsem se také stal majitelem Home XP, které mám v NT zavedeny, jenže se mi u nich vyskytly jisté problemy. Spustim nějákou aplikaci a ta se sekce a pak nejde nic, vypnout jí, ukočit a ani restart NT, musim ho vypnout na tvrdo, HomeXP jsem již dvakrát reinstaloval a problem přetrvává.

Nevíte čím by to mohlo být způsobeno? Notebookem? Woknama? nebo nějákou aplikací? K woknum jsem dostal i Norton internet security, který používám.

Děkuji za každý názor.

majki

Příspěvekod majki » 27 pro 2006 22:21

Nortona odinstaluj, nedelal dobrotu na zadnem stroji, co jsem videl. Ja bez neho funguji v pohode.
Popis bliz ten problem, co to presne dela, jakou aplikaci spustis, hlasi to neco, jde hybat s mysi? Nezahlasi to nic po tom tvrdem vypnuti/zapnuti?

hatex
občas něco napíše

FS

Příspěvekod hatex » 27 pro 2006 23:27

Tak jsem tedy opět reinstaloval celý sys. Neinstaluju NIS ale zkusim jiné zabezpečení. Problem se zaseknutím aplikace nastal pokaždé u jiné aplikace. Ale chování bylo vždy podobné. Aplikaci jsem otevřel a v tu chvíli se sekne (skype, photoshop, PSpad) u těchto aplikací se mi to stalo. Přestane reagovat jen system, kurzorem chýbu funguje nabídka start ale na stistknutí tlačítka restart nebo vypnout nereaguje. Po tvrdém restartu mi to jednou hodilo blue death a proto jsem poté reinstaloval. Jinak někdy to žádnou chybovou hlášku nehodí.

A ještě jedna věc když jsem chtěl nainstalovat jinou verzi WinXP, než originál, tak mi instalace napsala že nejsou připojeny pevné disky. Je možné že je takto notebook spojen s orig. systemem? Pujdou nahodit třeba linuxi?

Díky

majki

Příspěvekod majki » 27 pro 2006 23:32

Prvne k te instalaci jinych XP. Ty dodavane maji uz v sobe zabudovany ovladace pro SATA disk, ktery v tom nb je. To "obycejna" XPcka nemaji.
K tomu zasekavani, vypada to na nejaky hardware, zkus jeste po zaseku nastartovat windows a mrkni se do Ovladacich panelu - nastroje pro administraci/spravu - prohlizec udalosti a mrkni se, jestli tam neni nejaky Error, popripade ho tady vypis.

A kdyz ani tady nic, stahni si hiren's boot cd ( http://homepage.ntlworld.com/hiren.thanki/bootcd.html ) a zkus si postupne projet testy.

hatex
občas něco napíše

FS

Příspěvekod hatex » 28 pro 2006 09:37

Tak po včerejším reinstalu si mi to opět přihodil tentokrát u aplikace Mozilla firefox, při načítání záložek. Poté jsem opět NT vypnul a dnes jsem se podíval do záznamu těch událostí a ze včera je tam chybová hláška před vypnutím tato:
Aplikace C:\WINDOWS\system32\regsvr32.exe vygenerovala aplikační chybu. K chybě došlo dne 27. 12. 2006 v 23:58:52,031 Vygenerovaná výjimka: 80000007 na adrese 00000000 (ntdll!KiFastSystemCallRet)

Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Jinak žádné další chyby jsem tam neobjevil.

majki

Příspěvekod majki » 28 pro 2006 10:19

Chm, mno, hele, pokus se stahnout toho Hirense, vysmahnout, nabootovat do nej a vyzkouset par testu, hlavne na RAMku a na desku. Tohle vypada jednoznacne na chybu v HW :?
Jak dlouho ten notas mas? Nebo se muzzzes na Hrense vykaslat a dat to do servisu, primo, tam na to maji sofistikovanejsi diagnosticke programy. Je to ale na tobe, no, jak moc jsi na nem zavislej. Ja docela dost, takze se vetsinou snazim hledat chybu sam 8), ale v lednu s tim taky budu muset do servisu kvuli DVD mechanice :?

hatex
občas něco napíše

FS

Příspěvekod hatex » 28 pro 2006 10:46

Tak zatim s ním moc spjatý nejsem mám ho cca 14 dní. A právě proto se mi to zdá jako dost závažná chyba když se to tak kravý a je nový. Ten hiren boot jsem si kliknul na stažení uvidim jestli se stahne dnes. Jestli ne tak zítra poletí NT na reklamaci. Pak na to mají 14 dní aby to opravili pač odjíždim :lol: .Takže ti zatim moc díky, jestli se mi to podaří projet tim hirensem dám vědět.

hatex
občas něco napíše

FS

Příspěvekod hatex » 28 pro 2006 14:38

Tak jsem to nahodil a spustil první memory test DocMemory 3.1b jenže ten když naběhl tak se seknul, byl tam napsaný nějáký error, tak jsem to vypnul a spustil druhý GoldMemory 5.07, ten funguje a testoval jen nevím jak v něm poznám nějáké chyby když dojede do 100% tak to jede porát dokola. Jak ten test má probíhat? A jak dlouho cca trvá? mám 1024 Mb RAM

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“